Bundabotrány: szerdán Pintér Ádámot is meghallgatta az MLSZ

Vágólapra másolva!
2009.12.09. 13:15
Címkék
Szerdán Pintér Ádám utánpótlás-válogatott labdarúgót is meghallgatta a magyar szövetség megbízásából a Retteghy István vezette ad hoc bizottság a bundabotránnyal kapcsolatban.

Az MTK Budapest védőként és középpályásként is bevethető játékosát eredetileg keddre hívták az MLSZ-székházba, amikor Présinger Ádám és Somodi Bence, továbbá Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklós ügyvezetője számolt be vesztegetési kísérletről. Aznap Pintér azt üzente, hogy nem tudott az eseményről.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a játékos mindenben maximálisan együttműködött, a kért információkat az üggyel kapcsolatban a testület tudomására hozta. Az MLSZ az ügyben felvett jegyzőkönyvet, ahogy kedden a másik három meghallgatás során is, azonnal továbbította a vizsgálatot lefolytató Nemzeti Nyomozóiroda részére.

„Az MLSZ múlt keddi feljelentése kapcsán pénteken feljelentés-kiegészítést kért a Nemzeti Nyomozóiroda – mondta kedden Helmeczy László, az MLSZ alelnöke. – A mostani meghallgatással ennek tesz eleget az MLSZ, ugyanis az elmondottakról készült jegyzőkönyvet futárral azonnal megküldjük a Nemzeti Nyomozóiroda illetékeseinek, akik ezután rendelhetik el a nyomozás megindítását."

Az MLSZ múlt kedden tett büntető-feljelentést ismeretlen tettesek ellen. A Nemzeti Sport hétfőn közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt.

Eszerint Somodit a 2008. október 15-i Szlovákia elleni U20-as Alpok–Adria-kupa-találkozót megelőzően, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-i Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg. A szlovákok 4–1-re, a szerbek 8–0-ra nyertek. A lap szerdai számában szólalt meg Présinger Ádám, aki arról beszélt, hogy őt is megkeresték a szlovákok elleni Alpok–Adria-meccs előtt, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik