Barcelona: már egy hónapja tárgyalnak Guardiolával a folytatásról

Vágólapra másolva!
2012.01.02. 12:08
Címkék
Nem hivatalos beszélgetések során már egy hónapja szóba került Sandro Rosell klubelnök és Pep Guardiola vezetőedző között, hogy a szakember meghosszabbítsa nyáron lejáró szerződését a spanyol Barcelona labdarúgócsapatánál.

A csapat élére 2008-ban lépő, azóta sikert sikerre halmozó tréner – csak szakvezetőként tizenhárom trófeánál jár – hagyományosan egy-egy évre ír alá, a folytatásról általában év elején kezdik meg a tárgyalásokat. A főszereplők ezúttal kicsit elébe mentek a dolgoknak, hiszen már a BL-csoportkör után, de még a klub-vb előtt szóba került közöttük a közös munka folytatásának lehetősége. Guardiola spanyol lapoknak ma elismerte, hogy már javában zajlanak az egyeztetések, amelynek januárban, de legkésőbb februárban a végére is érhetnek.

Rosell és a klub részéről a ragaszkodás teljesen érthető, ellenben Guardiola már többször nyilatkozott arról, hogy eljöhet a pillanat, amikor edzőként majd szükségét érzi a pihenésnek, feltöltődésnek, illetve új impulzusokat is találhat magának más országokban. Kérőkben aligha lenne hiány, hiszen esetében már egy Premier League-ben szereplő nagycsapat is elérhető lenne, nem is beszélve az állandó katari kérőkről, ahol a pénz szintén nem jelenthetne akadályt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik