Barcelona: a valenciai Alba a szezon végén ingyen visszatérhet

Vágólapra másolva!
2011.10.27. 18:41
Címkék
Jordi Alba nevétől hangos mostanában a spanyol sajtó. A Valencia 22 éves labdarúgója nemrég bemutatkozott a felnőtt válogatottban, a katalán Sport szerint pedig nevelőegyesülete, a Barcelona a szezon végén visszacsábítaná magához.

Jordi Alba szerződése 2012 júniusában lejár a Valenciánál, az idén mutatott formája alapján pedig nem lenne meglepő, ha a Barcelona mellett más klubok figyelmét is felkeltené a szezon végén ingyen megszerezhető balszélső.

A pálya bal oldalán védőként és támadóként egyaránt meggyőző teljesítményre alkalmas Alba pályafutását a Barcelona utánpótlásában kezdte, ám némi meglepő módon 2005-ben eltanácsolták, mondván, túl alacsony...

Ezt követően a katalán Cornellában futballozott, majd innen került a Valenciához 2007-ben, amelyben mára már alapember lett. Legutóbb, a spanyol élvonalbeli bajnokság tizedik fordulójában a Zaragoza ellen győztes gólt szerzett. Szeptember végén bemutatkozott a spanyol válogatottban a Skócia elleni Eb-selejtezőn, amelyen egy gólpasszt adott korábbi klubtársának, David Silvának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik