Atlétikai vb: nem indul Pars nagy ellenfele, az orosz Zagornyij

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.08.10. 14:51
Címkék
A világ idei legjobbjával büszkélkedő kalapácsvető, Alekszej Zagornyij nem indul az augusztus 27-én rajtoló tegui atlétikai világbajnokságon. Az orosz versenyző az egyetlen, aki idén nagyobbat dobott Pars Krisztiánnál.

Az orosz válogatott kapitánya, Valentyin Maszlakov szerdai bejelentése szerint Zagornyij azért nem tud részt venni a dél-koreai vb-n, mert nem épült fel a hátsérüléséből.

A kalapácsvető az oroszországi Jerinóban június 4-én dobott 81.73 méterrel vezeti az idei ranglistát, de további három legjobb kísérleténél is messzebbre szállt a szer, mint a rangsorban második magyar legnagyobb dobásánál. A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Pars a szekszárdi országos bajnokságon múlt vasárnap elért 80.63 méterrel áll a második helyen a 2011-es listán.

„Mostanában már nem dobott nagyokat Zagornyij, két hete az orosz bajnokságon is csak ötödik lett – mondta a hírre reagálva Pars az MTI-nek. – Láttam versenyezni: úgy dob, mint Zrínyi, megpörgeti, aztán kirohan a körből. Lehet, hogy ezt Oroszországban elnézik és bemérik érvényesnek, így születhettek a nyolcvan fölötti eredmények.”

Pars hozzátette, a hétvégén Tapolcán indul egy tesztviadalon, majd jövő pénteken utazik el Teguba, a vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik