Atlétika: közel négyszáz fiatal a székesfehérvári verseny döntőjében

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 09:25
Címkék
Az elmúlt hétvégén nyolc általános iskola 384 tanulójának részvételével rendezte a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub – Utánpótlás Atlétikai Központ az „AKTIV" versenysorozat városi döntőjét. A finálét megelőző iskolai fordulókban közel 1000 gyermek ismerkedett meg az atlétika versenyszámaival. A rendezők idén két kategóriában is győztest hirdettek: a legAKTIVabb iskola díjat a Hétvezér Általános Iskola nyerte, a tagozatos iskolák kategóriájában a Tóvárosi Általános Iskola végzett az élen.

A programban szereplő 8 általános iskola: a Felsővárosi, a Hétvezér, az István Király, a Németh László, a Kossuth Lajos, a Széna Téri, a Tóvárosi és az újonnan csatlakozott Zentai Úti Általános Iskolák 4 fiú és 4 lány alkotta váltói ezúttal a Sóstói Stadion atlétika pályáján harcoltak a város legAKTIVabb iskolája és évfolyamonként a legAKTIVabb osztály címekért.

A döntőt megelőző iskolai fordulókban az intézmények tornatermeiben döntötték el az iskolák 1-6. évfolyamos osztályai, hogy ki szállhat harcba a végső győzelemért. Az iskolai fordulókban közel 1000 gyermek ismerkedett meg az atlétika versenyszámaival. A verseny fő célja az atlétika és a mindennapos testmozgás népszerűsítése volt. Az immár harmadik alkalommal megrendezett AKTIV döntőn rengeteg néző és szurkoló kiváló hangulatban buzdította a 384 versenyző kisiskolást.

Az ARAK AKTIV versenysorozat egyik támogatója a Nemzeti Sport Intézet Sport XXI. Programja. A székesfehérvári klub 2009-ben pályázott a Magyar Atlétikai-szövetség által kiírt „Utánpótlás Atlétikai Centrum" kialakítására, melynek kapcsán állami támogatásban részesül.

„A támogatás edzői bérekre, eszközbeszerzésre, létesítményhasználatra, edzőtáborokra, egészségügyi célokra, versenyrendszerre fordítódik, utóbbira példa az ARAK AKTIV. Szombathelyen, Békéscsabán és Székesfehérváron, külön-külön 5.2 millió forintot biztosítunk évenként az utánpótlás-nevelésre" – mondta Pignitzky Dorottya, az NSI Sport XXI. Programjának osztályvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik