Atlétika: Kiss Dániel nem indul a tegui világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.08.18. 11:21
null
A tavalyi Eb-bronzérmes Kiss Dániel nem indul a vb-n (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Az olimpiai felkészülés érdekében lemondta a részvételt az augusztus 27-én kezdődő tegui atlétikai világbajnokságon Kiss Dániel.

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmet szerző gátfutó döntéséről csütörtökön tájékoztatta a szövetség honlapját Dornbach Ildikó szakmai igazgató.

„Az elmúlt hónapok sorozatos sérüléseiből ugyan végtelen hittel és elszántsággal építkezett újra és újra, ám az utolsó tesztedzések azzal a szomorú ténnyel szembesítették, hogy lábközépcsont-fájdalma miatt nem képes százszázalékos intenzitású erőkifejtésre, így pedig nincs értelme rajthoz állni a világbajnokságon" – mondta Dornbach Ildikó, aki hozzátette: az elkövetkezendő hetek legfontosabb feladata az lesz, hogy Kiss fizikailag és lelkileg mihamarabb rendbe hozza magát annak érdekében, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni a sikeres olimpiai felkészülésért.

Kiss Dániel 2009-ben országos csúccsal jutott az elődöntőbe 110 m gáton a berlini vb-n, 2010 januárjában pedig Bakos György 25 éves magyar rekordját adta át a múltnak 60 m gáton (7.57 mp). A tavalyi fedett vb-n döntőt futott, majd júniusban 13.32 mp-cel ismét országos csúcsot ért el 110 m gáton. Ezt követte a barcelonai Eb, ahol harmadikként ért célba. Idén azonban folyamatosan sérülésekkel küszködött, így nem tudta megközelíteni a legjobbját.

Dornbach Ildikó később azt is bejelentette, hogy sérülés miatt Minczér Albert sem utazik Teguba. Minczér a kínai Sencsenben zajló Universiadén szenvedett Achilles-sérülést.

Kiss és MInczér kiválásával 12 fős magyar csapat indul a tegui vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik