Alpesi sí: Lindsey Vonn először nyert vk-versenyt hazai pályán

Vágólapra másolva!
2011.12.07. 20:00
Címkék
Az egyesült államokbeli Beaver Creekben folytatódott a női alpesi sízők világkupasorozata, amelyben szerdán szuper-G-futamot rendeztek. A győzelmet a papírformának megfelelően az összetett vk-ban is élen álló amerikai Lindsey Vonn szerezte meg, aki először nyert vk-versenyt hazai pályán. A második a svájci Fabianne Suter, a harmadik pedig az osztrák Anna Fenninger lett.

A versenyt hosszú ideig a másodikként rajtoló svájci Martina Schild vezette, akitől aztán a 11-es rajtszámú Suter vette át a vezetést. Őt viszont már csak Vonn tudta megelőzni, és ráadásul az elmúlt versenyekhez képest viszonylag kevéssel, 37 századdal.

Közvetlenül az amerikai után rajtolt Fenninger is, aki két időmérő pontnál is jobb volt az éllovasnál, a célban azonban csak a harmadik idő volt az övé, leszorítva a dobogóról Schildet.

Az összetett világkupa címvédője, a német Maria Riesch-Höfl nagy csalódásra csak a 21. helyen zárt, és mivel a többiek már megközelíteni sem tudták Vonn idejét, az amerikai sorozatban negyedszer nyert. Vonn pályafutása első, hazai pályán aratott vk-győzelmét könyvelhette el.

Ennek az a magyarázata, hogy az Egyesült Államokban az utóbbi években csak technikai számokban (műlesiklás, óriás-műlesiklás) rendeztek világkupaversenyeket, a gyors számokban (lesiklás, szuper-G), amelyekben Vonn dominál, nem. A mostanit is csak azért, mert a Val d'Isére-i futamokat törölték, s annak pótlására rándult át a mezőny Kanadából, ahol az elmúlt hétvégén versenyeztek.

ALPESISÍ-VK, BEAVER CREEK (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
NŐI SZUPER-G
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:10.68
2. Fabianne Suter (svájci) +0.37
3. Anna Fenninger (osztrák) +0.41
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Lindsey Vonn (amerikai) 522
2. Viktoria Rebensburg (német) 286
3. Elisabeth Görgl (osztrák) 269

Böngéssze télisport-adatbankunkat!






Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik