Alpesi sí: Kostelic volt a legjobb az első műlesikló vk-versenyben

Vágólapra másolva!
2011.12.08. 21:28
Címkék
Ivica Kostelic nyerte meg Beaver Creekben az első műlesikló vk-verseny a férfiaknál a 2011-2012-es szezonban. A második az élete legjobb eredményét elérő olasz Cristian Deville, a harmadik az osztrák Marcel Hirscher lett.

A Birds of Prey (Ragadozó madarak) elnevezésű pálya az egyik leghosszabb és legnehezebb a sorozatban, ennek ellenére az első futam után állítólag volt, aki könnyűnek titulálta a tűzést (nem valószínű, hogy Bode Millernek hívták az illetőt, mert az amerikaiak olimpiai bajnoka, aki kiváló fizikumáról is híres, igen csak lihegett a szakasz teljesítését követően).

Az eddig nagyszerű formában sielő Marcel Hirscher vezetett az első futam után, de tízen zártak hozzá képest egy másodpercen belül, vagyis az osztrák cseppet sem lehetett nyugodt.

Hirscher nem is tudott az élen maradni, mert Ivica Kostelic egészen fantasztikus második menetet produkált, és mindenkit megelőzött a két futam összesítése alapján. A horvátnak ez volt a tizenegyedik szakági vk-elsősége, és a tizenkilencedik minden szakágat tekintve.

„Nagyon akartam ezt a győzelmet – mondta Kostelic. – A múltban sok bajt okozott már nekem ez a lejtő, most valamit visszakaptam a sorstól. Nem voltam nyugodt, de keményen koncentráltam. Mindenképpen előnyömre vált, hogy egy hosszú pályán versenyeztünk."

ALPESISÍ-VK, BEAVER CREEK (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Ivica Kostelic (horvát) 1:50.20
2. Cristian Deville (olasz) +0.14
3. Marcel Hirscher (osztrák) +0.48
Az összetett vk állása
1. Aksel Lund Svindal (norvég)334 pont
2. Ted Ligety (amerikai)
309
3. Marcel Hirscher
280

Böngéssze télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik