Alpesi sí: az olimpiai bajnok német Rebensburg sikere Aspenben

Vágólapra másolva!
2011.11.26. 22:13
Címkék
Az egyesült államokbeli Aspenben női óriás-műlesikló futammal folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet a német Viktoria Rebensburg szerezte meg az első futamot megnyerő osztrák Elisabeth Görgl és az amerikai Julia Mancuso előtt.

Az első futamot Görgl nyerte meg 59 századdal megelőzve a svájci Lara Gutot, és 69-cel az olasz Denise Karbont. Rajtuk kívül még Mancuso és az olimpiai címvédő Rebensburg került még egy másodpercen belülre. Az összetett világkupa címvédője, a német Maria Riesch-Höfl a 12., legnagyobb vetélytársnője, az amerikai Lindsey Vonn pedig a 21. helyen zárt.

Az amerikai viszonylag jól ment a másodikban is, és végül a 12. helyig jött fel, Riesch-Höfl viszont kiesett. Amikor Rebensburg sorra került, akkor az osztrák Anna Fenninger állt az élen, de Rebensburg az addigi legjobb második futamot produkálva fél másodperccel átvette a vezetést.

Vele Mancuso sem bírt, s összesítésben 44 századdal ő is a második helyre szorult. Karbon még nála is rosszabbul járt, ő még a dobogóra sem fért fel, és ugyanígy járt Gut is. Már csak Görgl volt hátra, akinek azonban majd egy másodperc volt az előnye. Azonban ezt is sikerült fokozatosan leadnia, így az olimpiai címvédő sikerével ért véget a verseny. Ő vette át a vezetést is az összetett világkupában, igaz, eddig csak két óriás-műlesikló versenyt sikerült megrendezni.

ALPESISÍ-VK, ASPEN (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS
1. Viktoria Rebensburg (német) 2:11.25 perc
2. Elisabeth Görgl (osztrák) +0.33 mp hátrány
3. Julia Mancuso (amerikai) +0.44 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik