Találatok a Simone Biles címkére

Találatok száma: 44

Torna-vb: újabb két arany, Biles egyeduralkodó éremhalmozó

2019-10-13 17:16:30

A négyszeres olimpiai bajnok amerikai Simone Biles mindkét női döntőt megnyerte a Stuttgartban rendezett olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság utolsó, vasárnapi versenynapján.

torna-vb torna Simone Biles

Torna-vb: Yulo történelmet írt, Fülöp-szigeteki aranyérem!

2019-10-12 19:24:26

A stuttgarti olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság szerenkénti döntőinek első napján öt győztest avattak. A nőknél Simone Biles ugrásban, Nina Derwael felemás korláton diadalmaskodott, a férfiaknál talajon Carlos Edriel Yulo, lólengésben Max Whitlock, gyűrűn pedig Ibrahim Colak állhatott a dobogó legfelső fokára. Először ünnepeltek Fülöp-szigeteki és török aranyérmest a világbajnokságok történetében.

torna-vb torna Stuttgart Simone Biles Nina Derwael Max Whitlock

Torna-vb: Biles királynőt ötödször koronázták meg összetettben

2019-10-10 18:27:14

A papírformának megfelelően az amerikai Simone Biles fölényes győzelmével ért véget a női egyéni összetett verseny döntője a stuttgarti olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon. A sporttörténelem egyik – ha nem a – legjobb tornásznője ötödször hódította el az egyéni összetett világbajnoki címet (ez természetesen rekord), s ez a 16. vb-aranyérme.

torna-vb torna Tang Hszin-csing Stuttgart Simone Biles Angelina Melnyikova

Torna-vb: Simone Biles akkor is győz, ha ront – Kalmár

2019-10-09 19:38:50

Kalmár Zsuzsanna, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője szerint ha az amerikai Simone Biles ront, akkor is megvédi címét a nők egyéni összetett versenyében a Stuttgartban zajló torna-világbajnokságon.

torna-vb torna Simone Biles Kalmár Zsuzsanna

Torna-vb: sima amerikai arany, Biles megdöntötte Horkina csúcsát

2019-10-08 17:42:49

A várakozásoknak megfelelően az Egyesült Államok női tornászválogatottja – Simone Biles, Kara Eaker, Sunisa Lee, Grace McCallum, Jade Carey (tartalék: MyKayla Skinner) összeállításban – fölényesen győzött a csapatversenyben a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

torna-vb torna Szvetlana Horkina Stuttgart Simone Biles

Torna-vb: Simone Biles újabb rekordot dönthet meg

2019-10-03 21:52:37

A négyszeres olimpiai bajnok tornász, Simone Biles újabb rekordot dönthet meg a pénteken kezdődő stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

torna-vb torna Simone Biles

Torna: Biles mélyen megrendült testvére letartóztatása miatt

2019-09-03 15:12:09

Mélyen megrendítette a hármas emberöléssel gyanúsított testvérének letartóztatása Simone Bilest, az amerikaiak négyszeres olimpiai és 14-szeres világbajnok tornászát.

torna Simone Biles

Torna: hármas gyilkosság miatt letartóztatták Simone Biles testvérét

2019-09-01 12:20:27

Szándékos emberölés miatt letartóztatták Tevin Biles-Thomast,  a négyszeres olimpiai és 14-szeres világbajnok amerikai tornász, Simone Biles testvérét – tudósított a Reuters.

Tevin Biles-Thomas Simone Biles

Torna: Biles sporttörténelmi gyakorlatokat mutatott be – videó

2019-08-12 11:09:08

Két sportágtörténeti gyakorlatot is bemutatott Simone Biles tornász az Egyesült Államok bajnokságán, amelyet a hétvégén Kansas Cityben rendeztek.

torna Simone Biles

Laureus-díj: Novak Djokovics és Simone Biles az év legjobbjai

2019-02-18 22:45:18

A férfiaknál Novak Djokovics, a nőknél Simone Biles lett 2018 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

francia labdarúgó-válogatott Simone Biles Novak Djokovics Laureus-díj

AIPS: Modric, Biles és a francia futballválogatott 2018 legjobbjai

2018-12-31 14:28:15

Ahogy minden évben, idén is megrendezte a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) az Év sportolója-szavazást, amelyen a férfiaknál a horvát labdarúgó-válogatottal vb-ezüstérmet szerző, s az idei Aranylabdát elnyerő Luka Modric, míg a nőknél a négyszeres olimpiai bajnok, 14-szeres világbajnok amerikai tornász, Simone Biles végzett az első helyen.  

francia labdarúgó-válogatott foci-vb Simone Biles Luka Modric AIPS

Elismerés: Serena Williams az év női sportolója

2018-12-26 19:10:40

A teniszező Serena Williamset választották év női sportolójának az AP amerikai hírügynökség hagyományos szavazásán.

Arike Ogunbowale Serena Williams Simone Biles szavazás tenisz

Torna-vb: kínai űrgyakorlat; holland és észak-koreai arany

2018-11-03 17:47:22

Két kínai, egy észak-koreai, egy amerikai, illetve egy holland sikert hozott a dohai torna-világbajnokság utolsó, szombati versenynapja. Simone Biles megnyerte dohai negyedik (összességében tizennegyedik) aranyérmét is, a férfiaknál korláton a kínai Cou Csing-jüan pedig az egész világbajnokság legmagasabbra értékelt gyakorlatát mutatta be.

torna-vb torna Simone Biles Ri Sze Kvang Liu Ting-ting Epke Zonderland

Torna-vb: új rekord, immár Biles minden idők legeredményesebbje!

2018-11-02 17:19:49

Minden idők legeredményesebb vb-tornásza lett az amerikai Simone Biles, aki a dohai világbajnokságon ugrásban megnyerte karrierje tizenharmadik aranyérmét is, megdöntve Vitalij Scserbo rekordját. Felemás korláton Nina Derwael a belga tornatörténet első vb-aranyérmét szállította, a férfiaknál talajon az orosz Artur Dalalojan, lólengésben a kínai Hsziao Zso-teng, gyűrűn a görög Eleftheriosz Petruniasz győzött. A világbajnokság a szombati finálékkal zárul.

torna-vb torna szerenkénti döntő női ugrás lólengés gyűrű

Torna-vb: Biles előbb fenékre ült, majd történelmet írt

2018-11-01 16:13:46

Bár messze elmaradt a selejtezőben nyújtott teljesítményétől, így is megnyerte a történelmi sikert jelentő összetett világbajnoki címet az amerikai Simone Biles a dohai torna-vb-n. Biles az első tornásznő, aki négyszer győzött a világbajnokság összetett versenyében. Kovács Zsófia 51.765 ponttal a 20. helyen zárta élete első egyéni összetett vb-döntőjét.

torna-vb torna női összetett Simone Biles Nina Derwael Murakami Mai

Torna-vb: egymás után negyedszer az amerikaiaké a női csapatarany

2018-10-30 16:20:14

A várakozásoknak megfelelően az Egyesült Államok magabiztosan megnyerte a női csapatversenyt a dohai torna-világbajnokságon. Az amerikaiak 2010 óta egyszer sem engedték át a női csapataranyérmet más válogatottnak, egymás után negyedszer diadalmaskodtak.

torna-vb torna női torna Simone Biles Morgan Hurd Egyesült Államok

Torna: éjszaka kórház, aztán elneveztek róla egy ugrást – Biles legyőzhetetlen

2018-10-27 19:21:00

Véget ért a női kvalifikáció első napja a dohai torna-világbajnokságon, papírforma eredménnyel: az Egyesült Államok megközelíthetetlenül vezeti a csapatversenyt, Simone Biles az egyéni összetettet, ráadásul a négyszeres olimpiai bajnok azt is biztossá tette, hogy elneveznek róla egy új ugrást. A magyar női csapat a 10. helyen áll, az összetettben 11. Kovács Zsófiának jó esélye van az összetett döntőbe jutásra.

torna-vb torna Simone Biles Péter Sára Makra Noémi Kovács Zsófia

Videó: Biles vs. Musztafina – itt a tökéletes tornász Mortal Kombat!

2018-10-27 11:12:43

A Mortal Kombat verekedős játéknak elkészítették már néhány „adaptációját” más sportokra, ám a torna eddig kivétel volt – nos, most már nem az: a dohai világbajnokság előtt kiadott videóban „összecsapnak” a sportág nagyjai.

videó torna-vb torna Simone Biles Mortal Kombat Alija Musztafina

Torna: Simone Biles írt egy tweetet, 4 nap után megbukott az elnök

2018-10-16 23:49:24

Benyújtotta lemondását az Egyesült Államok Tornaszövetségének (USA Gymnastics) ügyvezető elnöke, Mary Bono – csupán négy nappal azután, hogy megkapta kinevezését. Az ok egy megkérdőjelezhető tweet Bono részéről, egy másik tweet a sportág legnagyobb sztárja, Simone Biles részéről, és ennyi elég is volt, hogy a USA Gymnastics újabb PR-katasztrófát mutasson be.

torna női torna USA Gymnastics Simone Biles Nassar-ügy Mary Bono

Torna: az ítélet 175 év börtön; véget ért a sportvilág legmocskosabb ügye

2018-01-24 18:10:03

A szerdai nappal véget ért a sportvilág alighanem legtöbb áldozatot követelő szexuális zaklatási ügye: 40 és 175 év közötti letöltendő börtönbüntetésre ítélték Larry Nassart, az amerikai női tornászválogatott és a Michigan State University volt sportorvosát. Nassar legalább 158 nőt – döntő többségben fiatalkorút és kiskorút – molesztált, és könnyen elképzelhető, hogy fiú áldozatokat is szedett. Egy másik ügyben korábban jogerősen 60 év börtönre ítélték. Évtizedekig dolgozhatott háborítatlanul, holott már az 1990-es évek végén is érkeztek ellene bejelentések. Élve nem szabadulhat a börtönből, de az ügy számtalan etikai és felügyeleti kérdést is felvet, valamint alapjaiban rengeti meg a tornasportot.

ítélet Ónodi Henrietta torna szexuális zaklatás pedofil molesztálás