Találatok a Mocsai Lajos címkére

Találatok száma: 347

Mocsai Lajos: Vitathatatlan tény, hogy felhígult a sportújságírás

2018-07-01 07:20:39

Megszépült környezet, csúcstechnológiájú infrastruktúra és új, felsőfokú szakirányú  továbbképzések várják a hallgatókat a Testnevelési Egyetem 2018–2019-es tanévében. Az intézmény a sportmédia, valamint a nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia szakirányú kurzussal is segíteni szeretné a sport elfogadottságát és társadalmi elismertségének növelését. A Testnevelési Egyetem rektorával, prof. dr. h. c. Mocsai Lajossal beszélgettünk.

Testnevelési Egyetem Mocsai Lajos

Női kézi BL: Mocsai szerint a győrieknek felül kell múlniuk magukat

2018-05-11 08:47:15

A Nemzeti Sport három szakértőt, Mocsai Lajost, Skaliczki Lászlót és Kovács Pétert kérdezett meg, hogyan látják a Győri ETO esélyeit a hétvégi női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

női kézilabda BL női kézilabda női kézi BL final four Skaliczki László Mocsai Lajos Kovács Péter

Sporttudomány: Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten

2018-05-02 15:26:18

A Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem (TE) második alkalommal rendezi meg a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát jövő szerdán és csütörtökön, a Groupama Arénában.

sporttudomány Mocsai Lajos

Kézi: A válogatottnak ennél többre van szüksége – Mocsai

2018-04-10 10:54:25

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a magyar kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Digi Sport Reggeli start című műsorában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét, valamint a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged klubfilozófiájáról is beszélt.

magyar férfi kézilabda-válogatott Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged Mocsai Lajos

Kézilabda: A NEKA az IHF képzési központja lehet – Mocsai

2018-03-07 10:07:20

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE) rektora szerint Balatonboglár és az egyetem tervezett együttműködéséből a város csak profitálhat, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) pedig hamarosan nemzetközi központtá válhat.

NEKA Mocsai Lajos IHF

Oktatás: Budapesten lesz a FISU 2020-as hallgatói fóruma

2018-03-05 14:33:46

Két év múlva Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) hallgatói fórumát.

universiade Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség Mocsai Lajos FISU

Férfi kézi: Mocsai nem érti Vranjes kritikáit, meghívta Balatonboglárra

2018-02-01 19:38:04

Mocsai Lajos nem érti Ljubomir Vranjes kritikáit, egyúttal – mint azt a DIGI Sport híradójában elmondta – meghívja a férfi kézilabda-válogatott svéd edzőjét a Nemzeti Kézilabda Akadémiához, hogy nézze meg, hogyan dolgoznak.

férfi kézilabda férfi kézi Mocsai Lajos Ljubomir Vranjes

Női kézilabda: Évi 50-62 napot dolgozzon együtt a válogatott – Mocsai Lajos

2017-12-22 10:07:13

A női kézilabda-válogatottnak évi 50-62 napot kellene együtt dolgoznia, nyilatkozta Mocsai Lajos a Sport Tv Mai helyzet című műsorában. A Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke szerint harmonizálni kell a klubok és a válogatott közötti rendszeres kapcsolatot.

női kézilabda Mocsai Lajos MKSZ Kim Rasmussen

Női kézi-vb: Mindenben elmaradunk a világ élvonalától – Mocsai

2017-12-19 08:10:18

Az összefogásról, a munka folyamatos ellenőrzésének szükségességéről, a szerinte kívánatos erős, centralizált szakmai vezetésről is beszélt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, a Magyar Kézilabda-szövetség tiszteletbeli elnöke, akit a DIGI Sport a minap véget ért női kézilabda-világbajnokság értékelésére hívott meg keddi, Reggeli Start című műsorába.

női kézilabda-vb női kézilabda női kézi-vb magyar női kézilabda-válogatott Mocsai Lajos

MSÚSZ, TF, NS: megújul a sportújságíró-képzés

2017-12-12 16:33:41

A sportriporterek, honlapszerkesztők, sajtósok, media officerek képzésének megújítását a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Testnevelési Egyetem a Nemzeti Sporttal együttműködve indítja el – ezt jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a három szervezet képviseletében Mocsai Lajos, a TE rektora, Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, lapunk főszerkesztője és Ballai Attila, az NS-t is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág-igazgatója.

TF Szabó Tünde NS Mocsai Lajos MSÚSZ

Oktatás: együttműködési megállapodást kötött a TE és a ZSKE

2017-10-18 11:39:11

A Zsigmond Király Egyetem jövő februártól sportlétesítmény-menedzsment posztgraduális képzést indít a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával. Az erről szóló együttműködési keretmegállapodást szerdán írták alá.

oktatás Zsigmond Király Egyetem Testnevelési Egyetem Szabó Tünde Mocsai Lajos

NS Hosszabbítás: a 70 éves Fazekas Lászlóban maradt hiányérzet

2017-10-13 22:19:58

A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk:

NS Hosszabbítás Mocsai Lajos Fazekas László

Edzőképzés: együttműködési megállapodás a TF és az MKSZ között

2017-08-28 15:03:47

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE, korábbi nevén TF) rektora, valamint Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) sportigazgatója együttműködési megállapodást írt alá az intézmény tanévnyitó ünnepségén hétfőn.

TF Mocsai Lajos MKSZ

Kézilabda: Mocsai Lajos életműdíjat kapott az MKSZ-től

2017-05-20 12:37:02

Pénteken a Magyar Kézilabda-szövetség 2017-es éves közgyűlésén a Török Bódog-életműdíjjal tüntették ki Mocsai Lajost, az MKSZ tiszteletbeli elnökét.

kézilabda Mocsai Lajos MKSZ

Videó: Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia Budapesten

2017-05-12 14:12:18

Közel száz hazai és nemzetközi szakértő előadása, valamint a húsz legígéretesebb, sportiparban tevékenykedő magyar vállalkozás bemutatkozása mellett rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Testnevelési Egyetem (TE) az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát május 18–19-én Budapesten, a Groupama Arénában. Ennek apropóján az NSO TV stábja a TE rektorával, Mocsai Lajossal, az MNKH vezérigazgató-helyettesével, Kun Gáborral és a TE nemzetközi nagykövetével, Kovács Ágnessel beszélgetett a közelgő eseményről.

konferencia Sport és Innováció Mocsai Lajos Kovács Ágnes

Sportgazdaság: nemzetközi konferencia a Groupama Arénában

2017-05-10 12:49:15

Első alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amely május 18-án és 19-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A szervezők célja a sportgazdaság, képzés és innováció fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása.

sportgazdaság konferencia Mocsai Lajos Groupama Aréna

Úszás: szorosabb együttműködés a Testnevelési Egyetemmel

2017-02-01 21:09:07

A sportág fejlesztése, a megfelelő utánpótlás, illetve szakemberképzés reményében szorosabbra fűzte kapcsolatát a Testnevelési Egyetem (TF), illetve a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).

úszás Testnevelési Egyetem Mocsai Lajos Bienerth Gusztáv

Férfi kézi-vb: Amit lehetett, Dujsebajev bizonytalanná tett – Mocsai

2017-01-18 12:01:09

Mocsai Lajos, a magyar férfi és női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A 62 esztendős szakember Talant Dujsebajevről, a jelenlegi keret fiataljairól, valamint a mai, Szaúd-Arábia elleni világbajnoki csoportmérkőzésről is beszélt.

magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-világbajnokság 2017 férfi kézilabda-világbajnokság férfi kézilabda férfi kézi-vb Xavier Sabaté

Kézi: A saját gyakorlatukra támaszkodó edzők korszaka lezárult – Mocsai

2016-10-26 16:59:28

Mocsai Lajos szerint az idei olimpia megmutatta, hogy a saját gyakorlatukra támaszkodó edzők korszaka bizonyos fokig lezárult, ehelyett ma már a csapatmunkára kell építeni, s az eredmények eléréséhez megfelelő analitikára épülő háttértámogatásra is szükség van.

női kézilabda kézilabda férfi kézilabda Mocsai Lajos

Sporttudomány: Az empirikus, pragmatikus gondolkodású edzők ideje lejárt – Mocsai

2016-09-28 18:10:50

A riói olimpiával az empirikus, pragmatikus gondolkodású edzők ideje végképp lejárt, a tudományos háttér egyre nagyobb szerepet kap a sportban – mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerdán Debrecenben egy sajtóbeszélgetésen.

sporttudomány Testnevelési Egyetem Mocsai Lajos