Találatok a Mocsai Lajos címkére

Találatok száma: 371

Elismerés: Polgár Judit a TE díszdoktora lett

2020-05-29 09:20:06

A Testnevelési Egyetem (TE) díszdoktora lett Polgár Judit, a kétszeres olimpiai bajnok sakkozó a TE 45. díszdoktori címét veheti át. 

elismerés Testnevelési Egyetem Polgár Judit Mocsai Lajos

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

2020-05-25 19:44:09

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Xavier Sabaté Wisla Plock Telekom Veszprém Nagy László NS Hosszabbítás Mol-Pick Szeged

Karate: megállapodtak az iskolai oktatásról

2020-02-20 20:05:43

A karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló – az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

karate Simicskó István Mocsai Lajos Balogh Gábor

Sportkonferencia: Mark Spitz és Mocsai Lajos közösen tartott előadást

2020-01-17 19:17:39

Úszólegenda, szövetségi kapitány és egyetemi rektor közös előadás-sorozatban osztotta meg tudását a Testnevelési Egyetemen rendezett konferencián – a szakemberek a sikerek összetevőit vizsgálták.

úszás konferencia Sós Csaba Mocsai Lajos Mark Spitz

Női kézi-vb: Ebben van szakmai probléma – Mocsai Lajos

2019-12-11 16:05:47

„Meg kell nézni, hogy azoknak a tehetséges fiataloknak, akiket imádunk és szeretünk, a pozícióprofiljuk a felnőttek között, világversenyen elegendő-e ahhoz, hogy kreatív, variábilis játékot játsszon egy csapat. Ezek olyan kérdések, amelyekért neki felelősséget kell vállalnia” – mondta Mocsai Lajos a Digi Sport napindító műsorában a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációs világbajnoki szereplésével és Kim Rasmussennel kapcsolatban.

női kézilabda-világbajnokság 2019 női kézilabda-világbajnokság női kézilabda női kézi-vb magyar női kézilabda-válogatott kézilabda

Álmában egyik unokáját látja a válogatottban a dinasztia feje

2019-11-19 18:28:26

A győri lakótelep San Siro Pub nevű kiskocsmája sportolók, sportbarátok kedvelt törzshelye. A falakon emlékezetes pillanatok fotói, neves játékosok, sportolók mezei. Minden belépő egy-egy jó szóval, barátságos hátba veregetéssel üdvözli beszélgetőtársamat, a július óta 60 éves kézilabda-legendát, Iváncsik Mihályt, aki két fiával együtt több mint ötszázszor viselte a címeres mezt.

magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda világbajnokság NS Hosszabbítás Mocsai Lajos Iváncsik Tamás Iváncsik Gergő

Tisztújítás: Molnár Zoltán maradt a Magyar Edzők Társaságának elnöke

2019-11-07 17:23:15

Újabb négy évre Molnár Zoltánt választotta elnökévé a Magyar Edzők Társasága, amely a Sport Házában tartotta tisztújító közgyűlését.

Mészáros János Molnár Zoltán Mocsai Lajos Magyar Edzők Társasága Kemény Dénes

TF: átadták a Németh Ferenc fotópályázat díjait

2019-10-02 15:28:35

A Testnevelési Egyetemen (TF) harmadszor megrendezett Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia társrendezvényeként szerdán megtartott ünnepségen adták át a TF által életre hívott Németh Ferenc fotópályázat díjait.

fotó TF Németh Ferenc Mocsai Lajos Micheller Szilvia

Női kézilabda: átadták a Vasas SC új csarnokát

2019-09-21 16:43:51

Szombaton a Vasas SC női kézilabdacsapatának első bajnoki mérkőzése előtt tartották a klub újjáépített, és ezentúl Sterbinszky Amália nevét viselő angyalföldi sportcsarnokának az avatóját, egyben névadó ünnepségét.

Mocsai Lajos Markovits László Sterbinszky Amália Vasas SC női kézilabda

AIPS: Budapesten rendezik meg a 2020-as kongresszust

2019-09-11 18:30:14

Budapesten rendezik meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség 2020-ban esedékes kongresszusát.

Testnevelési Egyetem Szöllősi György Szabó Tünde Mocsai Lajos MSÚSZ Gianni Merlo

Tusványos: a Kolozsvári Góbék lettek a legjobbak

2019-07-26 08:11:35

Folytatódtak a sportprogramok a tusnádfürdői szabadegyetemen. Sport határok nélkül címmel tartott előadást csütörtökön Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó.

Tusnádfürdő Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Mocsai Tamás Mocsai Lajos Gyurta Dániel Bálványos

Tusványos: sportos programok Dárdaival, Mocsaival és Görbiczcel

2019-07-23 17:34:13

Ezúttal is ott lesz a sport a Tusványos néven ismert, az idén harmincéves nyári szabadegyetem és diáktábor (amely a mai, nulladik napon minden eddiginél gazdagabb programmal és több látogatóval kezdődött el) programjában, az alábbiakban ezeket láthatják kigyűjtve, napok és helyszínek szerinti bontásban.

Tusványos Mocsai Lajos Görbicz Anita Dárdai Pál

Cimbalmozott az idegeinken, aztán három év után visszatért

2019-06-28 17:24:53

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki három évet kihagyott a magyar válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított sorozatunk 3. részében arra is választ kapunk, hogy miért.

magyar férfi kézilabda-válogatott Nagy László NS Hosszabbítás Mocsai Lajos Iker Romero Barcelona

Universiade: letette esküjét a Nápolyba utazó magyar csapat

2019-06-26 16:46:21

Ünnepélyes esküt tett a július 3–14. között Nápolyban sorra kerülő 30. nyári universiadén szereplő 160 fős magyar küldöttség az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) aulájában szerdán.

Universiade Szabó Tünde Mocsai Lajos Kiss Ádám

Kép: a Liu testvéreket is vendégül látta Orbán Viktor

2019-06-20 12:46:05

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor teraszán adott fogadást abból az alkalomból, hogy 28 éve hagyta el az utolsó szovjet katona Magyarországot. A meghívottak között a politikusokon, művészeken és tudósokon kívül a hazai sportélet szereplői is jelen voltak, így többek között a Liu testvérek edzőikkel, valamint az eseményről készült videó alapján Vincze Ottó, Görbicz Anita, Király Gábor, Nagy László és Mocsai Lajos.

Vincze Ottó Orbán Viktor Nagy László Mocsai Lajos Liu Shaolin Sándor Liu Shaoang

Kézilabda: eddigi legeredményesebb idényét zárta a NEKA

2019-06-12 18:52:44

Hat évvel ezelőtti megalapítása óta a legutóbbi volt a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) legeredményesebb éve, ennek alkalmából szerdán bemutatták a sajtónak, milyen körülmények között készülnek a fiatalok az utánpótlás-nevelő bázison.

NEKA Mocsai Tamás Mocsai Lajos kézilabda

Férfi kézi BL: Nem működött Davis rotációja – Mocsai

2019-06-04 10:59:54

Mocsai Lajos, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Borsnak arról beszélt a Telekom Veszprém Vardar elleni elveszített BL-döntője után, hogy nem működött David Davis általában sikeres rotációs rendszere.

férfi kézi BL final four férfi kézi BL férfi kézi Vardar Szkopje Telekom Veszprém Mocsai Lajos

Sportdiplomácia: együttműködés a külügyminisztérium és a TE közt

2019-01-30 10:29:34

A magyar sportdiplomácia nemzetközi érdekérvényesítésének erősítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Testnevelési Egyetem.

sportdiplomácia Testnevelési Egyetem Szijjártó Péter Mocsai Lajos Külgazdasági és Külügyminisztérium

Mocsai Lajos: Többet és másként kell foglalkozni a válogatottal

2019-01-27 08:17:42

Mocsai Lajos volt szövetségi kapitány, a Testnevelési Egyetem rektora szerint válogatottunk csak a kialakult, bevált, sikeres módszerekkel lehet újra a világelit tagja.

magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-világbajnokság 2019 férfi kézilabda-világbajnokság férfi kézilabda-vb férfi kézilabda férfi kézi-vb

Tömegsport: Budapest százezreket mozgatna meg Európa Sportfővárosaként

2018-12-05 18:44:36

A korábbinál lényegesen több sporteseménnyel százezreket szeretnének megmozgatni 2019-ben, amikor Budapest lesz Európa Sportfővárosa.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra Mocsai Lajos Kamuti Jenő Európa Sportfővárosa