Találatok a haka címkére

Találatok száma: 10

Videó: az ellenfél egészen elképesztő hakával búcsúzott az elhunyt edzőtől

2016-11-12 09:03:44

Kevesebb mint egy hónapja, 42 esztendősen tragikus hirtelenséggel elhunyt Anthony Foley rögbiedző. A játékosként és edzőként is sikeres ír tréner a Munstert edzette, őt azonban mindenhol tisztelték. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Maori All Blacks csapata – amely az egyik legkeményebb ellenfele volt karrierje során – most ezzel a szívszorító hakával (maori harci tánccal) búcsúzott Foleytól. Erre nehéz szavakat találni…

videó rögbi haka gyász Munster Maori All Blacks

Eb 2016: mintha a bolondok házából szabadultak volna a walesiek – videó

2016-07-07 19:21:36

A walesi labdarúgó-válogatottnál létezik egy házi bíróság, amely a fegyelmi vétségen kapott játékosokra szab ki büntetéseket. Az Európa-bajnokságon egyik alkalommal az új-zélandiak harci táncát, a hakát kellett eljárnia néhány renitens játékosnak.

videó haka Wales Euro 2016 Eb 2016

Videó: ilyen „bemelegítést” még nem láttunk a Milantól

2016-04-21 22:07:17

Az olasz labdarúgó-bajnokság csütörtök esti Milan–Carpi meccsén érdekes jelenetnek lehettek tanúi a nézők. Néhány színész, aki a Milan mezébe öltözött be, az új-zélandi rögbiválogatott tradicionális harci táncát, a hakát járta el. Persze nem csak úgy. Az egyik neves kozmetikai céget reklámozta ezzel.

videó haka Serie A Milan Carpi

Videó: könnyfakasztó az utolsó haka a rögbisztár búcsúján

2015-11-30 14:34:33

Az aucklandi Eden Parkban felravatalozták Jonah Lomu új-zélandi rögbijátékost, aki súlyos betegség következtében 40 éves korában elhunyt.

videó haka Jonah Lomu

Haka, ahogy még nem látta – zseniális fotók a londoni flashmobról

2015-09-17 09:13:33

Két nappal a rögbi-világbajnokság kezdete előtt az új-zélandi válogatott egyik korábbi legendája, Jonah Lomu vezetésével adott elő szerdán egy hagyományőrző csoport flashmobot London belvárosában. A The Ngati Ranana London Maori Club tagjai a Covent Gardenben lepték meg a nézelődőket az All Blacks által is rendszeresen előadott Ka Matéval. A szuggesztív táncról lenyűgöző fotók érkeztek – íme!

rögbi-vb rögbi haka galéria

Videó: az új-zélandi haka a kosármeccsen is félelmetes

2015-08-16 22:19:38

Új-Zéland sokat látott harci tánca, a haka különösen rögbiben impresszív. Ám a kosárlabdázók a 2015-ös Óceánia-bajnokságban is bemutatták az Ausztrália elleni mérkőzésük előtt.

Óceániai bajnokság kosárlabda haka

Rögbi: ebből a hakából majdnem nagy bunyó lett - videó

2014-10-20 17:40:18

Új-Zéland több csapatsportjában, mindenekelőtt a rögbiben bevett szokás, hogy válogatott mérkőzés előtt a játékosok sajátos maori harci táncot járnak. A hakát az ellenfelek rendszerint tisztelettel vegyes érdeklődéssel végignézik, esetleg adnak rá egy sajátos választ, de Új-Zéland és Ausztrália U20-as rögbi-válogatottjának szombati aucklandi tesztmérkőzésén a szokásosnál harciasabb volt a fogadtatás, a légkör igencsak felforrósodott.

Új-Zéland rögbi haka

Videó: walesi rögbis mutatta be a legendás új-zélandi rítust

2014-06-25 14:30:40

A sportkedvelők valószínűleg jól ismerik az új-zélandi rögbiválogatott legendás táncát, a hakát, amelyet a fekete mezesek minden mérkőzés előtt eljárnak. A junior-világbajnokság alatt azonban nemcsak ők mutatták be a látványos koreográfiát, hanem a walesi Elliot Dee is, és olyannyira jól sikerült neki, hogy még az új-zélandiakat is lenyűgözte.

Új-Zéland videó rögbi haka Wales Elliot Dee

Új-Zéland rophatja a rettegett táncot, a törzs engedélyezte

2011-03-18 17:50:15

A hónapokig tartó titkos tárgyalások eredményre vezettek, az őszi világbajnokság házigazdája, az új-zélandi rögbiszövetség ünnepélyes egyezséget kötött a Ngati Toa törzzsel: ennek értelmében a válogatott (uniós rögbi) továbbra is előadhatja a hagyományos maori törzsi táncot, a Ka Mate hakát a mérkőzései előtt.

rögbi haka

Videó: az új-zélandi jégkorong-válogatott harci tánca

2009-04-28 04:00:27

Ahogy arról már összefoglaló cikkünkben beszámoltunk, az új-zélandi jégkorong-válogatott hazai pályán megnyerte a divízió 3-as világbajnokságot. Az óceániai alakulat az összes mérkőzése előtt bemutatta a hagyományos új-zélandi harci táncot, a hakát. Nézze meg az egyik találkozójuk előtti előadást!

haka