Találatok a BTC címkére

Találatok száma: 3

Egy rend ruha, kétezer korona – megvesztegették-e Stier Ferencet?

2020-07-13 15:43:04

Hitelt érdemlően nem derült ki, ám roppant valószínű, hogy Stier Ferenc, a BTC kapusa jelentősen közreműködött abban, hogy a Nemzeti SC ne essen ki az első osztályból az 1919–1920-as futballbajnokságban. Mindenesetre hosszas eljárás követte a gyanút, ami végül nem nyert teljes bizonyítást.

Stier Ferenc Népsport Nemzeti SC BTC

Videó: felkerestük a helyet, ahol a magyar labdarúgás született

2020-06-24 18:11:02

A magyar futball bölcsője – szokták mondani az új Puskás Aréna mögött húzódó sporttelepre, a Millenáris pályára, amelyet a Budapesti futballmesék sorozat legújabb részében meglátogattunk. Ez a helyszín szolgált a magyar válogatott otthonául a huszadik század első éveiben, egészen 1911-ig, itt játszották az első klubközi mérkőzést és a magyar futballtörténet első mérkőzését is.

futballtörténelem Millenáris Budapesti futballmesék BTC

Be kell tiltani az iskolákban a futballt!

2011-07-25 02:57:28

Bő száz évvel ezelőtt robbanásszerű fejlődésen ment át a sport: megszületett vagy modern formát öltött a ma ismert hagyományos sportágak jó része, megjelentek a szélesebb közönség számára is elérhető egyesületek, immár szervezett módon rendeztek versenyeket, valamint tömegek kezdtek érdeklődni mindezek iránt (a folyamat gyönyörű illusztrációjaként pedig útjukra indultak az újkori olimpiák). A leglátványosabban kétségtelenül a labdarúgás hódított, hiszen több volt, mint a testkultúra kifejeződése: játékként és kollektív tevékenységként (lásd csapatszellem), a maga egyszerűségével gyorsan betöltött egy jelentős űrt. Az elején azonban a futballnak is meg kellett küzdenie a „régi rend" visszahúzó erőivel – erről jelent meg cikke 1989. július 25-én a tavaly elhunyt Barcs Sándornak, a (többek között) korábbi MLSZ-elnöknek, FIFA-alelnöknek, UEFA-elnöknek, aki rendkívül hosszú élete során fontos sportvezetői és ellentmondásos politikai múltja mellett jó nevű újságíró is volt.

sportnaptár magyar labdarúgás NB I BTC