Találatok a Brabham címkére

Találatok száma: 7

Miért Formula–1 és nem Forma–1? – a választ az ötvenes évek adják meg

2020-01-06 17:44:44

Fennállása hetvenedik évfordulóját ünnepli idén a Formula–1-es világbajnoki sorozat, ennek apropóján a Nemzeti Sport szombati Hosszabbítás-mellékletében hétrészes sorozatban tekintünk vissza a sportág első hét évtizedére. Kezdetben szinte minden más volt, mint manapság.

autósport NS Hosszabbítás Michael Schumacher Mercedes Lewis Hamilton Juan Manuel Fangio

Előbb a visszavonulásával sokkolt mindenkit, majd a visszatérésével

2019-08-09 19:56:21

A Niki Lauda életét bemutató, a Nemzeti Sport szombati Hosszabbítás-mellékletében megjelenő sorozatunk 5. részében arról írunk, hogy a Brabhamnél töltött második idénye végén, Montréalban a szabadedzés közben lett elege az F1-ből, visszahajtott a garázsba, aztán hazament. Majd’ két évig még a tévében sem nézte a versenyeket, Ron Dennisnek azonban sikerült meggyőznie a visszatérésről.

Ron Dennis Niki Lauda NS Hosszabbítás McLaren Formula–1 Ferrari

F1: a Brabham-istálló első lépése a visszatérés felé

2014-09-25 14:45:20

Visszatér az autósport vérkeringésébe a Formula–1-ben négy egyéni és két konstruktőr-világbajnoki címet szerző Brabham-istálló, amelynek hosszú távú célja az F1-es szereplés.

F1 David Brabham Damon Hill Brabham

Vettelnél Senna utolsó McLarenje mindent visz

2013-08-13 13:59:44

Sebastian Vettel nemcsak a gyakorlatban ért a Formula–1-hez, a háromszoros világbajnok német a sportág elméleti részét is csípőből vágja. Nem esett nehezére eleget tenni a Sport Bild kérésének, és rangsorolni tíz kedvenc autóját a sorozat történetéből – négyet Adrian Newey tervezett… Íme, a rangsor a vb-éllovas rövid, viszont nagy háttérismeretről árulkodó véleményével, némi kiegészítéssel és természetesen képekkel.

Williams Sebastian Vettel Red Bull Mercedes McLaren Ferrari

A Tarzan-kanyar és a nevető harmadik

2011-08-28 02:34:18

A nyolcvanas évek első néhány szezonja volt a Formula–1 „francia korszaka": sokan szerepeltek közülük, és nagyrészt meghatározó pilóták. Ugyanez a periódus jelentette Nelson Piquet fénykorát is, illetve azokat az esztendőket, amikor sosem került egyazon csapathoz az egyéni és a konstruktőri vb-cím, valamint mindig az utolsó pillanatokig kiszámíthatatlan maradt a világbajnoki elsőségek sorsa. Ma Belga Nagydíjat rendeznek – 28 éve e napon a szomszédos Hollandia volt a helyszín, a két fő favorit drámájával.

sportnaptár Renault Nelson Piquet F1 Ferrari Brabham

Argentína F1-es sztárján Brazília törlesztett

2011-01-23 08:34:25

Az egykori F1-es világbajnokok nevével időről időre találkozhatunk, ha más nem, az idény végén, amikor mindig megjelenik a bővülő lista. Ezúttal olyan valakiről lesz szó, aki nem szerepel közöttük, pedig néhányuknál kétségkívül jobb eredményeket ért el – csak éppen lemaradt a legértékesebb trófeáról. A vb-címet sosem szerző versenyzők különviadalának egyik „dobogósa" az argentin Carlos Reutemann, aki 1972-ben éppen e napon mutatkozott be (pole pozícióval...), majd hajszálpontosan tíz esztendővel később ekkor futotta az utolsó befejezett GP-jét, s pezsgőzhetett egyúttal a pódiumon. Kevéssel azután, hogy a megelőző év befejező nagydíján elbukta a koronát – egyetlen ponttal...

sportnaptár Williams F1 Carlos Reutemann Brabham

Régi ismerősök jöhetnek: a March után a Brabham is jelentkezett

2009-06-07 04:00:34

Beadta hivatalosan is a jelentkezését a 2010-es Formula–1-es világbajnokságra a nagy múltú March és – a Motorsport Aktuell információi szerint – a Brabham istálló. A két csapat mellett a Prodrive, a Lola, a Team Superfund, az USF1, a Litespeed, az Epsilon Euskadi és a Campos Meta1 jelezte részvételi szándékát, de olasz sajtóértesülések szerint még egy itáliai befektetőcsoport által létesített csapat is nevezett. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) június 12-én dönt, a jelentkezők közül melyik három istálló vághat neki a jövő évi világbajnokságnak.

F1 Brabham March