A Siker titka: Paul Lambert... 2.rész

norwichfc | 2012.04.12. | 10:04

Újra a másodosztályban! A csapat a 2010/11es  szezont újra a másodosztályba kezdte. Még a szezon elött, pontosabban 2010 május 14ikén a klub...


Hirdetés

Újra a másodosztályban!

A csapat a 2010/11es  szezont újra a másodosztályba kezdte.

Még a szezon elött, pontosabban 2010 május 14ikén a klub 5 játékossal bontott szerzősét. Név szerint: Damon Lathrope,Danny Kelly,Jamie Cureton,Gary Doherty és Paul McVeigh-hal.

Lambert folytatta a "Gunn-féle" átigazolási módszert és mindössze 300 ezerért elhozta a Brgihtontól Crofts-ot, nem nyilvános összegért megszerezte David Fox-ot, Andrew Surman-t, John Ruddy-t,Simeon Jackson-t és ingyen megszerezte

A felkészülés is egész jól sikerült. 2 győzelem (Dereham Town és a Newcastle Utd ellen), 2 döntetlen (Stevenage és a Lincoln City ellen) és 2 vereség (Dagenham és az Everton ellen).

2010 augusztus 6ikán a Norwich hazai pályán kezdte meg a másodosztályba való szereplését. A Watford csapatát fogadtuk. Az első meccs nem sikerült valami jól, hiszen 3-2-re kikaptunk. Még ebben a hónapban 2 győzelmet (Scunthorpe és a Swansea ellen) és 1 döntetlent (Nottingham Forest ellen) szerzett. A hónap végén a csapat a  7ik heylen állt, azonos pontszáma volt a Leeds Uniteddel és mindössze 3 pontra volt az első helyezett QPR-től.

Szeptemberbe 5 meccsen 3 győzelem és 2 vereség volt a mérlegünk. Ekkora már a 3ik helyen voltunk, 7 pontra a QPR csapatától.

Októberben csak a Bristol City-t és a Middlesbrough csapatát tudtuk elverni. ezen kívül 0-0-s döntetlent játszottunk a QPR otthonában és kikaptunk a Crystal Palace-tól és a Cardiff-tól. Le is csúsztunk az 5ik helyre és már 10 pontra voltunk az első helyezett Cardiff City-töl.

Novemberben 4 döntetlent játszottunk, de november 28ikán az Ipswich Town-t fogadtuk és 4-1re le is győztük őket. Ezen a meccsen Grant Holt mesterhármast szerzett. A hónap végén maradtunk az 5ik helyen és már 11 pontra voltunk az első helyezett QPR-től.

Decemberben csak a Portsmouth-tól kaptunk ki, a többi 3 meccset megnyertük. A 2011es évet ismét az 5ik helyröl vártuk, de már csak 8 pontos hátrányunk volt a QPR-rel szemben.

Januárban ismét veretlen maradt a csapat! 2 győzelem és 3 döntetlent ért el. Ennek köszönhetően a csapat felugrott a 2ik helyre és már csak 5 pontra volt a QPR-töl.

Januárban Paul Lambert nem sokat alakított a kereten. Michael Nelson-tól elköszöntünk és csak 3 játéksot hozott a klubhoz (Leon Barnett, Aaron Wilbraham és Marc Tierney-t).

Februárban is remekeltünk! 3 győzelem, 2 döntetlen és csak egy vereséggel (a Burnley-töl) zártuk a hónapot.

A 4ik helyre csusztunk vissza és ismét 8 pontra voltunk a QPR-töl.

Márciusban sem kaptunk ki! 2 győzelem és 2 döntetlen lett a mérlegünk. vissza is vettük a 2ik heylet és 9 pontra voltunk a QPR-töl.

Áprilisban már nyilván való volt hogy a QPR megnyeri a másodosztályt, de a Norwich is szeretett volna feljutni. Ezt azzal bizonyitotta be, hogy 4 meccset megynert és csak 1-1 döntetlen és vereség csufította a mérleget. 2ik heylen zártuk a hónapot. 8 pontra voltunk a QPR-töl, de viszont a második helyért  a Cardiff, Swansea és a Reading is pályázott.

Áprilisban már csak 2 meccs maradt. Május 2ikán 1-0ra vertük a Portsmouth-ot és az utolso meccsen 2-2-t játszottunk a Ceventry City ellen.

A Portsmouth legyőzésével szinte biztossá vált, hogy a Norwich lett a 2ik csapat, aki a QPR után feljut a Premier Ligába.

Az osztályón a Swansea City-nek, a Cardiff City-nek,a Reading-nek és a Nottingham Forest-nek volt esélye feljutni. Végül a Swansea (mint első Walesi csapat) jutott fel utolsóként a Premier Ligába.

Ebben a  szezonban kiesett a másodosztályból a Sheffield United a Preston North End és a Scunthorpe United.

Paul Lambert ismét csodát tett! A Harmadosztály után a Másodosztályból is feljuttatta a csapatot. Így a Norwich ismét a Premier Ligába játszhat.

Jelenleg Paul Lambert célja az, hogy a csapata a Top 10-ben zárja a bajnokságot. Erre jó esély van!

norwichfc

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum