Női kézi Eb: a norvég átlövő a pofonokat, a dán lap a kritikán aluli teljesítményt emelte ki

Vágólapra másolva!
2014.12.18. 12:25
null
A norvégok szerint kemény volt a mieink elleni fellépés (Fotó: Mirkó István)
A norvég médiumok nem lihegik túl a magyar női kézilabda-válogatottól elszenvedett 29–25-ös vereséget. A már az utolsó középdöntős meccs előtt elődöntőbe jutó válogatottjuk kapcsán csütörtök reggel már az elődöntőbeli esélyeket elemzik és a folytatásra vonatkozó információkat taglalják.

 

A norvég Tv2 a meccsbeszámolóban hangsúlyozza, hogy az olimpiai bajnok csapat egy része betegséggel küszködik, ellenben külön cikkben kiemelik a fantasztikusnak nevezett Heidi Lökét, aki hat gólja mellett elképesztő mezőnymunkát végzett, ő állította meg legtöbbször a magyar támadásokat.

A vezető anyag viszont már azt helyezi fókuszba, hogy mi várható a svédek ellen, ezért a szakértő Randi Gustad az elődöntős rivális gólerős játékát elemzi, a kapusposztot megnevezve gyenge pontként, kiemelve, hogy a statisztika is azt bizonyítja, a sárga-kékek kapuvédői elmaradnak a jóktól az Eb-n.

Az Aftenposten rovatában sem a magyarok elleni meccsel foglalkoznak már, a fő téma, hogy a megbetegedéseknek következménye lehet, és elképzelhető, hogy Thórir Hergeirsson szövetségi kapitánynak cserélnie kell a keretben az elődöntő előtt.

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a lap a dán Ekstra Bladetet szemlézi, amely saját csapatuk összeomlásáról ír, kiemelve, hogy a spanyolok elleni kiábrándító vereség után öt dán játékos is a kritikán aluli minősítést jelentő 1-es osztályzatot kapta.

Visszatérve a norvégokra, természetesen a problémák és a tegnapi kudarc ellenére vidámabb a hangulat, és már azzal is foglalkoznak, hogy az Eb-győzelem nemcsak vb-kvalifikációt, de repjegyet is ér a riói olimpiára. A Dagbladet eközben annak járt utána, hogy Eb-arany esetén a norvég játékosok markát 75 ezer korona (~2.6 millió forint) jutalom üti, míg a negyedik helyért 12 ezer korona jár (~415 ezer forint).

Ida Alstad, ugyancsak a Dagbladetnek, a magyarok elleni összecsapás „finomságait” ecsetelte. „Két pofont is kaptam az arcomra, de ez benne van a játékban. Kemény volt a meccs, megütötték az orromat és a torkomat is. Szóval azt hiszem, levest kellene vacsoráznom – mondta az átlövő, ám mosolyogva hozzátette, hogy őt sem kellett félteni. – Olyan csapattal találkoztunk, amely nem finomkodott, és hát nekem is vissza kellett adnom egy kicsit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik