Tampa Bay, Kansas City: tovább, tovább!

Vágólapra másolva!
2010.11.01. 08:15
null
Favre-ot ezúttal sem kímélték (Fotók: Action Images)
A második félidőre feljavuló New Orleans Saints 20–10-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság legutóbbi játéknapján. Nyert (a Minnesota Vikings ellen), és immár a liga legjobb mérlegével rendelkezik a New England Patriots. A szezon eddigi két meglepetéscsapata, a Tampa Bay Buccaneers és a Kansas City Chiefs is megszerezte ötödik győzelmét.

A Minnesota Vikings a negyedik negyed közepén Brett Favre-ot, végül pedig a New England Patriots elleni mérkőzését is elvesztette az NFL legutóbbi játéknapján.

A Vikings 41 éves irányítóját – aki törött bokacsontokkal vállalta a szereplést – Myron Pryor vitte földre, amikor a baj történt. A hírek szerint felszakadt az állán a bőr, de az sem zárható ki, hogy enyhébb agyrázkódást is szenvedett. A két győzelemmel álló Minnesota immár az ötödik vereségét szenvedte el. A Patriots egyedüli csapatként immár hat győzelemnél jár.

A forduló nagy érdeklődéssel várt európai mérkőzésén a San Francisco 49ers 24–16-ra legyőzte a Denver Broncost, ezzel megszerezte szezonbeli második győzelmét. A Wembley Stadion közönsége elsősorban a remek teljesítményt nyújtó Frank Gore-nak tapsolhatott, aki a 118 yardot és egy touchdownt futott.

Az irányítók különcsatáját a denveri Kyle Orton nyerte (369 yard, 1 TD, 1 INT), igaz, ez aligha vigasztalja a Broncos szurkolóit. A másik oldalon Troy Smith megfelelően helyettesítette a sérült Alex Smitht, igaz, nem játszott kiemelkedően (196 yard, 1 TD). A Denver futójátéka ezúttal is gyenge volt, igaz, a korábbi egyetemi sztárirányító, Tim Tebow futott egy egyyardos touchdownt.

A forduló egyik nagy rangadóján a Green Bay Packers 9–0-ra legyőzte a New York Jets-t, úgy, hogy a „sajtfejűek" quarterbackje, Aaron Rodgers ezúttal nem játszott kiemelkedően. A Packers védelme azonban nagyszerűen tette a dolgát, nulla ponton tartotta a többek között Mark Sanchez, Santonio Holmes és LaDainian Tomlinson nevével fémjelezte New York-i támadógépezetet, és Mason Crosby három mezőnygóljának köszönhetően megnyerte a mérkőzést.

Tovább tart a Dallas Cowboys mélyrepülése: a kezdőirányító, Tony Romo sérülése miatt ezúttal Jon Kitna irányította texasiak ezúttal a Jacksonville Jaguarstól kaptak ki, 35–17-re. „Amerika csapata" így továbbra is egy győzelemmel áll, és gyakorlatilag lemondhat a rájátszásbeli szereplésről, hiszen az NFC hagyományosan erős Keleti csoportjában szerepel.

A Jaguars irányítója, David Garrard négy touchdownpasszt osztott ki a mérkőzésen, az elkapók közül a 153 yardig jutó Mike Sims-Walker tűnt ki, míg a liga egyik legjobb running backje, Maurice Jones-Drew 135 yardot futott.

A Detroit Lions izgalmas, fordulatos mérkőzésen 37–25-re legyőzte a Washington Redskinst, a hosszú sérüléséből visszatérő Matthew Stafford 212 yardot és négy touchdown passzolt a mérkőzésen, és a hat pontot érő átadásai közül hármat Calvin Johnsonnak postázott. A Lions így azt is elbírta, hogy az újonc running back, Jahvid Best ismételten a vártnál gyengébben teljesített, és mindössze 48 yardot futott. A mérkőzés talán legszebb momentuma Brandon Banks nevéhez fűződik: a Redskins játékosa 96 yardos kezdőrúgás-visszahordást követően ért el touchdownt.

Dwayne Bowe TD-je is kellett a Kansas győzelméhez
Dwayne Bowe TD-je is kellett a Kansas győzelméhez

A mezőnyben egyedüliként nyeretlen Buffalo Bills továbbra is vár első győzelmére, ugyanis hosszabbítást követően 13–10-re kikapott a Kansas City Chiefs vendégeként. A KC a ráadás utolsó másodperceiben szerezte meg a győzelmét érő mezőnygólt, Ryan Succop 35 yardról volt eredményes.

A Miami Dolphins rúgójátékosa, Dan Carpenter öt mezőnygólt értékesített, és csapata 22–14-re legyőzte a Cincinnati Bengalst, pedig a hazaiak egyik sztárelkapója, Terrell Owens két touchdownt szerzett.

„A Tampa Bay az NFC legjobb csapata" – nyilatkozta az elmúlt héten a csapat vezetőedzője, Raheem Morris.

Ennyire mi nem magasztalnánk a Buccaneerst, az maradjon meg a szakembernek, ám az tény, hogy a szezon előtt a liga egyik legrosszabbjának tartott csapat immár ötödik győzelmét aratta. A Bucks ezúttal az Arizona Cardinalst győzte le 38–35-re, úgy, hogy most is volt olyan időszak, amikor hátrányban volt a negyedik negyedben. (Azt zárójelben jegyezzük meg, hogy korábban 17 pontos előnyt herdált el a csapat)

Az újonc futójátékos, LeGarrette Blount 120 yardot és két touchdownt ért el a mérkőzésen, ám ezúttal a Tampa a védelmének – amely négyszer kapta le az ellenfél irányítóinak (Derek Anderson és Max Hall egyaránt kétszer adta el a labdát) passzát – köszönheti győzelmét.

A Buccaneers 5–2-vel áll, s nincs nála jobb mérleggel rendelkező csapat a Nemzeti főcsoportban. (A New York Giants és az Atlanta Falcons rendelkezik még ugyanilyen mérleggel az NFC-ben)

Drew Brees ismét Super Bowl-győztes formában vezette a New Orleanst a Pittsburgh Steelers ellen – legalább is a nagyszünet után. A Saints irányítójának 22 passzkísérletéből 20 volt pontos a második félidőben, ezekből az elkapók két touchdownt szereztek. Ráadásul mindkettőt az utolsó negyedben. A bajnok végül 3–3-as első félidőt követően 20–10-re nyert.

 NFL
ALAPSZAKASZ, 8. FORDULÓ
New Orleans Saints–Pittsburgh Steelers 20–10
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
San Diego Chargers–Tennessee Titans     33–25
New England Patriots–Minnesota Vikings     28–18
Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers     35–38
Oakland Raiders–Seattle Seahawks     33–3
Detroit Lions–Washington Redskins   37–25
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills   13–10 – h. u.
St. Louis Rams–Carolina Panthers   20–10
San Francisco 49ers–Denver Broncos*   24–16
New York Jets–Green Bay Packers   0–9
Cincinnati Bengals–Miami Dolphins   14–22
Dallas Cowboys–Jacksonville Jaguars   17–35
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
Indianapolis Colts–Houston Texans    
*Londonban rendezték  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik