Sorry Rex, nálunk (még) nem vezet a Jets

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.10.21. 11:27
null
Rex Ryan együttese nálunk még csak a második (Fotók: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 7. forduló előtt továbbra is a Cleveland Browns ellen magabiztosan nyerő Pittsburgh Steelers vezet, megelőzve a második helyre felkúszó New York Jetset – bár ezt az együttes vezetőedzője, Rex Ryan valószínűleg kifogásolná –, valamint csoportriválisát, a Baltimore Ravenst. Az előző szezonbeli önmagát idéző New Orleans Saints, valamint a nagy rangadókat nyerő New England Patriots és Miami Dolphins lopakodik felfelé a listánkon, míg az egyaránt botló Green Bay Packers és a Chicago Bears visszaesett. Tekintse meg teljes listánkat!


1. (1.) Pittsburgh Steelers (4–1)
Big Ben visszatért, bár még van mit javulnia, de a Steelers behúzta a kötelező győzelmet a Browns ellen. További pozitívum a csapat számára, hogy James Harrisont mégsem tiltotta el a liga, így a következő találkozón is pályára léphet.

2. (3.) New York Jets (5–1)
Újabb győzelem a Jets neve mellett annak ellenére, hogy sem Sanchez nem remekelt, sem a futójáték nem ment annyira olajozottan, mint az elmúlt hetekben.

3. (2.) Baltimore Ravens (4–2)
Nyugodtan nevezhetjük meglepetésnek a Ravens vereségét a Patriots ellen, annak ellenére hogy tudjuk, Tom Bradyék bármire képesek. Flaccónak akkor nem ment, amikor a legjobban kellett volna, így a Ravens elszenvedte idénybeli második vereségét.

4. (6.) New Orleans Saints (4–2)
Simán hozta a Saints a Bucs elleni csoportmeccset, nagy szükség is volt erre az Arizona elleni blama után. A mérkőzés nagy felfedezettje a New Orleans-i futó, Chris Ivory volt, aki mindössze 15 futásból 158 yardot ért el.

5. (4.) Atlanta Falcons (4–2)
Véget ért az atlantai villogás, a Philly minden gond nélkül hozta a meccset. Matt Ryan nagyon hullámzó, össze kell magát szednie, ha rájátszásba akar verekedni a Falcons.

6. (9.) New England Patriots (4–1)
Deion Branch visszatért, nem is akárhogy: a 98 elkapott yardja mellé párosult egy TD is, ráadásul egyre inkább úgy látszik, hogy a Pats védelme is kezdi magát összekapni, nem akármilyen győzelmet aratott a hétvégén Bill Belichick csapata.

7. (8.) Indianapolis Colts (4–2)
Mondhatni, kötelező győzelem a Redskins otthonában, amivel megtört a Colts hosszas nyeretlenségi sorozata (43 év) a fővárosban. Manning ismét remekelt, csakúgy mint a futó Joseph Addai, aki 128 yardig és TD-ig jutott, ez pedig a Coltsnál nem kis teljesítmény. A védelem futás ellen továbbra sem villog, érdemes viszont kiemelni Jerraud Powers cornerbacket, aki az egyik legmegbízhatóbb védővé növi ki magát a Coltsban. Hír még a csapat háza tájáról, hogy letartóztatták Pat McAfee-t (punter), miután szerda hajnalban részegen úszkált egy csatornában. A játékost másnap rögtön ki is engedték, de az indianapolisi vezetőség úgy döntött, hogy egy meccsre eltiltja a rúgójátékosát, ami nagy érvágás lehet a csapatnak, hiszen az eltiltás éppen a Texans elleni csoportrangadóra esik.


8. (5.) Green Bay Packers (3–3)
Nagyon úgy tűnik, hogy a Packers lehet az egyik nagy hal, amelyik áldozatul eshet a sérüléshullámnak. Továbbra is sérült legalább fél tucat kezdőjátékos, emiatt jelentős a visszaesés a védelemnél is, ez márpedig könnyen a Packers szezonjába kerülhet – ráadásul a csapat az idén már a második hosszabbításos vereségét szenvedte el.

9. (10.) Houston Texans (4–2)
Igen verejtékesen sikerült nyerni a Chiefs ellen, ráadásul bírói segítséggel. Ez persze nem kicsinyíti le Schaubék érdemeit, akik szinte a semmiből hozták vissza a meccset az elfáradt KC védelem ellen. Komoly aggodalomra továbbra is a secondary adhat okot, mert ha már Matt Cassel is oda és akkor passzol, ahová és amikor csak akar, ott már tényleg hatalmas gondok vannak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (7.) Chicago Bears (4–2)
Kipukkadni látszik a chicagói lufi, Cutler előtt továbbra sem képes korrekt teljesítményre a fal, a Seahawks is hatszor vitte földre az irányítót, ami bizony nem kevés. A védelem, ami eddig életben tartotta a Bearset, ezúttal nem volt elég, így meglepetésre csúnya zakóba szaladt bele Lovie Smith együttese.

11. (13.) Philadelphia Eagles (4–2)
Nagyon fontos győzelem a liga egyik legjobbjának vélt Atlantával szemben, ráadásul bizakodásra adhat okot, hogy Kevin Kolb és az Eagles védelme is jelentős javuláson esett át az előző hetekhez képest. A Titans elleni, hétvégi meccsen továbbra is Kevin Kolb marad a kezdő irányító Andy Reid elmondása szerint, annak ellenére, hogy Michael Vick már tudna játszani.

12. (12.) Tennessee Titans (4–2)
Egyre jobb a Titans, a Chris Johnson vezette támadóegység hozza a formáját. A Jax elleni, simán megnyert mérkőzésen viszont sérülés miatt idő előtt el kellett hagynia a pályát az irányító Vince Youngnak, akinek a játéka így kérdéssé vált az Eagles ellen. A titánok védelme kezd összeállni, az előzetesen igen gyengének vélt csapatrész eddig nagyon jól játszik.

13. (14.) Miami Dolphins (3–2)
A Super Bowl esélyes Packerst megverni mindig nagy fegyvertény, még akkor is, ha éppenséggel tele vannak sérültekkel a Sajtfejűek. Kezd összeállni ez a Dolphins, Brandon Marshallal életveszélyes a passzjáték is, míg a védelem – egyelőre – nagyon jól teljesít.

14. (18.) New York Giants (4–2)
A Giants a Lions elleni győzelmével már át is vette az NFC East vezetését, ami egy ilyen rossz kezdés után nem kis dolog. A sokszor eldöcögő passzjáték mellé remek futójáték párosult, a védelem pedig hihetetlenül összekapta magát az utóbbi hetekben, ennek hála a Giants bárki ellen képes lehet nyerni.

15. (11.) Kansas City Chiefs (3–2)
Zseniális mérkőzést játszott a Chiefs a Texans vendégeként, elképesztő futások, egy jó Cassel és egy most ébredő Dwayne Bowe vezetésével majdnem elkapta a Kansas a Houstont. Habár közrejátszott a vereségben, hogy jó néhány kétes ítéletet adtak a játékvezetők a Chiefs ellen, nem lehet csak erre fogni a vereséget. Az eddig remekül teljesítő védelem egy jó első félidő után elfáradt, ez pedig elég volt Schaubéknak, hogy a végén megnyerjék a mérkőzést.

16. (16.) Cincinnati Bengals (2–3)
Pihent a Bengals a héten, szükség is van rá, mert Palmerék az előzetesen várttal szemben nem játszanak valami jól.

17. (17.) Washington Redskins (3–3)
Várt vereség a Colts ellen, McNabb időnként nagy pillanatokat fogott ki, ráadásul a Skins futójátéka Portis nélkül is remekül ment, de azért még látszik, hogy nem egy szint a két csapat. De jó irányba halad a Skins nagyon.

18. (19.) Denver Broncos (2–4)
A futójáték továbbra is ismeretlen szó Denverben, míg a Jets félelmetes védelme ellen Kyle Orton sem tudott maradandót alkotni. A floridai kedvenc, Tim Tebow első NFL-es touchdownját futotta, míg a védelem a sérülések ellenére jó, de ez még mindig kevés volt a liga egyik legjobb csapata ellen.

19. (15.) San Diego Chargers (2–4)
Nem kicsit szerencsétlen ez a San Diego... Most éppen a támadófal mondta be az unalmast, Riverst ennek következtében hétszer vitték földre a Rams védői, ráadásul a passzjáték sem ment valami jól, így pedig ismét hatalmas blamába szaladt bele Norv Turner együttese.

20. (23.) Minnesota Vikings (2–3)
A Vikings talán megköszönheti az idei második győzelmét a Cowboysnak, mert ha nem kapnak hathatós segítséget a vendégektől, ezzel a játékkal nem biztos, hogy behúzzák. Favre továbbra sem tudja a tavalyi formáját hozni, míg a védelem is nagyon visszaesett az előző évihez képest, ez pedig nagyon kevés lesz, ha a Vikings rájátszásba akar jutni.

21. (26.) Seattle Seahawks (3–2)
Továbbra is azt mondhatjuk, amit eddig is. A Seahawks nagyon jó irányba kezdett el építkezni és annak ellenére jönnek a meglepetések, hogy ettől a csapattól nem idén várnánk az áttörést.

22. (21.) Tampa Bay Buccaneers (3–2)
A szerencsétlen Buccaneersszel a címvédő Saints mondhatni feltörölte a pályát. Josh Freeman és a támadójáték teljesen impotens volt, míg a védelem 200 futott yardot nyelt be, ami ezen a szinten sok jót nem ígér.

23. (20.) Dallas Cowboys (1–4)
Mint eddig már sokszor, a Cowboysnak ezen a héten is sikerült magát megvernie, hála a buta szabálytalanságoknak és hibáknak. Ami a támadóoldalt illeti, a játékhíváson volna mit javítani, a védelem meg egyelőre nem igazán képes labdaszerzésekre, ami kulcsfontosságú lenne. Jó kérdés, hogy az edző Wade Phillips vajon meddig irányíthatja majd a Dallast, mert ha így folytatja, heteken belül valószínűleg repülni fog.

24. (27.) St. Louis Rams (3–3)
Kezd összeállni a Rams, egy nagyon tehetséges irányító és egy remek futó, a védelem is megbízható, már csak a jó elkapók hiányoznak a St.Louis fegyvertárából – bár Danario Alexander rendkívül jól kezdett első mérkőzésén.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2010-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

25. (22.) Jacksonville Jaguars (3–3)
Annál siralmasabb teljesítményt nem nagyon láttunk idén a Jaxtől, mint amit a Titans elleni nagyon fontos csoportmeccsen. David Garrard már az első félidőben megsérült, a helyére beálló Trent Edwards pedig enyhén szólva sem váltotta meg a világot. MoJo továbbra sem képes hozni a tavalyi meghatározó szerepét, míg igazán jó elkapója sincs a Jaguároknak, a védelem teljesítménye pedig hétről-hétre teljesen változó.

26. (24.) Arizona Cardinals (3–2)
Pihenőnapja volt a Cardsnak, így Max Hallnak van egy plusz hete, hogy összeszokjon a csapatával.

27. (25.) Oakland Raiders (2–4)
Siralmas oaklandi teljesítményt hozott a 49ers elleni mérkőzés. Jason Campbell mindössze 83 yardot passzolt, valamint kétszer el is adta a labdát, de még így is könnyedén behúzhatta volna a szintén szörnyű 49ers elleni meccset a Raiders.

28. (28.) Detroit Lions (1–5)
Stafford cseréje, Shaun Hill is megsérült, így Drew Stanton, a csere cseréje vette kezébe a stafétabotot, de győzelemre neki se sikerült vezetnie az oroszlánokat. Az, hogy már a második detroiti irányítót ütik ki a 6. játékhéten, azért némi gondolkodásra adhat okot, ami a támadófalat illeti.

29. (30.) San Francisco 49ers (1–5)
Megvan a 49ers első győzelme, így már csak a Bills és a Panthers maradt nyeretlen. Enyhe túlzás lenne, ha azt mondanánk, hogy jó játékkal, de ez most talán még Singletaryt sem érdekli.

30. (29.) Cleveland Browns (1–5)
Az újonc Colt McCoy élete első NFL-meccsén – nem is akármilyen védelem ellen – nagyon jól és megbízhatóan játszott, ezek alapján az irányítókérdést illetően talán megnyugodhatnak a Brownsnál. Az viszont már sok volt, hogy két clevelandi elkapót is kiütött James Harrison, az így is kevés munícióval rendelkező Browns támadójátéka teljesen impotenssé vált, hiába volt a védelem ezúttal is nagyon jó.

31. (31.) Carolina Panthers (0–5)
Pihent a nyeretlen Panthers is, a hírek szerint ráadásul Matt Moore lesz ismét a párducok kezdőirányítója a hétvégén, a 49ers ellen.

32. (32.) Buffalo Bills (0–5)
Bye week itt is, bár ennél már csak jobb lehet a Bills.

NFL 
A 6. FORDULÓ LEGJEI  
A legtöbb passzolt yard Kevin Kolb (Philadelphia Eagles) –Atlanta Falcons326
A legtöbb futott yard Chris Ivory (New Orleans Saints) –Tampa Bay Buccaneers158
A legtöbb elkapott yard Jeremy Maclin (Philadelphia Eagles) –Atlanta Falcons159
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 2008Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard 635Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 663Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés 63LaRon Landry (Washington Redskins)
A legtöbb sack 8.5Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception 4Charles Godfrey (Carolina Panthers)
NFL 2010, ALAPSZAKASZ
A 6. FORDULÓ EREDMÉNYEI
2010. 10. 17.19:00Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns28–10
2010. 10. 17.19:00New York Giants–Detroit Lions28–20
2010. 10. 17.19:00Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints6–31
2010. 10. 17.19:00Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons31–17
2010. 10. 17.19:00Chicago Bears–Seattle Seahawks20–23
2010. 10. 17.19:00Green Bay Packers–Miami Dolphins20–23 – h. u.
2010. 10. 17.19:00St. Louis Rams–San Diego Chargers20–17
2010. 10. 17.19:00Houston Texans–Kansas City Chiefs35–31
2010. 10. 17.19:00New England Patriots–Baltimore Ravens23–20 – h. u.
2010. 10. 17.22:05San Francisco 49ers–Oakland Raiders17–9
2010. 10. 17.22:05Denver Broncos–New York Jets20–24
2010. 10. 17.22:15Minnesota Vikings–Dallas Cowboys24–21
2010. 10. 18.2:20Washington Redskins–Indianapolis Colts24–27
2010. 10. 19.2:30Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans3–30
    
A 7. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
2010. 10. 24.19:00Miami Dolphins–Pittsburgh Steelers 
2010. 10. 24.19:00New Orleans Saints–Cleveland Browns 
2010. 10. 24.19:00Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 
2010. 10. 24.19:00Tennessee Titans–Philadelphia Eagles 
2010. 10. 24.19:00Baltimore Ravens–Buffalo Bills 
2010. 10. 24.19:00Chicago Bears–Washington Redskins 
2010. 10. 24.19:00Atlanta Falcons–Cincinnati Bengals 
2010. 10. 24.19:00Carolina Panthers–San Francisco 49ers 
2010. 10. 24.19:00Tampa Bay Buccaneers–St. Louis Rams 
2010. 10. 24.22:05Seattle Seahawks–Arizona Cardinals 
2010. 10. 24.22:15San Diego Chargers–New England Patriots 
2010. 10. 24.22:15Denver Broncos–Oakland Raiders 
2010. 10. 25.2:20Green Bay Packers–Minnesota Vikings 
2010. 10. 26.2:30Dallas Cowboys–New York Giants 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik