Simán kikapott a ligaelső New England Clevelandben

Vágólapra másolva!
2010.11.07. 22:36
null
A Pats nem tudta megállítani a Brownst (Fotó: Reuters)
Óriási meglepetésre kikapott az eddig a legjobb mérleggel álló New England Patriots a Cleveland Browns otthonában a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság 9. játékhetének vasárnapi mérkőzésén. A Minnesota Vikings hátrányból felállva, a 446 passzolt yarddal záró Brett Favre vezérletével hosszabbítás után győzte le az Arizonát, ezzel lehet, hogy megmentette Brad Childress vezetőedző állását. A Philadelphia megverte az Indianpolist, az Oakland Raiders hosszabbításban győzött a Kansas elleni divizió-rangadón, kiütéses Packers-siker a Dallas ellen.

A liga legjobb mérlegével várhatta az alapszakasz 9. fordulóját a New England Patriots, de a Hazafiak hatalmas meglepetésre vereséget szenvedtek a Cleveland Brownstól. Ráadásul a hazaiak alaposan, 34–14-re elpáholták Tom Bradyéket, elsősorban a szenzációsan játszó Peyton Hillisnek köszönhetően.

A Browns futójátékosa 184 yardot és két touchdownt futott a találkozón, és emellett még 36 elkapott yardot is feljegyezhettünk a neve mellett. A Cleveland újonc irányítója, Colt McCoy megbízhatóan teljesített, 19 passzából 14 sikeres volt, egyszer sem adta el a labdát, és 174 passzolt yardja mellett egy futott TD-t is összeszorgoskodott.

A Patriots irányítója, Tom Brady magához képest nem nyújtott kiemelkedőt (224 yard, 19/36, 2 TD), de az újonc tight end, Aaron Hernandez két touchdownelkapással vétette észre magát – igaz, ez sem volt elég ahhoz, hogy a Pats elkerülje a vereséget. A New England botlását súlyosabbá teszi, hogy legfőbb csoportriválisa, a New York Jets bravúros győzelmet aratott Detroitban.

Pedig a Jets is közel állt a vereséghez, de a Lions megsérülő rúgója helyett Ndamukong Suh defensive tackle végzett el egy TD utáni jutalomrúgást, és hibázott – ha az a jutalompont bemegy, a Jets nem tudja hosszabbításra menteni a mérkőzést. De tudta, és a ráadásban Nick Folk 30 yardos mezőnygóljával 23–20-ra legyőzte a Lionst.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Houston Texans sorozatban második vereségét szenvedte el, miután hazai pályán 29–23-ra kikapott a San Diego Chargerstől. A Texans ligautolsó passz elleni védelme nem tudott mit kezdeni a legjobb passzjátékkal rendelkező vendégekkel, Philip Rivers 295 yard mellett négy touchdownt passzolt.

A Chargers sikeresen levette a pályáról a liga talán legjobb elkapóját, Andre Johnsont (41 yard, 4 elkapás), Arian Foster pedig egymagában kevés volt a győzelemhez. Igaz, a remek futó 127 yardot és két touchdownt összeszorgoskodott (70 elkapott yard mellett).

Az utóbbi hetek eseményei alapján úgy tűnik, hogy valami nagyon nincs rendben a Minnesota Vikings háza táján (Randy Moss kurta-furcsa távozását követően arról lehetett olvasni, hogy a pénteki edzésen egymásnak esett Brad Childress vezetőedző és Percy Harvin elkapó, a többieknek kellett szétválasztani őket), de a Vikingek legalább megnyerték mai meccsüket.

Igaz, a Minnesota nem parádézott az Arizona Cardinals ellen, de a hosszabbításban egy Ryan Longwell-mezőnygólnak köszönhetően kiharcolta a 27–24-es győzelmet. Adrian Peterson 81 yardot és egy touchdownt futott, de 66 elkapott yardot és egy elkapott TD-t is betett a közösbe, míg Brett Favre 36 jó passzal, 446 passzolt yarddal, két touchdownnal és két eladott labdával zárta a mérkőzést. Könnyen elképzelhető, hogy ezzel ideiglenesen Childress alatt is megszilárdul a kispad.

A Dallas második meccsét játszotta úgy, hogy nem Tony Romo kezdett irányítóként (Romo két hete a Giants ellen sérült meg), és zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el – a Cowboys ezúttal a bajnoki címre is esélyesnek tartott, hatodik sikerét arató Packerstől kapott ki nagyon simán. A Green Bay 45–7-es sikeréből 289 passzolt yarddal és három TD-passzal vette ki a részét a hazaiak irányítója, Aaron Rodgers.

Magabiztos győzelmet aratott a New York Giants Seattle-ben, így hat győzelem mellett két vereséggel továbbra is vezeti a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság Nemzeti főcsoportjának Keleti divízióját. Az Indianapolist hazai pályán legyőző Philadelphia (5/3) tapad csoportriválisára. Az Amerikai főcsoport Nyugati divíziójának oaklandi belharcában a házigazda Raiders hosszabbítás után győzte le a Kansas Cityt, így feljött a csoportot vezető Chiefsre. 

NFL 
9. JÁTÉKHÉT
Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 23–20 – h. u.
Philadelphia Eagles–Indianapolis Colts 26–24
Seattle Seahawks–New York Giants 7–41
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 27–21
Baltimore Ravens–Miami Dolphins 26–10
Buffalo Bills–Chicago Bears 19–22
Carolina Panthers–New Orleans Saints 3–34
Cleveland Browns–New England Patriots 34–14
Detroit Lions–New York Jets 20–23 – h. u.
Houston Texans–San Diego Chargers 23–29
Minnesota Vikings–Arizona Cardinals 27–24 – h. u.
Green Bay Packers–Dallas Cowboys 45–7
HÉTFŐN (magyar idő szerint kedd hajnalban) JÁTSSZÁK
Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers (Tv: Sport2, ESPN America, 2.30)
Szabadnapos: Denver Broncos, Jacksonville Jaguars, San Francisco 49ers, St. Louis Rams, Tennessee Titans, Washington Redskins
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik