Rodgersék megállíthatatlanul masíroznak

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.11.17. 17:22
null
A Green Bay robog a címvédés felé (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra sincs változás, a 11. forduló előtt is az ezúttal a Minnesota Vikingset kiütő Green Bay Packers vezet, megelőzve a New York Giants elleni rangadót sikerrel abszolváló San Francisco 49erst és a Cincinnati Bengalst csoportrangadón felülmúló Pittsburgh Steelerst. A New England a New York Jets elleni nagyszerű játékával kilábalni látszik a gödörből, a San Diego Chargers azonban tovább csúszik hátra, csakúgy, mint az ismét betliző Philadelphia Eagles.

 

1. (1.) Green Bay Packers (9–0)

Sima győzelem a Vikings ellen. Még néhány hasonló hét és Rodgers, valamint a többi kulcsjátékos el is kezdhet pihenni, valamint a rájátszásra koncentrálni. Egyértelműen a Packers a legjobb csapat a ligában, ami az eddigieket illeti.

2. (2.) San Francisco 49ers (8–1)

A csoda folytatódik, a 49ers a hetek óta remeklő Giants ellen is nyerni tudott. A védelem továbbra is ligaelit formában játszik, az offense pedig a győzelemhez elegendő játékot hozzá tudja tenni a meccsekhez. Ám lehet aggódni, ugyanis a futó Frank Gore megsérült, az állapota pedig kérdéses egyelőre. Vele pedig egyik legnagyobb erősségét veszítené el a San Francisco.

3. (4.) Pittsburgh Steelers (7–3)

Nagyon fontos győzelem a csoportrivális Bengals ellen, a Ravens meglepő botlásával pedig a Steelers átvette a vezetést az AFC Northban. Most bye week következik a pittsburghiek számára.

4. (7.) New Orleans Saints (7–3)

Nagyon fontos csoportmeccset húzott be a Saints a Falcons ellen. Hosszabbításban, John Kasay mezőnygóljával sikerült nyerni végül, köszönhetően a ráadásban remeklő védelemnek. Pont a legjobbkor villant az eddig gyengélkedő csapatrész. Ezen a hétvégén pihenőhete lesz a Szenteknek.

5. (3.) Baltimore Ravens (6–3)


Úgy tűnik, hogy a Ravens szereti gyorsan leadni az egyébként nem könnyen megszerzett, fontos előnyét. A Steelers ellen nyerni, majd a gyengécske Seahawks ellen rögtön kikapni a következő héten elég nagy blama. Nagyon erőltetik Flaccót, az egyébként jó futójáték és vele együtt Ray Rice háttérbe szorult, aminek nem lesz jó vége. Vasárnap Bengals–Ravens, mind a két csapat 6–3–mas mérleggel áll az AFC Northban, így hatalmas tétje lesz a csatának.

6. (5.) New York Giants (6–3)

Hiába a remek passzjáték, az idén fantasztikus 49ers védelem ellen még ez sem volt elég Eli Manningéknek. A Philly ellen javíthatnak az Óriások, amire szükség is lenne, hiszen a Cowboys egyre inkább felzárkózóban van.

7. (8.) New England Patriots (6–3)

A Pats felébredt őszi álmából, Brady pedig ismét szezon eleji formájában tudott ragyogni. A legjobbkor, hiszen fontos, csoportrangadón találkozott a Jetsszel a Patriots, sikerével pedig lépéselőnybe került. Mind a védelemnek, mind pedig a támadóknak tartani kéne ezt a formát és akkor nem lehet gond, ami a rájátszást illeti. A Chiefs ellen meglehet a hetedik győzelem is.

8. (9.) Houston Texans (7–3)


Könnyed győzelem a Buccaneers ellen, ám nem örülhet a Texans. Matt Schaub, a Houston kezdő irányítója lábsérülése miatt a sérültlistára került, így az idei szezonban már nem léphet pályára. Nem lesz egyszerű a szezon további része nélküle... Matt Leinartnak kell majd pótolnia a sérült Schaubot. Ám így is könnyedén meglehet a rájátszás, hiszen Arian Foster hétről-hétre a hátán viszi a csapatot, illetve a tavalyi évekkel ellentétben a védelem is fantasztikus idén.

9. (14.) Chicago Bears (6–3)


Jay Cutler nagy szerencséjére a Bears védelme meccset, meccseket tud nyerni. Mint ahogy a hétvégén is. Brian Urlacherék nem kevesebb, mint négy alkalommal tudták leszedni Matt Stafford passzait, amiből kettőt is pontokra váltottak rögtön, így esélyt sem hagyva a Lionsnak. Most a Chargers látogat a Soldier Fieldre. Nem lesz egyszerű feladat Riversék megverése, hiszen a Chargers az életben maradásért küzd, míg a Macik pedig a wild cardért.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (6.) Detroit Lions (6–3)

Hát sok minden jóval nem jellemezhetjük a Lionst a vasárnapi játékát látván... Leginkább azt lehet rá mondani, hogy siralmas. Siralmas Matt Stafford, de még a minden héten fantasztikus Calvin Johnson is mintha elfelejtett volna játszani. Ezek után bátran kijelenthetjük, hogy nem tett jót a bye week a Detroitnak, ami az offenset illeti. Fejben össze kell szednie Jim Schwartznak a csapatát a hétvégi, Panthers elleni meccsre, mert ezek után szinte kötelezően nyerni kell.

11. (10.) New York Jets (5–4)

Az előző hetek utáni kiváló formát nem tudta átmenteni a Pats elleni rangadóra a Jets, így nagy pofonba szaladt bele Rex Ryan csapata. Mind a támadófal, mind pedig a védelem csődöt mondott, így pedig esélye sem volt nyerni a Jetsnek. A Broncost mondjuk simán meg kéne verniük Sanchezéknek, legalábbis, ami a papírformát illeti.

12. (11.) Cincinnati Bengals (6–3)


Nem sokon múlt a Steelers elleni meccs... Ha az elkapó A.J. Green, illetve a kiváló cornerback, Leon Hall nem sérül meg, talán még meg is verhették volna a Pittsburghöt Andy Daltonék. Rossz hír a Cincy számára, hogy Leon Hall azóta sérültlistára is került, ő pedig hatalmas, ha nem a legnagyobb veszteség a védelem számára. Vasárnap Baltimore-ba látogat a Bengals, ha Green játszhat, akkor könnyedén lehet ebből győzelem is, nélküle viszont nagyon nehéz dolga lesz Daltonnak.

13. (13.) Atlanta Falcons (5–4)

Hiába a Saints sok hibája, a Falcons nem tudta kihasználni ezeket. Mike Smith vakmerő döntése a hosszabbításban pedig megpecsételte a meccs sorsát, a Saints pedig ismét elhúzott a Falconstól, ami a csoportot illeti. Vasárnap Titans–Falcons, nyerni kell!

14. (17.) Dallas Cowboys (5–4)

DeMarco Murray teljesen új színt vitt a Cowboys támadójátékéba az elmúlt néhány hétben. Most sem hazudtolta meg magát, hiszen 135 yarddal és futott TD-vel vezette győzelemre a csapatát, emellett pedig Romo vezetésével a passzjáték is fellendült, a védelem pedig ismét az elvárt jó teljesítményt tudta hozni. A Redskins ellen is tartani kéne ezt a formát, akkor biztos a siker.

15. (12.) Buffalo Bills (5–4)

Kezd kipukkadni az egyébként, a szezon elején parádésan rajtoló Bills. Mind a támadókat, mind pedig a védőket leradírozta a Cowboys a pályáról. A hétvégén a Dolphinsszal csap össze a Buffalo, kötelező lenne nyerni.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                  partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

16. (18.) Oakland Raiders (5–4)

Boldog lehet az Oakland, hogy olyan cserefutója van, mint Michael Bush. Az ő hathatós közbenjárásával a Raiders meg tudta verni a csoportrivális Chargerst, ráadásul Palmer is egyre jobban érzi az elkapóit. A Vikings ellen hozni kéne a következő győzelmet is.

17. (15.) San Diego Chargers (4–5)

Az idei „kórházcsapat” titulust biztosan a Chargersnek adnánk, ha lenne ilyen. Így pedig nagyon nehéz nyerni, főleg, hogy még Rivers is árnyéka önmagának. Egyre inkább úgy látszik, hogy a San Diego a tavalyi év után idén sem tudja majd megnyerni a csoportját.

18. (20.) Tennessee Titans (5–4)

Nagy örömmel jelentjük be, hogy Chris Johnson a Panthers ellen hasonlított egy futóra! Idei legjobbja, a 130 futott yardja, valamint futott TD-ja mellé pedig Hasselbeck közepes játéka is elég volt, hogy a Titans megszerezze idei ötödik győzelmét. Amennyiben CJ2K a Falcons ellen is át tudja menteni ezt a formáját, meglehet a hatodik nyert meccs is.

19. (16.) Tampa Bay Buccaneers (4–5)

Freeman folytatja az idei ingadozó teljesítményét, a Bucs pedig kevés egy ilyen felemás quarterbackkel az élén. A hab a tortára, hogy a Packers ellen minden bizonnyal jön a hatodik vereség is a hétvégén.

20. (23.) Denver Broncos (4–5)

Kezdi azt erőltetni a Broncos, amit tud. Futni, futni, futni. Ez elég is volt a Chiefs ellen, így a Broncos negyedik győzelmét is megszerezte. A Jets ellen mondjuk még Tebow sem túl valószínű, hogy elég lesz...

21. (19.) Kansas City Chiefs (4–5)

Nem várt vereség a Denver ellen, ami talán ennél is nagyobb baj, hogy Matt Cassel sérülés miatt idénre befejezte a játékot. Tyler Palko helyettesítheti Casselt, nem lesz egyszerű feladat rögtön a Pats ellen bemutatkozni.

22. (28.) Seattle Seahawks (3–6)

Igazából minden nyert meccs hatalmas teljesítmény idén a Hawkstól, de a Ravens ellen főleg nagyon nagy! A futójáték végre megy, már csak Tarvaris Jacksonnak és az elkapóknak kéne valami pluszt hozzáadniuk a támadójátékhoz. A Rams ellen ezt meg lehet tenni, hiszen ebben az évben könnyen verhető a csoportrivális..

23. (29.) Arizona Cardinals (3–6)

John Skelton egyelőre jobb, mint a milliókkal megkínált Kevin Kolb, ha pedig Larry Fitzgerald közelébe tudja a labdát, annak sikeres elkapás lesz a vége. Hatalmas győzelmet sikerült ezzel a taktikával összehozni az Eagles ellen, nem kisebb meglepetésre. A 49ers ellen sem a Cards az esélyes, de ott sokkal nehezebb dolguk lesz Fitzéknek.

24. (21.) Philadelphia Eagles (3–6)

Vicknek lassan már mindene összetört, ilyen támadófallal így pedig nem egyszerű jól játszani. Nagyon hiányzik a támadószekcióból egy jó DeSean Jackson, ugyanis az ő hiányában nagyon kevés ez az elkapógárda. A Giants ellen nagy zakó lesz ebből, ha Andy Reid nem szedi össze fejben a játékosait, a szezon végén pedig ő maga is repülni fog, ha így folytatja az Eagles.

25. (25.) Jacksonville Jaguars (3–6)

Hát túl büszke nem lehet a Colts felett aratott győzelmére a Jaguars. Továbbra is Maurice Jones-Drew tartja életben a Jaxet, mert egyébként a támadószekció kritikán aluli, ám idén sokat erősödött a Jaguárok védelme legalább, amivel meccset is lehet nyerni. A Browns ellen például illene is…

26. (22.) Washinton Redskins (3–6)

Ilyen kilátástalan offense-zel továbbra sem lehet meccset, meccseket nyerni. Elszomorító, mert ilyen védelem mellett még egy közepes támadóalakulattal is könnyedén pozitív mérleggel állhatnának a fővárosiak, ám ehelyett a top5-ös pick elkerüléséért harcolhatnak. A Cowboys ellen pedig még annyi esélye sem lesz a Skinsnek, mint a Dolphins ellen volt…

27. (24.) Cleveland Browns (3–6)

Kicsit hajaz a Skinsre a Browns, hiszen itt is hasonló a fáma, legalábbis, ami a támadószekciót illeti. Az ugyanis nincs. Hillis folyton alibizik, vélhetően távozni is fog Clevelandből, elsőszámú elkapója pedig nincs Colt McCoynak. Ez még a Jax ellen sem lesz elég...

28. (26.) Minnesota Vikings (2–7)

Sok sansza nem volt a címvédő elleni, hétfő esti rangadón a Vikingeknek. A Raiders ellen lehet javítani, habár nem a Vikings az esélyese annak az összecsapásnak.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (30.) Miami Dolphins (2–7)

A Dolphins idén végre megízlelhette a siker ízét, nem is tétlenkedtek hát sokat Reggie Bushék, rögtön megverték a Redskinst is, így nagyon messze kerültek a Coltstól és az 1/1-es picktől. A harmadik győzelmet a hullámvölgyben lévő Bills ellen szerezheti meg a Miami.

30. (27.) Carolina Panthers (2–7)

Megint a sok buta hiba... De nincs mit szépíteni, a Panthersnek esélye sem volt a Titans ellen a tizedik játékhéten. A Lions ellen sem lesz egyszerű dolga a Párducoknak, össze kell kapnia Ron Riverának a csapatát, mert ez nagyon kevés lesz az elkövetkezendő hetekre.

31. (31.) St. Louis Rams (2–7)

Nyert a Rams is, így Bradfordék is messze kerültek az 1/1-es választási jogtól. Azt bátran kijelenthetjük, hogy az elkapó Brandon Lloyd idehozatala jó döntés volt a vezetőktől, remek elsőszámú elkapóra tett szert Bradford a személyében. Vasárnap csoportrangadó jön a Seahawks ellen, fontos lenne nyerni.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–10)

With the 1st pick in the 2012 NFL Draft the Indianapolis Colts select Andrew Luck, Quarterback, Stanford.

A 11. forduló a New York Jets–Denver Broncos mérkőzéssel péntek 2.20-kor veszi kezdetét, a találkozóról beharangozó írást ide kattintva olvashat a Bowl.hu-n!

STATISZTIKÁK
A 10. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Matt Ryan (Atlanta Falcons)
–New Orleans Saints
351
A legtöbb futott yard: Michael Bush (Oakland Raiders)
–San Diego Chargers
157
A legtöbb elkapott yard: Larry Fitzgerald (Arizona Cardinals)
–Philadelphia Eagles
146
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3326 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 917
Fred Jackson (Buffalo Bills)
A legtöbb elkapott yard 1006
Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 105
Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 13.5 Jared Allen (Minnesota Vikings)
A legtöbb interception 5 Charles Woodson (Green Bay Packers), Eric Weddle (San Diego Chargers), Kyle Arrington (New England Patriots), Carlos Rogers (San Francisco 49ers)
NFL, ALAPSZAKASZ
10. FORDULÓ
2011.11.11. 2:30 San Diego Chargers–Oakland Raiders 17–24
2011.11.13. 19:00 Atlanta Falcons–New Orleans Saints 23–26 – h.u.
2011.11.13. 19:00 Philadelphia Eagles–Arizona Cardinals 17–21
2011.11.13. 19:00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars 3–17
2011.11.13. 19:00 Kansas City Chiefs–Denver Broncos 10–17
2011.11.13. 19:00 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 17–24
2011.11.13. 19:00 Carolina Panthers–Tennessee Titans 3–30
2011.11.13. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Houston Texans 9–37
2011.11.13. 19:00 Miami Dolphins–Washington Redskins 20–9
2011.11.13. 19:00 Cleveland Browns–St. Louis Rams 12–13
2011.11.13. 19:00 Dallas Cowboys–Buffalo Bills 44–7
2011.11.13. 22:05 Seattle Seahawks–Baltimore Ravens 22–17
2011.11.13. 22:15 Chicago Bears–Detroit Lions 37–13
2011.11.13. 22:15 San Francisco 49ers–New York Giants 27–20
2011.11.14. 2:20 New York Jets–New England Patriots 16–37
2011.11.15. 2:30 Green Bay Packers–Minnesota Vikings 45–7
11. FORDULÓ
2011.11.18 2:20 Denver Broncos–New York Jets
2011.11.20 19:00 Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals
2011.11.20 19:00 Washinton Redskins–Dallas Cowboys
2011.11.20 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills
2011.11.20 19:00 Atlanta Falcons–Tennessee Titans
2011.11.20 19:00 Minnesota Vikings–Oakland Raiders
2011.11.20 19:00 Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars
2011.11.20 19:00 Detroit Lions–Carolina Panthers
2011.11.20 19:00 Green Bay Packers–Tampa Bay Buccaneers
2011.11.20 22:05 St. Louis Rams–Seattle Seahawks
2011.11.20 22:05 San Francisco 49ers–Arizona Cardinals
2011.11.20 22:15 Chicago Bears–San Diego Chargers
2011.11.21 2:20 New York Giants–Philadelphia Eagles
2011.11.22 2:30 New England Patriots–Kansas City Chiefs
Szabadnapos: Houston, Indianapolis, New Orleans, Pittsburgh

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik