Rivers vezetésével kapaszkodik a Chargers

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.11.25. 14:03
null
Philip Rivers jó úton halad Dan Marino 5084 passzol yardos idénycsúcsának megjavításához (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) kapcsán hetente jelentkező erősorrendünkben a 12. forduló előtt továbbra is a St. Louis Rams ellen is nyerő Atlanta Falcons vezet, megelőzve az Indianapolis Coltsot legyőző New England Patriotsot és a Houston Texanst elképesztő hajrában felülmúló New York Jetset. Kapaszkodik, és már 10. a szezont borzalmasan (2–5-tel) kezdő San Diego Chargers, az együttest irányító Philip Rivers pedig az MVP-cím egyik fő esélyese, ha továbbra is folytatja szárnyalását. Íme, a teljes lista!

 

1. (1.) Atlanta Falcons (8–2)
Nehéz győzelem a Rams ellen, nem volt olyan egyoldalú a mérkőzés ugyanis, mint azt az eredmény alapján gondolnánk. Ryan azonban ismét hiba nélkül játszott a meccsen, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a végén a nyolcadik meccsét is megnyerje a Falcons.

2. (2.) New England Patriots (8–2)
Tökéletes első félidő, aztán ismét egy látványos második félidei összeomlás, ez pedig majdnem a Pats győzelmébe került. Kis híján ismét sikerült elszórakozni egy tetemes, 17 pontos előnyt, de James Sanders utolsó pillanatokban szerzett labdájával végül a Pats örülhetett az idei nyolcadik győzelmének, ezzel pedig továbbra is tapad a Jetsre.

3. (3.) New York Jets (8–2)
Ismét egy utolsó pillanatokban elért győzelem, ismét egy Santonio Holmes-TD-vel. Nem kérdés, mekkorát húzott Rex Ryan együttese a Holmes cserével, már a 3. meccset nyeri a Jetsnek zsinórban.

4. (4.) Baltimore Ravens (7–3)

Sima győzelem Carolinában, a Ravens így továbbra is tartja a Steelersszel a lépést, nagy harcok várhatóak az AFC-ben is a rájátszásért.

5. (5.) Pittsburgh Steelers (7–3)
Raiders pipa, nem is kellett túlzottan megerőltetniük Roethlisbergeréknek magukat. Mike Wallace remekel, Big Ben az Oscar-díjra pályázik, a védelem pedig sorra szállítja a turnovereket.

6. (6.) Philadelphia Eagles (7–3)

Michael Vick ismét győzelemre vezette az Eaglest, egyre közelebb a rájátszás, márpedig ha Vick továbbra is így folytatja, bárkit legyőzhet a Philly. Nem kérdés, ő az új franchise QB Philadelphiában, Kevin Kolbnak pedig kereshetnek új csapatot Andy Reidék.

7. (7.) New Orleans Saints (7–3)
Drew Breesék nem teketóriáztak, ezúttal a Seattle-t verték el igen könnyedén. Brees 386 yard mellé 4 TD-passzt is dobott, a Saints védelme pedig esélyt sem adott a Hasselbeck vezette Seahawksnak.

8. (9.) Green Bay Packers (7–3)

Ismét Rodgers nyerte a Packers–Favre párharcot, nem is akárhogyan: 301 passzolt yard mellett 4 touchdownnal segítette csapatát, míg a védelem szó szerint szétszedte a minnesotai támadóegységet, még TD-t sem engedélyezett a Vikingsnek a Green Bay.

9. (8.) Indianapolis Colts (6–4)

Peyton Manning ismét villantott valamit a zsenialitásából, de az utolsó pillanatokban végül rossz helyre passzolt, emiatt pedig a Colts elszenvedte idénybeli negyedik vereségét is. Nincs veszve azonban semmi sem, hiszen még kétszer a Titans, illetve egyszer a Jaguars ellen is játszik majd a Colts, e három mérkőzés megnyerése pedig elegendő lehet a csoport első helyéhez.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

10. (12.) San Diego Chargers (5–5)
Lassan annyit jelent Rivers a Chargersnek, mint Manning a Coltsnak. Lényegtelen ki az elkapó, Rivers naggyá tesz akárkit, a Broncos elleni hétfő esti rangadón aratott sima győzelemmel pedig egyre közelebb kerül az MVP címhez a Chargers irányítója – ráadásul tavalyi kedvenc célpontja, Vincent Jackson is bemutatkozik az idényben a hétvégi Colts elleni rangadón.

11. (11.) Tampa Bay Buccaneers (7–3)
A Bucsnak sikerült csupán 136 passzolt yarddal is lenulláznia az idén eddig csalódást keltő 49erst. Egyre jobb a védelem, az újonc LeGarrette Blount pedig, úgy tűnik, sikeresen beilleszkedett, és meccsről meccsre egyre jobb formát láthatunk tőle.

12. (10.) New York Giants (6–4)
Hiába az eddig nagyszerűen menetelő Giants, egyelőre Michael Vick ellen nincs recept, Eli Manningék pedig hamarosan a wild cardon gondolkodhatnak csak el. Ráadásul az idén egyértelműen első számú elkapóvá fejlődő Hakeem Nicks viszont lábsérülése miatt hetekre az oldalvonalra kényszerült, Steve Smith szintén sérült, így nehéz mérkőzések jönnek majd a következő hetekben a Giants számára.

13. (16.) Chicago Bears (7–3)
Egyáltalán nem meggyőző továbbra sem a Bears, de a kötelező meccseket hozzák Jay Cutlerék, a sérültekkel teletűzdelt teljesen impotens Dolphinst pedig nem volt nehéz legyőzni. A wild cardra esélyes lehet a csapat, de a rájátszásban nem valószínű, hogy sokáig jutnak majd el.

14. (17.) Kansas City Chiefs (6–4)
Roppant könnyed győzelem az eddig is szenvedő Cardinals ellen. Dwayne Bowe parádézik, az eddig is ligaelső futójátéka pedig most sem mondott csődöt a Kansas Citynek, a Charles, Jones duó ezúttal 159 yardot és 2 TD-t „szaladgált össze”, amivel könnyedén hozták is a meccset.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-címet?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

15. (14.) Tennessee Titans (5–5)
Ismét egy vereség, ezúttal ráadásban a McNabb vezette Redskinstől. Azonban a mérkőzés és az utóbbi napok inkább Vince Young és az edző Jeff Fisher ellentéteitől voltak hangosak. Jeff Fisher azóta kijelentette, hogy Vince Young sosem lesz többé kezdő irányító a Titánoknál, illetve a hét elején rögtön sérültlistára is helyezték őt, így ebben a szezonban már biztosan nem is játszhat.

16. (15.) Houston Texans (4–6)
Secondary, secondary, secondary… Nem győzöm ismételgetni, ugyanis ismét ez a csapatrész okozta a Texans vesztét az utolsó pillanatokban. Bombajó a Schaub-Foster-André Johnson trió a támadóegységben, de a védelem botlásai lassan a Texans szezonjába kerülnek.

17. (23.) Jacksonville Jaguars (6–4)
Ismét egy nehezen, de megnyert meccs, így a Jaguars 6–4-es mérlegével átvette a csoportelsőséget is a hasonló mérleggel álló Coltscal szemben. Itt is izgalmas hajrá ígérkezik.

18. (13.) Miami Dolphins (5–5)
Ennyi sérülttel nehéz meccset nyerni, a Dolphinsnak nem is sikerült, pedig egy közepes Bearset kellett volna megverniük. De a fal nem bírta el a sok sérültet, főleg Jake Longét, ráadásul még Brandon Marshall is kidőlt, így pedig teljesen kilátástalanná vált a Thigpen vezette támadóegység.

19. (21.) Washington Redskins (5–5)

Nagyon fontos, hosszabbításos győzelem a Titans ellen, 5–5-tel pedig még mindig megvan az esélye a wild cardra a Washingtonnak, persze igen csekély.

20. (18.) Oakland Raiders (5–5)
Eddig tartott a Raiders nagy szériája, de nagyon nem kell bánkódniuk, elvégre azért Pittsburghben nem sok csapat tud győzni… Jason Campbell ezúttal szezon eleji formáját mutatta, míg a kőkemény pittsburghi védelem teljesen leszedte az idén remeklő oaklandi futókat a pályáról. De a csoport továbbra is nyílt, bármi megtörténhet.

SZAVAZÁS

Ön mit gondol a 18 mérkőzéses alapszakasz lehetőségéről?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

21. (19.) Cleveland Browns (3–7)
Talán az első hét, amikor azt lehet mondani, hogy  csalódhattunk a Clevelandben. Nem kevesebb, mint 6(!) turnovert sikerült kierőszakolniuk a Jaxszel szemben, ennek ellenére a végén mégsem tudták megnyerni a meccset Colt McCoyék. Az eddig remeklő Hillis ezúttal nem nagyon tudott futni, a támadók által elért 7 pont pedig kevésnek bizonyult Garrardék ellen.

22. (20.) St. Louis Rams (4–6)
Bradford ide vagy oda, ezúttal ő sem volt elég a szárnyaló Falcons ellen. Az idén még nem az igazi ez a csapat, egy kis szerencsével mégis bejuthatnak a rájátszásba, egy jó drafttal azonban jövőre már szerencse sem kell majd, hogy megnyerjék a csoportot.

23. (24.) Dallas Cowboys (3–7)

Jason Garrett irányítása alatt szárnyakra kapott a Dallas, ezúttal a Lionst verték meg, de a rájátszásra így is csak csekély esélyük maradt. 9–7-tel még van rá sansz, de ez a Cowboys kevés ehhez, főleg olyan csoportellenfelekkel, mint az Eagles.

24. (22.) Seattle Seahawks (5–5)
Vereség, de vállalható vereség a címvédő ellen. Kár Lynch két elvesztett fumble-jéért, de futójáték nélkül nagyon nehéz nyerni egy ilyen Saints ellen.

25. (26.) San Francisco 49ers (3–7)

Eddig tartott a Troy Smith ragyogás, a Bucs ellen esélye sem volt a 49ers fiatal irányítójának, a San Francisco így sima nullázásba szaladt bele otthon.

26. (25.) Denver Broncos (3–7)

Esélyt sem adott a hétfő esti rangadón a Chargers a csoportrivális Broncosnak. Ha a futójáték után a passzjáték sem működik, nem egyszerű nyerni, egy ilyen formában lévő San Diego ellen pedig aztán végképp nem.

27. (27.) Minnesota Vikings (3–7)

A Packers elleni vereség után Brad Childressnek megköszönték eddigi munkáját és kirúgták, Leslie Frazier lett az új edző, aki eddig a védelmet irányította. A Vikings szezonja már elment, jövőre pedig jöhet az új franchise irányító Minnesotába.

28. (29.) Detroit Lions (2–8)
Shaun Hill rosszkor dobott pickje, illetve az ismét vitatható játékvezetői döntések ezúttal is elegendőnek bizonyultak a Lions vereségéhez, de kérdés, hogy Jim Schwartz vezetőedző maradhat-e a helyén több, ilyen sikertelen szezon után?!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapatnak van a legnagyobb esélye „megszerezni” az 2011-es játékosbörze 1/1-es választási jogát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

29. (28.) Cincinnati Bengals (2–8)
Palmer halovány, pass rush nuku, a védelem a több szerzett labda ellenére is harmatgyenge volt ismét, a Billstől kapni 49 pontot nem kis negatívum, ezzel a vereséggel pedig a Bengals is jó úton halad a top hármas pick felé… A tavalyi rájátszásba kerülés után ez nem kis csalódás.

30. (30.) Arizona Cardinals (3–7)
Abszolút esélytelen ez a Cardinals még arra is, hogy a középmezőnyben végezzen. Anderson továbbra is hatalmas homályokat dobál, akármekkora segítséget próbál adni neki a Fitzgerald, Beaston duó, nem elég. Beanie Wells egyelőre nem fut igazán jól és a fal sem tud megtartani szinte senkit sem. Simán átgyalogolt a Kansas is a Cardinalson. Itt is csak idő kérdése, hogy mikor érkezik az új, kezdőirányító a draftról.

31. (32.) Buffalo Bills (2–8)
Fitzpatrickék borzalmas kezdés után végül simán elintézték a Bengalst, sorozatbeli második győzelmükkel pedig egyértelműen jelezték a Panthersnek, hogy nem kívánnak 1/1-esként draftolni jövő májusban.

32. (31.) Carolina Panthers (1–9)
Egyre nagyobb az esély az 1/1-re és ezzel együtt az edzőváltásra Carolinában, a kérdés már csak az, hogy ki lesz a következő edző, illetve hogy kit választ majd elsőként a drafton a Panthers.

A 12. forduló a hálaadás napi három találkozóval veszi kezdetét, elsőként a New England Patriots látogat a Detroit otthonába, majd a New Orleans Saints fogadja a Dallas Cowboyst, végül New York Jets–Cincinnati Bengals összecsapással zárul a csütörtöki program.

 NFL
A 11. FORDULÓ LEGJEI  
A legtöbb passzolt yard Peyton Manning (Indianapolis Colts) –New England Patriots 396
A legtöbb futott yard Maurice Jones-Drew (Jacksonville Jaguars) –Cleveland Browns 133
A legtöbb elkapott yard Greg Jennings (Green Bay Packers) –Minnesota Vikings 152
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3177 Philip Rivers (San Diego Chargers)
A legtöbb futott yard 1004 Arian Foster (Houston Texans)
A legtöbb elkapott yard 1046 Brandon Lloyd (Denver Broncos)
A legtöbb szerelés 120 Jerod Mayo (New England Patriots)
A legtöbb sack 11.5
Clay Matthews (Green Bay Packers)
A legtöbb interception 7 Asante Samuel (Philadelphia Eagles)

11. FORDULÓ
2010.11.19 2:20 Miami Dolphins–Chicago Bears 0–16
2010.11.21 19:00 Pittsburgh Steelers–Oakland Raiders 35–3
2010.11.21 19:00 Dallas Cowboys–Detroit Lions 35–19
2010.11.21 19:00 Jacksonville Jaguars–Cleveland Browns 24–20
2010.11.21 19:00 Tennessee Titans–Washington Redskins 16–19 – h.u.
2010.11.21 19:00 New York Jets–Houston Texans 30–27
2010.11.21 19:00 Carolina Panthers–Baltimore Ravens 13–37
2010.11.21 19:00 Minnesota Vikings–Green Bay Packers 3–31
2010.11.21 19:00 Kansas City Chiefs–Arizona Cardinals 31–13
2010.11.21 19:00 Cincinnati Bengals–Buffalo Bills 31–49
2010.11.21 22:05 New Orleans Saints–Seattle Seahawks 34–19
2010.11.21 22:05 San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers 0–21
2010.11.21 22:05 St. Louis Rams–Atlanta Falcons 17–34
2010.11.21 22:15 New England Patriots–Indianapolis Colts 31–28
2010.11.22 2:20 Philadelphia Eagles–New York Giants 27–17
2010.11.23 2:30 San Diego Chargers–Denver Broncos

35–14

12. FORDULÓ
2010.11.25 18:30
Detroit Lions–New England Patriots  
2010.11.25 22:15 Dallas Cowboys–New Orleans Saints  
2010.11.26 2:20 New York Jets–Cincinnati Bengals  
2010.11.28 19:00 Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers  
2010.11.28 19:00 New York Giants–Jacksonville Jaguars  
2010.11.28 19:00 Chicago Bears–Philadelphia Eagles  
2010.11.28 19:00 Atlanta Falcons–Green Bay Packers  
2010.11.28 19:00 Baltimore Ravens–Tampa Bay Buccaneers  
2010.11.28 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans  
2010.11.28 19:00 Washington Redskins–Minnesota Vikings  
2010.11.28 19:00 Cleveland Browns–Carolina Panthers  
2010.11.28 22:05 Seattle Seahawks–Kansas City Chiefs  
2010.11.28 22:05 Oakland Raiders–Miami Dolphins  
2010.11.28 22:15 Denver Broncos–St. Louis Rams  
2010.11.29 2:20 Indianapolis Colts–San Diego Chargers  
2010.11.30 2:30 Arizona Cardinals–San Francisco 49ers  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik