Öt év és 96 millió dollár Manning denveri szerződésében

Vágólapra másolva!
2012.03.20. 18:16
null
Peyton Manning (balról) érkezésének John Fox vezetőedző és John Elway is örül
Címkék
Öt évre szóló, 96 millió dolláros szerződést kötött Peyton Manning az NFL-ben szereplő Denver Broncos együttesével. Az Indianapolis Coltstól távozó irányító hétfőn döntötte el, hogy Denverbe igazol, és megbízta menedzserét, dolgozza ki a szerződés részleteit, ami keddre sikerült is.

A hírek szerint az elmúlt években nyaksérüléssel bajlódó (műtétjei miatt a legutóbbi szezont teljes egészében ki is hagyta) Manning sajtóhírek szerint az első idényében 18 millió dollárt keres, majd 2013 márciusában az irányítónak át kell esnie egy orvosi vizsgálaton. Ha megbukik, szerződést bonthat vele a Broncos, viszont ha átmegy, életbe lép kontraktusa második szakasza, garantált 20-20 millió dollárral a 2013-as és a 2014-es idényre. Szerződése szerint 2015-ben, majd 2016-ban 19-19 millió dollárt kereshet.

Az első idényében, ha megsérül, anélkül kitehetnék a klubtól, hogy a 18 millión felül pénzt kap, ám ha a sérülése miatt 2013 márciusa után bocsátják el, a Denvernek már rá kell fizetnie a fix összegre.

Manning hétfőn rátelefonált az utóbbi napokban az aláírásáért versenyben maradt három csapat képviselőire, a Tennessee Titans és a San Francisco 49ers vezetőivel szomorú, a denveriekkel örömhírt közölt, nyilvánvalóan azért, mert Coloradóban a Broncosszal kétszeres Super Bowl-győztes John Elwayjel dolgozhat együtt. Pár hete már találkoztak, közel két órán át dobálták egymásnak a labdát, s ekkor győzte meg Manning Elwayt arról, hogy semmit sem kopott a tudása a sérülés miatt kihagyott idény alatt.

„Gratulálok Peytonnak, nagyszerű klubhoz szerződik, csak a legjobbat tudom kívánni neki a Hírességek Csarnokába vezető karrierjében" – írta közleményében Jim Irsay, az Indianapolis Colts tulajdonosa, aki március 9-én jelentette be, hogy Manning távozik a klubtól, amelynél 1998-as draftolása óta szerepelt.

Manning a búcsút követően Denverben kezdte meg a csapatkeresést, bár akkor még nehezen elképzelhetőnek tűnt, hogy oda is ír alá, hiszen Tim Tebow személyében roppant népszerű és sikeres irányítója volt a Broncosnak. Ám Manning aláírásával Tebow-nak mennie kell.

Az irányító megkapja az Indianapolisban is viselt 18-as mezt, amelyet korábban visszavonultattak a csapatban 1960 és 1963 között irányítóként játszó Frank Tripucka tiszteletére – a 84 éves legenda most áldását adta arra, hogy visszatérjen a mez. Manning az új kollektív szerződésbe foglalt szabályrendszer szerint április 16-áig nem beszélhet az edzőkel a taktikáról, nem dobálhat csapattársaival, s május 2-áig nem használhatja a csapat edzőpályáját az edzők jelenlétében.

Manning aláírása után nemcsak Tebow következő csapatáról találgatnak, hanem arról is, vajon milyen összegű szerződésről állapodik meg Drew Brees, a liga másik kiemelkedő, Manningnél azért fiatalabb irányítója a New Orleans Saintscel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik