NFL: visszavonult Polamalu, a Pittsburgh ikonikus védője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 06:30
null
Troy Polamalunak ezentúl több ideje marad a családjára (Fotó: Reuters, archív)
Bejelentette visszavonulását az NFL egyik ikonikus alakja, Troy Polamalu, a Pittsburgh Steelers kétszeres bajnok védője, aki 12 idényt töltött az amerikaifutball-ligában, valamennyit ugyanannál a klubnál.

Polamalu visszavonulását már az előző idény végén sejteni lehetett, csak idő kérdése volt, mikor jelenti be a döntését. Bár egyesek szerint volt esély arra, hogy más csapatban még eltölt pár esztendőt (elsősorban a Tennessee Titanst emlegették, ahová a Pittsburgh eddigi védőkoordinátora, Dick LeBeau szerződött), a játékos úgy határozott, minden idejét a családjának szenteli.

Polamalut a 2003-as draft első körében, a 16. választás jogán vitte el a Steelers, amely sokat nyert vele: a safety nyolcszor szerepelt a Pro Bowlon, ötször a szezon válogatottjába jelölték, és a 2005–2006-os, illetve a 2008–2009-es szezonban bajnok lett a Pittsburghgel.

A frizurája mellett akrobatikus labdaszerzéseiről és a passzolni készülő irányítók elleni szereléseiről elhíresült Polamalu 158 meccsen 755 szerelést jegyzett, 12 sacket, 32 interceptiont mutatott be, és 14-szer ütötte ki az ellenfél kezéből a labdát – a legfontosabb jó tulajdonsága az volt, hogy általában a legjelentősebb pillanatokban volt képes meccset döntően befolyásoló játékokra.

Visszavonulása után rengetegen üzentek Polamalunak a közösségi oldalakon, s abban mindenki egyetértett, hogy inspiráló volt a játéka, aminek köszönhetően nemsokára a Hírességek Csarnokába kerül.

POLAMALU NAGY JELENETEI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik