NFL: visszavonulások; 50 milliárdos stadionnév

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 14:28
null
Ronde Barber 16 év után akasztotta szögre sisakját (Fotó: Action Images)
Az elmúlt napokban két söprögető is visszavonult a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), Ronde Barber 16 Tampa Bayben töltött év után akasztotta szögre sisakját, Gerald Sensabaugh pedig négy-négy jacksonville-i, majd dallasi év után fejezte be pályafutását.


A háromszoros All Pro-, ötszörös Pro Bowler-játékos Barbert az 1997-es draft harmadik körében választotta ki a Buccaneers. 16 éves NFL-karrierje során végig a floridai csapatot szolgálta, amellyel a 2002-es szezonban Super Bowlt nyert. A defensive backek között ő tartja a legtöbb, sorozatban lejátszott mérkőzés rekordját 215-tel.

A pályafutása nagy részében cornerbackként szereplő, az előző idényben azonban free safetyt játszó Barber fontolgatta, hogy visszatérjen a Buccaneershez, de a Kalózok a holt szezonban Mark Barron mellé leigazolták Dashon Goldsont, trade keretében megszerezték a Jetstől Darrelle Revist, valamint draftolták Johnthan Bankst, így Barber mindkét poszton legfeljebb csereként jöhetett volna számításba. Ezt követően döntött úgy, hogy nem szerződik újra a csapattal, és szögre akasztja a sisakot.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Az Arizona Cardinals megállapodott korábbi linebackerjével, a legutóbb három szezont a Miami Dolphinsnál töltő Karlos Dansbyvel, aki egyéves szerződést kötött.

A Pintyek csoportriválisa, a San Francisco 49ers új stadionjának névadója a Levi's lesz, amely 20 évre 220 millió dollárt (közel 50 milliárd forint) fizet az együttesnek a jogokért. Az egyezségről bővebben ide kattintva olvashat a The business of footballon!

A Jacksonville Jaguars a korábban tíz évig a Seattle Seahawks kötelékébe tartozó Marcus Trufanttal erősítette meg cornerbackrészlegét, a Dallas Cowboysnál nem marasztalt Felix Jones futó pedig a csoportrivális Philadelphia Eaglesnél próbálkozik.

FUTBALL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A Baltimore Ravens egy 2014-es választási jogért cserébe megszerezte az Indianapolis Colts centerét, A. Q. Shipleyt, a korábbi Seattle Seahawks-, majd Oakland Raiders linebacker Aaron Curry pedig a New York Giantsnél folytatja.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik