NFL: Victor Cruz öt évvel hosszabbított a Giantscel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.09. 11:01
null
Cruz a New England Patriots elleni Super Bowlon egy TD-vel segítette győzelemhez csapatát (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Giants szurkolói fellélegezhetnek, az együttes klasszis elkapója, Victor Cruz öt évvel meghosszabbította a szerződését.

 

A 26 éves játékos 2011-ben robbant be a csapatnál – egy évvel korábban 3 meccsen jutott csak szóhoz –, első teljes szezonjában 1539 yarddal és 9 touchdownnal zárt (nem mellesleg bajnoki címhez segítve együttesét), majd a 2012-es bajnokságban 1092 yardot és 10 TD-t tett a közösbe.

Cruz korlátozott szabadügynök státuszban volt a csapatnál, amely 1. körös tendert rakott rá – ennek értelmében egy 1. körös választási jogért elvihette volna bármelyik csapat, amely olyan fizetést kínál Cruznak, amit a Giants nem kíván tartani.

Ezzel végül egyik csapat sem élt, így az elkapó maradt a csapatnál, ahol a tender értelmében 2.879 millió dollárt keres a 2013-as szezonban, de jövőre korlátlan szabadügynök lehetett volna, ha nem köti meg most – vagy egy évvel később – új, hosszú távú szerződését.

Erre azonban hétfőn sor került, az új kontraktus értelmében az idei, a csapat számára igencsak jutányos fizetése után Cruz a következő öt évben – tehát 2019-ig az együttes kötelékébe tartozik majd – 43 millió dollárt kereshet (ebből 15.6 millió lesz a garantált tartalom), összesen tehát a hat év alatt 45.879 millió dollár ütheti a markát.

„Meguntam a huzavonát... Nagyon jó szerződés volt az asztalomon, aminek köszönhetően az egész családom anyagi biztonsága életem hátralévő részére garantált, ennél többet nem kérhettem volna” – mondta Cruz.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A Denver Broncos szurkolói új egyezségnek (egyelőre) nem örülhetnek, a hírek szerint az együttes megpróbálja hosszú távra magához láncolni kiváló támadófalemberét, a Peyton Manning vak oldalát védő Ryan Cladyt, akinek a csapat Joe Thomas (11.5 millió dollár/év) és Jason Peters (10.1) fizetése közötti éves átlagot kínál.

A kiváló bal oldali tackle-t franchise taggel láncolta magához az együttes, amelynek értelmében 9.828 millió dollárt keres a 2013-as idényben, ha csak a hétfői határidőig nem ír alá hosszú távú szerződést.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik