NFL: újabb legenda vonult vissza, szalagszakadások

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.05.28. 18:46
null
Brian Urlachernek nem jött össze a bajnoki cím, a legközelebb ehhez a 41. Super Bowlon volt (Fotó: Action Images)
Újabb legendás linebacker vonult vissza, a Chicago Bears ikonja, Brian Urlacher 35 évesen döntött úgy, hogy szögre akasztja a sisakját.

 

 

A klasszis belső linebackert a 2000-es játékosbörze 9. helyén választotta ki a Chicago, amelynek színeiben 13 szezon alatt nyolcszor kapott meghívót a Pro Bowlra, ötször választották be az év legjobb csapatába, 2005-ben az év védőjének szavazták az ítészek, és bekerült a 2000-es évek első évtizedének csapatába is.

Urlacher – amióta a statisztikusok jegyzik a szerelések számát (2001) – összesen 1229 alkalommal állította meg az ellenfelek támadóit (pedig a 2009-es idényben csak egy meccsen tudott pályára lépni), 41.5 sacket hozott össze 13 éves pályafutása során, 78 kivédekezett passzkísérlet, 22 intercepiton (ezekből kettő touchdown) és 12 kierőszakolt labdaszerzés szerepel még a neve mellett.

A bajnoki cím a szintén visszavonuló Ray Lewiszal ellentétben neki egyszer sem adatott meg, legközelebb ehhez a 2006-os szezon végén volt, a Peyton Manning vezetett Indianapolis Colts azonban akkor 29–17-re legyőzte a Medvéket.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Kórház a város szélén: nagyban zajlanak már a szezon előtti edzőtáborok, ennek következtében pedig sajnos ismét egyre több sérülésről jön hír.

A San Francisco 49ers elkapója, Michael Crabtree Achilles-ín-szakadást szenvedett, rögtön a diagnózis után kés alá feküdt és minimum hat hónapot kell kihagynia. Michael Crabtree 1105 yarddal és 9 touchdownnal zárta az elmúlt évet, így mondani se kell mekkora problémát jelent majd a pótlása Jim Harbaugh számára.

A remény azonban él, hogy az úgynevezett PUP-listáról indulva az év végére felgyógyuljon, hiszen tavaly tavasszal Terrell Suggs és Da'Quan Bowers is elszakította az Achilles-inát, mégis láthattuk őket a pályán. A kérdés, hogy az elkapó feladatok okozta sokkal nagyobb igénybevételt bírja-e majd Crabtree sérült testrésze ilyen korán.

FUTBALL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

Hozzá hasonlóan a csoportrivális Seattle Seahawks tight endje, Anthony McCoy is Achilles-ín-szakadást szenvedett, szintén túl van már az operáción. Maradva a posztnál és a csoportnál (nem az NFC West hete volt...): a St. Louis Rams játékosa, Lance Kendricks artroszkópiás térdműtéten esett át.

A New York Giants fullbackje, Henry Hynoski belső oldalszalag-szakadást szenvedett – őt pénteken műtötték meg.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik