NFL: újabb korábbi „sajtfejű” érkezett a Vikingekhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.25. 18:54
null
Bishop (balra) itt még a Minnesota Vikings támadását igyekezte megállítani (Fotó: Action Images)
Bár az elmúlt napokban szinte mindenki az Aaron Hernandez-üggyel (mint ismert, a New England Patriots tight endje gyilkossági ügybe keveredett, de továbbra sem tisztázott, volt-e bármiféle szerepe a történetben) foglalkozott a tengerentúli profi amerikaifutball-ligával (NFL) kapcsolatban, volt esemény ezen kívül is bőven.

 

 

A Denver Broncos például egy évre visszaigazolta a támadófal közepén, center poszton játszó Dan Koppent, így továbbra is ő adja át majd a labdát Peyton Manningnek – karrierje során ezt megelőzően Tom Bradynek adta a snapeket, elmondható tehát, hogy jól érzi az összhangot az elitirányítókkal.

Az előző idényben Super Bowlba jutó San Francisco 49ers is a házon belül erősödött, a liga egyik legjobb 3–4-es defensive endje (a védőfal szélén szereplő játékos), Justin Smith két évvel hosszabbította meg 2014-ben lejáró szerződését. A 33 éves játékos új kontraktusa keretében az idei 7.5 millió dolláros fizetéséből csak 940 000 lesz az alapfizetése, a 6.56 millió pedig aláírási bónuszként (amelyet egyben megkap a játékos az aláíráskor) három évre szétoszlik, így pedig 4.27 millió dollárnyi helyet spórol az együttes a fizetési sapka alatt. Smith a következő két szezonban 4.55 illetve 2.65 millió dollárt kereshet majd.

A korábban a Green Bay Packerst erősítő linebacker, Desmond Bishop épp az egyik legnagyobb rivális Minnesota Vikingshoz szerződik (követve a Brett Favre, Greg Jennings vonalat). A 2010-ben 103, 2011-ben 115 szerelést bemutató, tavaly sérülése miatt az egész idényt kihagyó 28 éves védő egyéves szerződést köt a Vikingekkel.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Szintén a Nemzeti főcsoport északi divíziójával kapcsolatos hír még, hogy a Detroit Lions a korábbi Steelers- és Titans-safety Chris Hope-pal erősítette meg söprögetősorát. Ugyancsak az Oroszlánoknál folytatja pályafutását a legutóbb a szintén a csoporton belüli Chicago Bearst erősítő Israel Idonije, aki a védőfal szélét erősítheti tovább.

Az Indianapolis Colts elkapója, LaVon Brazill négymérkőzéses eltiltást kapott, amiért megszegte a liga teljesítményfokozókkal kapcsolatos politikáját, a Csikók csoportjában szereplő Jacksonville Jaguars futóját, Maurice Jones-Drew-t felmentették rendőrségi ügye alól.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik