NFL: új cornerback a Chiefsnél; hosszabbítások, elbocsátások

Vágólapra másolva!
2013.03.09. 15:10
null
Dunta Robinson három évre írt alá Kansas Cityben (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) előző kiírásának leggyengébb mérlegével záró együttesénél, a Kansas City Chiefsnél nem telik el nap változtatás nélkül.

 

 

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Branden Albert franchise taget kapott, Dustin Colquitt és Dwayne Bowe hosszabbított, Tyson Jackson fizetéscsökkentésbe ment bele, Eric Winstont pedig elbocsátotta a klub. Most egy új érkezőről számolhatunk be, a korábban az Atlanta Falconst erősítő Dunta Robinson cornerback hároméves szerződést kötött az 1/1-es választási joggal rendelkező Főnökökkel. A hírek szerint azonban a Chiefs továbbra sem tett le az eddig a Miami Dolphinsnál játszó Sean Smith megszerzéséről, így Robinson nickelback, esetleg free safety is lehet új együttesében.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A New England Patriots a hírek szerint igencsak érdeklődik Mike Wallace iránt, miután Wes Welker minden bizonnyal teszteli a szabadügynökpiacot. Szintén a Hazafiakkal kapcsolatos hír, hogy a Cleveland Browns állítólag továbbra is szívesen látná keretében a Patriots fiatal irányítóját, Ryan Mallettet.

A Miami Dolphins Brian Hartline megtartása után hosszabbított cseresorba kényszerült irányítójával, Matt Moore-ral, aki két év alatt 8 millió dollárt kereshet majd.

A 2011–2012-es szezon bajnoka, a New York Giants még a szabadügynökpiac megnyitása előtt meg akar egyezni Martellus Bennett tight enddel, míg a legutóbbi szezonban a konferenciadöntőben elbukó Atlanta Falcons öt évvel meghosszabbította William Moore (defensive back) szerződését, mellette pedig Sam Bakerrel (támadófalember) egyeztet gőzerővel.

Safety-nagytakarítások: a Jacksonville Jaguars Dawan Landryt – valamint a defensive back Aaron Ross is menesztésre került –, az Arizona Cardinals Adrian Wilsont, a San Diego Chargers pedig Atari Bigbyt bocsátotta el, míg Louis Delmas nem ment át a felmérőkön, így nem kap új kontraktust Detroitban. Kapott viszont DeAndre Levy, aki további három évre írt alá a Lionsszal.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

Pár további tranzakció az elmúlt napokból: a St. Louis Rams elbocsátotta Wayne Huntert – így a Hunter, Justin Smith csere mindkét résztvevője menesztésre került új klubjában –, a San Diego Chargers ugyanezt tette Takeo Spikes linebackerrel, a Carolina Panthers pedig Chris Gamble-lel, Oakland Raiders valószínűleg hasonlóan cselekszik korábbi első körös választásával, Rolando McClainnel, míg a Washington Redskinsnél DeAngelo Hall cornerbackre várhat hasonló sors.

A New York Giants játékosa, Corey Webster több mint hárommillió dolláros fizetéscsökkentésbe ment bele, hogy maradjon. A Tennessee Titans két évvel meghosszabbította rúgója, Rob Bironas szerződését, aki ezen időszak alatt 6.675 millió dollárt kereshet.

A Raiders safetyje, Tyvon Branch újrastrukturálta kontraktusát, ennek következtében alapfizetése a 2013-as idényben 6 millió dollárról 715 ezerre csökken. A Pittsburgh Steelers szélső linebackere, James Harrison nem kíván engedni fizetéséből, így valószínűleg nem marad az együttesnél, még a szintén AFC Northban szereplő Baltimore Ravens hasonló posztú játékosa, Paul Kruger a Cleveland Browns és az Indianapolis Colts célkeresztjébe került.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik