nemzetisport.hu 2017.09.20 12:32 Frissítve: 2017.09.20 12:36

NFL: Tony Romo új munkahelyén lenyűgözte Amerikát

Két hét telt el új NFL-idényből, és egyre többen állítják, hogy a holt szezon egyik legnagyobb nyertese nem valamelyik klub lett, hanem a CBS tévétársaság, amely megszerezte magának a visszavonuló Tony Romót szakkommentátornak. A Dallas Cowboys korábbi irányítója nemcsak szakért és elemez, hanem jósol is, méghozzá lenyűgöző pontossággal.

Tony Romo új világot tárt ki az NFL-t nézők előtt Amerikában

A Dallasból a fiatal Dak Prescott mellett kiszoruló Tony Romo sokak szerint még néhány évig simán eljátszhatott volna a ligában, több csapat állt sorban a kegyeiért, de a 37 éves játékos a tavasszal úgy döntött, a CBS tévétársaság ajánlatát fogadja el.

Romóról eddig is tudható volt, mennyire intelligens és milyen jól ki tudja magát fejezni, de az NFL-meccseket közvetítő társaságnál az idény első két hetében egész Amerikát lenyűgözte.

„Nem a csapatoktól teszem függővé, milyen meccset nézek, hanem oda kapcsolok, ahol Romo közvetít” – írta Gregg Rosenthal, az  nfl.com szakértője a Twitteren.

„Nem hiszem, hogy valaha hallottam olyan analízist NFL-közvetítés során, mint Romóé. Teljesen rá van hangolódva. Minden játékot ízekre bont, ráadásul még az előtt, hogy megmozdulna a labda” – így Dan Wetzel, a Yahoo Sports kollégája.

„Nem hittem Romóban, de most azt kívánom, minden meccset ő közvetítsen” – jött az újabb dicséret a baseballra és a hokira specializálódott Robert Florestől.

Nemcsak, hogy utólag képes kristálytisztán és érthetően elmagyarázni, mi miért történt az előző pillanatokban, hanem még a játék elindítása előtt megjósolja az eseményeket – méghozzá halálpontosan.

„Van egy ötösöm, hogy balra fognak futni” – mondta az első fordulóban a Tennessee Oakland elleni egyik játéka előtt, és úgy is lett.

„Rövid passz balra a blitz felett” – jött a jóslat a másik támadás során, nyilván pontosan.

És még tucatnyi hasonló jelenet, Romo lubickol új munkájában.

A 2. fordulóban többek között a New Orleans–New England meccsen a Saints egyik touchdownja előtt látta meg, mi lesz a játék, és az is lett: Drew Brees úgy passzolt Brandon Colemannek, ahogy Romo felvázolta.

Romo 14 évnyi játéktapasztalatot úgy hasznosít új munkája során, hogy a tévénézők imádják, egy álomvilág tárult ki a szemük előtt, amit az eddigi szakkommentátorok nem tudtak megmutatni.

2020.05.22 18:00:49

Amerikai sportok D. Á.

Toplista: 80–71.A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját, melynek harmadik részéhez érkeztünk.

2020.05.19 18:41:21

Amerikai sportok GYŐRI FERENC

NSOktatás, 2. rész. Az amerikai ligák többségében alkalmazzák a fizetési plafont, de mit is jelent ez a kifejezés?

2020.05.17 09:59:36

Amerikai sportok K. T. I.

Toplista: 90–81.A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját, melynek második részéhez érkeztünk.

2020.05.12 11:06:05

Amerikai sportok MTI

A 22 éves játékos az 1-es mezszámot választotta, miután az egyetemen használt 13-ast új csapata visszavonultatta.

2020.05.08 11:53:11

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 2020-as rájátszásának menetrendje.