NFL: Stafford 53 millió dollárért hosszabbított a Lionsszal

Vágólapra másolva!
2013.07.10. 10:04
null
Matthew Stafford az elmúlt két szezonban 5000 passzolt yard felett átlagolt (Fotó: Action Images)
Joe Flacco, Aaron Rodgers és Tony Romo gigaszerződése után máris itt a következő: a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Detroit Lions hivatalosan is megerősítette, meghosszabbítja Matthew Stafford két év múlva lejáró kontraktusát.

 

 

A Detroit Free Press és az ESPN értesülése szerint a 25 éves irányító három évvel, a 2017-es szezon végéig hosszabbít.

Az NFL hivatalos honlapjának értesülése szerint a további három idény alatt Stafford 53 millió dollárt kereshet, ebből viszont elképesztően sok, 41.5 millió a garantált tartalom (27.5 millió dolláros aláírási bónusszal).

Az előző két idényben 10 005 yardot passzoló és 61 touchdownt kiosztó irányító így a következő öt szezonban 76.5 millió dollárt kereshet, és mikor az új megállapodása lejár, még mindig csak 30 éves lesz, így egy újabb nagy összegű szerződésre lehet kilátása, ha tartja, és/vagy javít a teljesítményén.

A fiatal irányítót 2009-ben az első választási joggal szerezte meg a Detroit Lions, amelynél hatéves, 78 millió dolláros szerződést kötött – 41.7 milliós garantált tartalommal.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Stafford a 2011-es szezonban rájátszásba vezette az Oroszlánokat, 12 év után először szerepelt a detroiti csapat a playoffban.

Stafford aláírása után Matt Ryan felé terelődik a figyelem, mivel az Atlanta Falcons irányítójának a következő idény végén lejár a kontraktusa...

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik