NFL: Peyton Manning bosszút állt a 2010-es Super Bowlért

Vágólapra másolva!
2012.10.29. 04:44
null
A nyáron érkezett Peyton Manninget hamar megszerették a Denver szurkolói (Fotó: Reuters)
Címkék
Szétlövésre, igazi pontcsatára számíthattunk az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság hétfő hajnali mérkőzésén, hiszen két kiváló irányító feszült egymásnak Peyton Manning és Drew Brees személyében, ennek ellenére csak az egyikük volt képes produktívan játszani, a Saints támadósora ugyanis nem tudott mit kezdeni a Broncos védelmével, és a vendégek sima, 34-14-es vereséget szenvedett.

A Denver Broncos-New Orleans Saints meccsen a 2010-es Super Bowl óta először találkozott egymással Drew Brees és Peyton Manning. A Saints támadói éppen csak belelendültek a szezonba, míg a Broncos pihenőhét után tért vissza, vagyis minden jel arra utalt, hogy remek, pontokban gazdag meccset játszhat egymással a két elit irányító csapata Coloradóban.

A védelmek ennek ellenére ragyogóan kezdtek, így az első néhány perc legveszélyesebb akciójának az ígérkezett, amikor a Denver támadóinak a saját egy yardosukról kellett kijönniük, de Manningék ezt gond nélkül megoldották, sőt a Saints célterületéig meg sem álltak az egész este remekül játszó Willis McGahee-nek köszönhetően (7–0). Miután a Broncos egy elvesztett fumble miatt a félpályánál adta át a labdabirtoklás jogát a Saintsnek, Darren Sproles egy Breestől kapott passz után a második negyed első akciójából kiegyenlített (7–7). Öt perccel később szintén a középpályán fordult meg a labdabirtoklás, ekkor Joe Vitt, – aki eltiltása után foglalta el a Saints helyettes vezetőedzői posztját –, 4 & 2-nél visszaküldte a pályára a támadókat, de Brees eladta a labdát. A Broncos támadói éltek a lehetőséggel, és gyorsan a New Orleans vörös zónájába értek, ahonnan Peyton Manning üresen találta meg Eric Deckert a célterületen belül (14–7). Az első félidő végén Manning még el tudta kalauzolni mezőnygól-távolságba a csapatát, és Matt Prater nem is hibázott az utolsó másodpercekben, ezzel alakult ki a félidei eredmény: 17–7.

 

A második félidőt egy hosszú, változatosan felépített támadássorozattal kezdte a Denver, és a Saints védelme nem volt képes feltartóztatni a Manning által vezetett támadósort (24-7). A harmadik negyed hátralévő részében sem változott az ekkorra kialakult forgatókönyv: a Saints támadói nem is emlékeztettek önmagukra, míg a Broncos-offense játszi könnyedséggel falta a yardokat, és fordulás előtt már közel járt ellenfele gólvonalához. Az utolsó negyed újabb pontokat érő Manning-Decker összjátékkal kezdődött (31-7), ami gyakorlatilag meg is pecsételte a vendégek sorsát, olyannyira, hogy a hátralévő, pozícióharc közepette lepörgő játékidőben csak egy Prater-mezőnygól növelte a pontok számát (34-7), hogy aztán két perccel a mérkőzés vége előtt Brees és Graham beállítsa a 34-14-es végeredményt.

A Denver győzelem-vereség mutatója 4-3, és ezzel vezeti az AFC nyugati csoportját, míg a New Orleans 2-5-ös mérlegével nagyon messzire került a rájátszástól.

A játéknap többi mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

NFL
8. FORDULÓ
2012.10.29 1:20 Denver Broncos–New Orleans Saints
34–14
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik