NFL: „Meskó Zoltán a bajnokság legérdekesebb játékosa”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.08. 09:42
Mint ismeretes, magyar nemzetiségű játékosa is lesz az idei szezontól a profi amerikaifutball-ligának (NFL) a Temesváron született Meskó Zoltán személyében, akit a tekintélyes amerikai lap, a The Wall Street Journal a „bajnokság legérdekesebb” játékosaként aposztrofált.

A 24 éves temesvári születésű rúgójátékos, Meskó Zoltán a legkalandosabb előélettel rendelkezők egyike az NFL-ben, melynek idei amatőr játékosbörzéjén, a drafton az ötödik körben választotta ki őt a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő New England Patriots.

Az egyetemi bajnokságban már bizonyított a punter, és szinte minden szakértő szerint az NFL-ben is képes lehet erre. A The Wall Street Journal a „bajnokság legérdekesebb” játékosaként aposztrofálta az öt nyelven beszélő, Temesváron született magyar nemzetiségű Meskót.

A Sports Illustrated szakírójának listáján pedig azon 15 újonc között szerepel, akik szerinte annak ellenére is a liga legjobbjai közé kerülhetnek, hogy a draft késői szakaszában lettek kiválasztva.

A 2000-es években három bajnoki címet szerző New England Patriots júniusban négy évre szerződtette, s mivel a keretszűkítésnél Meskó maradt az egyetlen puntere Bill Belichick vezetőedzőnek, vasárnaponként biztosan pályára lép majd együttesében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik