NFL: megvannak a kompenzációs jogok, íme, a teljes draftsorrend!

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.03.20. 13:40
null
A tavalyi drafton az Indianapolis Colts Andrew Luckot választotta az 1/1-gyel (Fotó: Action Images)
Az NFL-tulajdonosok szokásos évenkénti gyűlésén kiosztották a kompenzációs választási jogokat a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság áprilisi játékosbörzéjére.

 

 

A TELJES DRAFTSORRENDET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

A kompenzációs választási jogokat azok a csapatok kapják, amelyek az előző évi szabadügynök piacon több játékost vesztettek, mint amennyi hozzájuk érkezett (3–7. kör között lehet részesülni belőlük, mindig az eredeti 32 választás után). Azok az együttesek is kompenzálásban részesülnek továbbá, akiknél ez a két szám megegyezik, de értékesebb játékosokat vesztettek – igaz, ezeket csak a 7. körben, a többi kompenzációs pick után kapják meg.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A 32 ilyen módon maximálisan kiosztható választási jogból 2013-ban mindegyiket kiosztották, körönkénti lebontásban így jelent meg: három 3. körös, négy 4. körös, három 5. körös, hat 6. körös és tizenhat 7. körös.

Idén a többek között Mario Williamst is elvesztő Houston Texans, a Brandon Carrt megtartani nem tudó(/akaró) Kansas City Chiefs és a Cortland Finnegan távozásával meggyengült Tennessee Titans húzhat a harmadik kör végén újabb játékosokat. Érdekesség, hogy például a San Diego Chargers Vincent Jackson elvesztése után nem kapott kompenzációt. A maximálisan kiosztható négy választási jogban részesült ugyanakkor a címvédő Baltimore Ravens és az Atlanta Falcons

A kompenzációs választási jogokat a többivel szemben nem lehet elcserélni egy másik csapattal sem másik pickre, sem játékosokra, és helyük függ a játékos fizetésétől, játékidejétől és rájátszásbeli teljesítményétől új csapatában. Ezek közül is a fizetés az elsődleges.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

Az idei Hall of Fame-mérkőzésen – amely az új szezon első felkészülési mérkőzése lesz – augusztus 4-én a Dallas Cowboys és a Miami Dolphins csap össze, az idénynyitón pedig – ahogy 2004 óta szokás – a bajnoki címvédő (Ravens) otthon lép pályára, az ellenfél azonban jelenleg még nem ismert.

A Cincinnati Bengals további két évre megállapodott lejáró szerződésű linebackerjével, Rey Maualugával, aki 6.5 millió dollárt kereshet ezen időszak alatt.

A csoportrivális Cleveland Browns korábbi tight endje, Ben Watson három évre a New Orleans Saintshez szerződött.

A Detroit Lions Calvin Johnson és Ndamukong Suh kontraktusának átstrukturálásával összesen 11 (3.5+7.5) millió dollárnyi helyet szabadított fel a fizetési sapkából, az együttes korábbi linebackerje, Ernie Sims pedig hosszabbított a Dallas Cowboysszal.

A Tennessee Titans elbocsátotta Matt Hasselbeck irányítót – aki két évre az Indianapolis Coltshoz igazolt, ahol 8 millió dollárt kereshet –, cserébe viszont érkezett a Buffalo Billsnél nem marasztalt Ryan Fitzpatrick.

Hasselback mellett Aubrayo Franklin is a Coltsban folytatja pályafutását, a San Francisco 49ers pedig Phil Dawsonnal kívánja stabilizálni rúgóhelyzetét.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik