NFL: irányítókeringő - Vick a Jetsben, Schaub Oaklandben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.24. 19:21
null
Michael Vick ezentúl csak az edzéseken futkorászhat a Jets védői elől (Fotó: Action Images)
A bajnok tovább erősödhet. A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi kiírását megnyerő Seattle Seahawks ligaközeli információk szerint közel áll Jared Allen leszerződtetéséhez.

 

A 31 éves szélső védőfalembert 2004-ben a 4. körben draftolta a Kansas City Chiefs, majd 2008-ban egy első és két harmadik körös választási jogért a Minnesota Vikingshez cserélte. Allen tízéves NFL-karrierje során eddig 128.5 sacket (irányító földre vitele) ért el, ezzel az aktív játékosok közül a második, az örökranglistán pedig a 12. helyen áll. A kiváló irányítósiettető 2 év alatt 15 milliót kereshet, ha igaznak bizonyulnak a hírek. A múlt héten ugyanis már volt, hogy elkönyvelték Seattle-be szerződését, de ezt később cáfolták, és a hét végére ígért választ Allen, de egyelőre még mindig nincs hivatalos információ.

A Super Bowl-győztes csoportriválisa, a tavaly döntőző, idén a konferencia fináléjában alulmaradó San Francisco 49ers kevésbé hangzatos igazolással jelentkezett, a liga egyik legjobb fullbackje, Bruce Miller hároméves szerződéshosszabbítást kötött.

A szabadügynökpiacnak a legjobb anyagi lehetőségekkel nekivágó Oakland Raiders Donald Pennt kaparintotta meg támadófalának bal szélére, valamint újraszerződtette Charles Woodson söprögetőt.

Schaub Oaklandben folytatja (Fotó: Action Images)
Schaub Oaklandben folytatja (Fotó: Action Images)

A Fosztogatók emellett az irányítóposztra is figyelmet szenteltek, Matt Schaub érkezett a Houstontól egy 6. körös választási jogért cserébe, a Texans pedig közben Ryan Fitzpatrickkel állapodott meg, valamint a söprögető Kendrick Lewisszal is.

Maradva az irányítóknál, a New York Jets kivágta keretéből Mark Sanchezt, helyére pedig leigazolta Michael Vicket, míg a korábbi Browns-irányító Jason Campbell Cincinnatiben folytatja – csak úgy, mint a Green Bay Packers korábbi támadófalembere, Marshall Newhouse.

A Tennesssee Titans a speciális egységben rendezkedett, elküldte a rúgó Rob Bironast, viszont hosszabbított a visszahordó Marc Marianival.

Ez utóbbi posztot igazán nagynevű játékossal kívánja megoldani az Atlanta Falcons, a korábbi Chicago Bears-játékos Devin Hester érkezésével.

A Tampa Bay Buccaneers és az Arizona Cardinals is új szélső hátvédre lelt, előbbi Mike Jenkinst, utóbbi Antonio Cromartie-t szerződtette.

A négy elkapóját elvesztő Carolina Panthers is aktivizálta magát a piacon, a Steelersnél az előző idényben 46 elkapásból 602 yardot szerző Jerricho Cotchery (helyére Lance Moore érkezett Pittsburghbe) és Tiquan Underwood is érkezett erre a posztra, valamint a cornerback Antoine Cason is Párduc lett.

A Baltimore Ravens Darian Stewart söprögető mellett egy csere keretén belül Jeremy Zuttah centert is megszerezte.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik