NFL: hihetetlen, Watt már 20 millió dollárt gyűjtött a hurrikánkárosultaknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.06. 09:49
J. J. Watt, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Houston Texans védője már 20 millió dollárnyi adományt gyűjtött az Egyesült Államokban Texasban és Louisianában pusztító Harvey hurrikán károsultjainak.

Az NFL egyik legjobban fizetett védője – aki évente átlagosan 16.6 millió dollárt (nagyjából 4.26 milliárd forintot) keres a Texansnál – a múlt hétfőn gyűjtést hirdetett az Egyesült Államokat augusztus végén elérő Harvey hurrikán károsultjainak megsegítésére. Watt először a 200 ezer dolláros határt tűzte ki célul, ám alig két óra alatt összegyűlt az összeg, így Watt egyre magasabb célkitűzéseket jelentett be.

Csütörtökön Watt közölte, átlépték a 12 millió dolláros határt, pénteken 15 millió dollárnál járt az adománycsomag, egy nappal később már 17 millió dollárnál.


A 28 éves sztársportoló kedden jelentette be, több mint 20 millió dollár gyűlt össze a követői adományaiból.

A négyszeres Pro Bowler – akit a Twitteren több mint négymillióan követnek – nemcsak pénzgyűjtéssel segít, hanem önkéntes társaival együtt számos helyszínre szállítanak élelmet és hasznos tárgyakat, eszközöket a rászorulóknak.




A Harveynak keresztelt hurrikán augusztus közepén a Kis-Antilláknál indult útjára, majd augusztus 25-én érte el Texast. A vihar miatt legalább 66 ember vesztette életét, s több ezer otthon került víz alá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik