NFL: Gronk újabb műtéte, eltiltás, kivágások, szerződések

NSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HUNSO/BOWL.HU NSO/BOWL.HU
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 15:05
null
Rob Gronkowski alkarja a Colts elleni mérkőzés hajrájában tört el, azóta már a negyedik műtétre kerül sor (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots kiváló tight endjének kálváriája továbbra sem akar véget érni: Rob Gronkowski karját negyedszer is meg kell műteni, miután elfertőződött a behelyezett fémlap az alkarjában.

 

Az együttessel kapcsolatos további hír még, hogy a Hazafiak két évre leszerződtették a korábbi Raiders-védőfalember Tommy Kellyt.

A korábbi Jets-söprögető (safety) Jim Leonard a New Orleans Saints együttesében folytatja a pályafutását, a New York-i együttes viszont visszaigazolta Jeff Cumberland tight endet. Szintén távozhat viszont Darrelle Revis, akiért a Tampa Bay Buccaneers a hírek szerint kész lenne odaadni az 1., a 3. és a 6. körös választási jogát is.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Még mindig az Amerikai főcsoport keleti divíziójánál maradva, a Buffalo Billst elhagyó David Nelson egyéves szerződést kötött a Cleveland Brownsszal.

Ami az elmúlt napok további történéseit illeti:

A Green Bay Packers továbbra is gőzerővel próbál megegyezni Aaron Rodgersszel és Clay Matthewszal, az irányítónál évi 25 millió dollárról szólnak a hírek, a linebackernél pedig 13 millióról – mindkettejükkel még az április 15-én induló felkészülés kezdetére szeretnének megállapodni a „sajtfejűek".

Az NFL négymérkőzéses eltiltásban részesítette Daryl Washingtont, az Arizona Cardinals kiváló linebackerje megsértette a liga teljesítményfokozókkal kapcsolatos előírásait.

A Washington Redskins leszerződtette az egyetemi szinten sztárnak számító, az NFL-ben korábban felsülő, most újra próbálkozó Pat White-ot, aki a harmadik számú irányító posztért lesz versenyben a Rézbőrűeknél.

AZ NFL PÉNZÜGYI SZEMMEL
The business of football

A Detroit Lions 42 éves rúgója, Jason Hanson 21 szezon után döntött a visszavonulás mellett, helyére a legutóbb a San Francisco 49erst erősítő David Akerst szerezte meg a csapat, valamint megállapodott a korábbi Jaguars-védőfalember C. J. Mosleyval is. A Carolina Panthers megszerezte a korábbi Giants-elkapó Domenik Hixont, a Dallas Cowboys újraszerződtette Anthony Armstrong elkapót, a bajnok Ravens pedig megvált a speciális csapatrész sztárjától, Brendon Ayanbadejótól.

Nem csak távozó, érkező is van a Giantsnél, a csoportrivális Philadelphiában nem marasztalt Mike Patterson ezentúl a New York-i csapat védőfalát erősíti majd.

Az Atlanta Falcons kivágta a keretéből Tyson Clabo támadófalembert, a San Francisco 49ers visszont öt évvel meghosszabbította a szintén tackle poszton játszó Anthony Davis szerződését. Utóbbi az új kontraktusa értelmében 37.3 millió dollárt kereshet, ebből 17 millió a garantált tartalom.

Az Oakland Raiders kitette a keretéből Rolando McClaint. Az együttes 2004-től kezdve sorrendben Robert Galleryt (belső támadófalember 1/2-re, már vissza is vonult), Fabian Washingtont (2010 óta nem játszott mérkőzést az NFL-ben a cornerback), Michael Huffot (ő speciel nem rég szerződött a Baltimore-hoz, de az 1/7 még így is soknak tűnik), JaMarcus Russellt (jó esélyekkel indul a minden idők legrosszabb 1/1-ese díjért), Darren McFaddent (ő amikor egészséges, szép dolgokra képes legalább, igaz, eddig még egy szezonban sem játszott 13 mérkőzésnél többet), Darrius Heyward-Beyt (nemrég vágták ki) és a most menesztett McClaint húzta 2010-ig bezárólag az első körökben, ezek közül pedig már csak a futó McFadden van a keretben... (2011-ben nem volt első körös választási joga a Fosztogatóknak, mert azt odaadták a New England Patriotsnak Richard Seymourért cserébe – ezzel mondjuk erősödött a csapat, a 2012-est pedig egy idei 1. körrel karölte a Cincinnati Bengalsnak adták Carson Palmerért cserébe – ezzel annyit mondjuk nem, épp most kaptak érte egy idei 6. kört...).

Az Atlanta Falcons szerződést kötött Brian Banksszel. A 27 éves linebacker kimagasló középiskolai sztárnak számított, el is ígérkezett a jó nevű USC egyetemhez, de 2002 nyarán letartóztatták Wanetta Gibson (iskolatársa) megerőszakolásáért, amiért végül 5 év börtön, 5 év próbaidő büntetést kapott – amelyet nagykorúvá válása után elkezdett letölteni, valamint regisztrálnia kellett a szexbűncselekmények elkövetők listájára, amelynek következtében kormányhatóságok nyomom követhetik az elkövetőket. 41 évet is kaphatott volna akár, ezért, bár ártatlannak mondta magát, belement a feltételekbe, hogy csökkentse várható büntetését. Már javában próbaidejét töltötte (mely során jeladót kellett viselnie, nem közelíthetett meg iskolákat, és nem hagyhatta el az államot), amikor 2011-ben a Facebookon ismerősnek jelölte a 15 éves korában „megerőszakolt" Gibson, akivel megbeszélt egy találkozót, hogy tisztázzák a dolgokat. Egy magánnyomozó segítségével videóra vették, amint Wanetta beismeri, hogy csak kitalálta a történetet, de a bíróságon nem akar vallomást tenni, hogy ne kelljen visszafizetnie a 1.5 millió dolláros kártérítést, amit az iskola beperléséért kapott, mivel az nem bizonyult biztonságos helynek a lány számára. Bankset végül 2012-ben mentették felé. A történetet persze egyből felkapták az Egyesült Államokban, Banks pedig megpróbálta feléleszteni félbeszakadt pályafutását, és bár számos csapatnál is részt vett próbajátékon, szerződést csak a Las Vegas Locomotives névre keresztelt UFL-csapatnál kapott, ahol aztán mindössze két mérkőzésen jutott szóhoz, miután a liga beszüntette októberben a szezont. Azután ismét az NFL ajtaján kopogtatott, és a múlt héten le is szerződtette őt az Atlanta Falcons, amelynél április 22-én kezdi meg a holt szezonbeli edzéseket, és ahol középső linebackerként harcolhatja ki a keretben maradást.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik