NFL: Green Bayből igazolt elkapót a Minnesota

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 11:31
Bár sokan elképzelhetetlennek tartották, a Green Bay Packerst elhagyó Greg Jennings elkapó aláírt a csoportrivális Minnesota Vikingshez. A Denver Broncos adminisztrációs hiba miatt nem tudott szerződést hosszabbítani klasszis védőjével, Elvis Dumervillel, a játékos menedzsere ugyanis nem tudta időben átfaxolni a szükséges papírokat a klubnak, így a falember szabadügynökké vált.

Kezdjük a denveri történetnél: a fizetéscsökkentést (12 millió dollárról 8 millióra) szorgalmazó klub nehezen egyezett meg Elvis Dumervil ügynökével, akinek fél órája volt arra, hogy átküldje az okmányokat a Broncoshoz. Hat perccel a határidő előtt elküldte a faxot, de kiderült, rossz számot tárcsázott, és mire kiderítette a jót, lejárt az idő.Elvis Dumervil ügynökével, akinek fél órája volt arra, hogy átküldje az okmányokat a Broncoshoz. Hat perccel a határidő előtt elküldte a faxot, de kiderült, rossz számot tárcsázott, és mire kiderítette a jót, lejárt az idő.

A Denver pedig a fizetési plafon miatt nem tudja megtartani a mostani fizetésével Elvis Dumervilt, aki kereshet magának másik csapatot.

Kevin Kolbot szándékosan tette ki a csapata, az Arizona, amelynél két évig játszott irányítóként. A Cardinals ugyanakkor egy-egy éves szerződést kötött Matt Shaughnessyvel és Antoine Casonnal, az Oaklandet elhagyó védő falemberrel és a San Diegó-i cornerbackkel.

A hét szezont Green Bayben töltő Greg Jennings nem keresgél tovább, aláírt ugyanis a Minnesotához, amelynek védelmét éveken át keserítette. A sérülései miatt a Packerstől elbocsátott 29 éves játékos öt évre írt alá a Vikingshoz, ahol a Seattle-be szerződő Percy Harvint kell pótolnia.

A Miami is folytatta az erősítést, a Pittsburghből érkező Mike Wallace után szerződést kötött a New York Jetst elhagyó Dustin Keller tight enddel és az előző szezont St. Louisban töltő Brandon Gibson elkapóval. Ryan Tannehill irányító így sok új elkapót célozhat meg, nem is akármilyeneket.

A csoportrivális New England Patriotsnál Tom Brady viszont még egy támadó társától elbúcsúzhat, a futó Danny Woodhead ugyanis aláírt a San Diegóhoz. Bár Woodhead futó volt, és tavaly 76-szor futott a labdával, 40-szer el is kapta Brady passzát, összesen 446 yardért.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik