NFL: a védő egy nappal öccse halála után élete legjobb meccsét játszotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 10:57
null
Logan Mankins (balra) tiszteletét fejezte ki Kwon Alexandernek (jobbra)<br />
Gyászol Kwon Alexander, az NFL-ben szereplő Tampa Bay Buccaneers újonc védője, akinek tizenhét éves öccse, Broderick Taylor szombaton életét vesztette egy lövöldözés során az alabamai Annistonban. A 21 éves linebacker egy nappal később élete legjobb meccsét játszotta, csapata legeredményesebb védője volt, amivel oroszlánrészt vállalt az Atlanta Falcons elleni 23–20-as diadalban. A találkozó után a fiatal játékost társai az öltözőben megható beszéddel fogadták.

Kwon Alexander az Atlanta ellen tizenegy szerelést mutatott be, amivel a Tampa Bay védői között a legjobb volt. Emellett volt két labdaszerzése is: egyszer elcsípte Matt Ryan passzát (interception) – ami övéi közül csak neki sikerült –, egyszer pedig Julio Jones kezéből tépte ki a labdát (fumble). A védőnek majdnem volt még egy interceptionje, amivel kis híján touchdownt szerzett, de a játékvezetők egy korábbi szabálytalanság miatt belefújtak az akcióba. Ez volt Alexander pályafutásának legjobb meccse.

Pedig nem lehetett könnyű ilyen lelkiállapotban játszani, alig több mint egy nappal tizenhét esztendős fivére elvesztése után. Alexander érthetően érzelmes hangulatban nyilatkozott az összecsapást követően.

„Roppant elszánt voltam – mondta Kwon Alexander, aki a meccs legjobbjának járó labdát testvére emlékének ajánlotta. – Csak az járt a fejemben, hogy jól játsszak, mert az öcsém is ezt akarta volna. Ezen a mérkőzésen érte játszottam, minden egyes játéknál erre koncentráltam. Nem volt könnyű így pályára lépni… Hogy lett volna az? Elvesztettem a kisöcsémet… De nem adhattam fel, ő is azt akarta volna, hogy játsszak, hogy ne adjam fel, hogy erős legyek. Az égre nézve tudom, hogy boldogan mosolyog. Mindent érte tettem. Az öcsém sohasem adta fel, én sem fogom.”



Alexandert a meccs után csapattársai meghatóan fogadták: Lovie Smith vezetőedző és a kapitány Logan Mankins is elismerően beszélt a 21 éves futballista tettéről.

„Le a kalappal, amiért ilyen helyzetben ilyen jól játszottál – mondta Logan Mankins az öltözőben. – Minden tiszteletem a tiéd a mai teljesítményedért.”

„Rábíztam, hogy játszik-e vagy sem – mondta Lovie Smith az nfl.comnak. – Nem tudom elképzelni, milyen érzés lehet elveszíteni a tizenhét éves öcsédet, amikor még te is nagyon fiatal vagy. A futball ismét bizonyította, olykor menedéket nyújthat az embereknek. A csapat végig Alexander mellett van, a játékosok mindenben támogatják.”

Kwon Alexander története bejárta az amerikai sportsajtót, s sokakat emlékeztetett arra, hogy a milliós szerződésekről, a balhékról, a sérülésekről, és a rekordokat jelentő teljesítményekről szóló cikkek mellett az ilyen emberi történetek felett nem szabad átsiklani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik