NFL: a védő 21 milliót fizetett társának a mezszámért

Vágólapra másolva!
2017.03.17. 22:01
NFL-rekordot döntött a Washington Redskinshez szerződő D. J. Swearinger, aki 75 ezer dollárt, azaz nagyjából 21.5 millió forintot fizetett a második szezonjára készülő Su’a Cravensnek azért, hogy a következő szezonban ő viselhesse a 36-os mezt.

Swearinger három évre szóló, 13 millió dolláros szerződést kötött a Washingtonnal, ebből kilencmillió garantált összeg, úgyhogy volt miből költekeznie. Cravens viszont ebben a szezonban 651 ezer dollárt fog keresni, ennek több mint tíz százalékát hozzátette a szám eladásával.

A CBS szerint ez minden idők legdrágább számcseréje az NFL-ben, az eddigi csúcsot Darrelle Revis tartotta, ő három éve 50 ezret fizetett Mark Barronnak, hogy a Tampa Bayben is megtarthassa 24-es mezét.

Az amerikaiak tavalyi éves átlagkeresete 73 298 dollár volt.

A 36-os meznek persze hatalmas jelentősége van Washingtonban, a 2007 novemberében meggyilkolt védő a 36-os mezben játszott a Miami egyetemen, valamint első profi szezonjában Washingtonban (a második idénye előtt váltott a 21-esre, amelyet azóta sem viselhet senki a Redskinsnél). Swearinger is a Miami egyetemre járt, és ott is a 36-osban játszott.

Cravens az USC-nél 21-es volt, éppen Taylor emléke előtt tisztelegve – minden szál a legendához vezet…

A holt szezon összes történése egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik