NFL: a Packers legyőzte a Jetst, 49ers-siker Londonban

Vágólapra másolva!
2010.10.31. 21:55
null
Frank Gore ünnepel a Wembleyben (Fotó: Reuters)
A San Francisco 49ers 21–16-re legyőzte a Denver Broncost a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) Londonban rendezett mérkőzésén. A forduló egyik legjobban várt találkozója, a New York Jets–Green Bay Packers 9–0-s vendégsikert hozott.

A 8. forduló nagy érdeklődéssel várt európai mérkőzésén a San Francisco 49ers 24–16-ra legyőzte a Denver Broncost, ezzel megszerezte szezonbeli második győzelmét. A Wembley Stadion közönsége elsősorban a remek teljesítményt nyújtó Frank Gore-nak tapsolhatott, aki a 118 yardot és egy touchdownt futott.

SZAVAZÁS

Ön szerint van realitása annak, hogy a jövőben európai csapattal bővüljön az NFL mezőnye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az irányítók különcsatáját a denveri Kyle Orton nyerte (369 yard, 1 TD, 1 INT), igaz, ez aligha vigasztalja a Broncos szurkolóit. A másik oldalon Troy Smith megfelelően helyettesítette a sérült Alex Smitht, igaz, nem játszott kiemelkedően (196 yard, 1 TD). A Denver futójátéka ezúttal is gyenge volt, igaz, a korábbi egyetemi sztárirányító, Tim Tebow futott egy egyyardos touchdownt.

A forduló egyik nagy rangadóján a Green Bay Packers 9–0-ra legyőzte a New York Jets-t, úgy, hogy a „sajtfejűek" quarterbackje, Aaron Rodgers ezúttal nem játszott kiemelkedően. A Packers védelme azonban nagyszerűen tette a dolgát, nulla ponton tartotta a többek között Mark Sanchez, Santonio Holmes és LaDainian Tomlinson nevével fémjelezte New York-i támadógépezetet, és Mason Crosby három mezőnygóljának köszönhetően megnyerte a mérkőzést.

Tovább tart a Dallas Cowboys mélyrepülése: a kezdőirányító, Tony Romo sérülése miatt ezúttal Jon Kitna irányította texasiak ezúttal a Jacksonville Jaguarstól kaptak ki, 35–17-re. „Amerika csapata" így továbbra is egy győzelemmel áll, és gyakorlatilag lemondhat a rájátszásbeli szereplésről, hiszen az NFC hagyományosan erős Keleti csoportjában szerepel. A Jaguars irányítója, David Garrard négy touchdownpasszt osztott ki a mérkőzésen, az elkapók közül a 153 yardig jutó Mike Sims-Walker tűnt ki, míg a liga egyik legjobb running backje, Maurice Jones-Drew 135 yardot futott.

A Detroit Lions izgalmas, fordulatos mérkőzésen 37–25-re legyőzte a Washington Redskinst, a hosszú sérüléséből visszatérő Matthew Stafford 212 yardot és négy touchdown passzolt a mérkőzésen, és a hat pontot érő átadásai közül hármat Calvin Johnsonnak postázott. A Lions így azt is elbírta, hogy az újonc running back, Jahvid Best ismételten a vártnál gyengébben teljesített, és mindössze 48 yardot futott. A mérkőzés talán legszebb momentuma Brandon Banks nevéhez fűződik: a Redskins játékosa 96 yardos kezdőrúgás-visszahordást követően ért el touchdownt.

A mezőnyben egyedüliként nyeretlen Buffalo Bills továbbra is vár első győzelmére, ugyanis hosszabbítást követően 13–10-re kikapott a Kansas City Chiefs vendégeként. A KC a ráadás utolsó másodperceiben szerezte meg a győzelmét érő mezőnygólt, Ryan Succop 35 yardról volt eredményes.

A Miami Dolphins rúgójátékosa, Dan Carpenter öt mezőnygólt értékesített, és csapata 22–14-re legyőzte a Cincinnati Bengalst, pedig a hazaiak egyik sztárelkapója, Terrell Owens két touchdownt szerzett.

 

 NFL, ALAPSZAKASZ
8. FORDULÓ
Detroit Lions–Washington Redskins 37–25 
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 13–10 (h. u.)
St. Louis Rams–Carolina Panthers 20–10 
San Francisco 49ers–Denver Broncos* 24–16 
New York Jets–Green Bay Packers 0–9 
Cincinnati Bengals–Miami Dolphins 14–22 
Dallas Cowboys–Jacksonville Jaguars 17–35
KÉSŐBB  
San Diego Chargers–Tennessee Titans   
Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers   
New England Patriots–Minnesota Vikings   
Oakland Raiders–Seattle Seahawks   
New Orleans Saints–Pittsburgh Steelers  
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
Indianapolis Colts–Houston Texans  
*Londonban rendezték  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik