NFL: a Delfinek magukhoz láncolták védőfalemberüket

Vágólapra másolva!
2013.03.04. 18:59
null
A Nemzeti Sport Online szakmai <br />együttműködő partnere a<a href="http://bowl.hu/"><strong> Bowl.hu</strong></a>
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Miami Dolphins franchise taggel látta el védőfalemberét, Randy Starksot.

A 29 éves defensive tackle 2008-ban szerződött a Miamihoz, ahol öt szezon alatt 22 sacket – 2004-es debütálása óta összesen 32.5-nél jár –, 14 kivédekezett passzt és 4 interceptiont jegyzett.

Starks a franchise tag keretén belül 8.45 millió dollárt keres majd a 2013-as szezon során. Ezzel a lépéssel eldőlt, hogy Jake Long támadófalember, Sean Smith cornerback és Brian Hartline elkapó szabadon távozhat Miamiból.

A legutóbbi idényt az Arizona Cardinalsnál teljesítő cornerback, William Gay – miután átesett a sikeres orvosi vizsgálaton – aláírt korábbi együtteséhez, a Pittsburgh Steelershöz, ahol pályafutása első öt szezonját töltötte.

A fizetési sapka szempontjából nehéz helyzetben lévő Dallas Cowboys elbocsátotta safetyjét, Gerald Sensabaugh-t, ezzel a lépéssel 1.4 millió dollárt spórolt meg a texasi együttes.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

JÁTÉKOSPIAC
FRANCHISE TAGET KAPOTT
Ryan Clady
Denver
támadó falember
269.828
Jairus Byrd
Buffalo
safety
266.9
Henry Melton
Chicago
védekező falember
268.45
Michael Johnson
Cincinnati
védekező falember
2611.2
Pat McAfee
Indianapolis
punter
252.97
Randy Starks
Miami
védekező falember 298.45
A franchise tag segítségével a lejárt szerződésű játékost újabb egy esztendőre, továbbra is az együtteshez lehet láncolni, de ennek ára van: a csapatnak a tagelni szándékozott sportoló részére az adott poszton szereplők közül a megelőző szezonban legtöbbet kereső öt játékos fizetésének átlagát kell adnia, vagy a saját előző évi bérének a 120 százalékát, attól függően, hogy melyik a nagyobb. Az összegek millió dollárban értendők. (Megjegyzés, a védekező falemberek között megkülönböztetik a defensive end és a defensive tackle posztot, ezért tapasztalható eltérés Michael Johnson (DE-tag) és a Henry Melton, valamint Randy Starks keresete között.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik