Bradyék 0-24-ről, hosszabbításban legyőzték Manningéket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.24. 22:40
null
A Packers Vikings elleni meccsén a hosszabbítás (Fotó: Action Images)
A New York Jets csak egy mezőnygóllal tudott pontot szerezni, így sima vereséget szenvedett az amúgy szintén nem parádézó Baltimore Ravens otthonában az NFL 12. fordulójában. A Green Bay Packers–Minnesota Vikings mérkőzés 26–26-os döntetlenre végződött. A Dallas Cowboys egy utolsó másodperces mezőnygóllal 24–21-re legyőzte idegenben a New York Giants együttesét, az Arizona Cardinals pedig kiütötte az Indianapolis Coltsot. Egészen elképesztő mérkőzést tartogatott a vasárnap esti rangadó, a New England Patriots hazai pályán 0–24-es félidőt követően hosszabbítás után 34–31-re legyőzte a Denver Broncost.

 

 

Megszakadt a Jets hullámvasutazása, ez azonban aligha tölti el örömmel a New York-i fanatikusokat. A zöldek ugyanis eddig felváltva nyertek majd vesztettek, így 5–5-ös mérleggel érkeztem meg a címvédő otthonába, de ezúttal a sorminta nem folytatódott, a Baltimore Ravens csupán egy mezőnygólt engedett Geno Smithéknek. Igaz, ezzel a Nick Folkrúgással még a vendégek szereztek vezetést (0–3), ezután azonban Justin Tucker négyszer is felelt (12–3), majd a záró játékrészben a Super Bowlben is többször megvillanó Jacoby Jones 66 yardos elkapásával végleg leszakította a Ravens a vendégeket (19–3). A vendégeknél Geno Smith 127 passzolt, 6 futott és 13 elkapott yardot is fel tudott mutatni, emellett azonban háromszor is eladta a labdát, ezt pedig a Jets nagyszerű védelme sem tudta kompenzálni.

A Clevelandben hiába zárt egészen káprázatos mutatóval (237 elkapott yard, egy TD) Josh Gordon, a többiek nem tudtak hozzá felnőni, így Ben Roethlisberger (217 yard 2TD/0 interception) vezérletével a Steelers simán nyert a csoportmeccsen. Big Ben ezzel már 16–1-re javította Browns elleni mérlegét (27–11).

A Tampa Bay 1978 óta nem látott bravúrt mutatott be, miután az első nyolc mérkőzés elvesztése után sorozatban harmadszor is nyert. Ezúttal a Lions ellen diadalmaskodtak Mike Glennonék (247 yard, 2 TD, mindkettő a 108 yardig jutó Tiquan Underwoodnak). Matthew Stafford hiába passzolt 297 yardot és 3 TD-t, és hiába vezethette csapatát a győzelemért az utolsó másodpercekben, a negyedik interceptionje végzetesnek bizonyult (21–24).

Nagyjából szökőévenkénti csodát láthatott a Packers–Vikings meccsen a nagyérdemű, hiszen még a hosszabbítás sem hozott döntést. Pedig még annak ellenére sem tűnt úgy, hogy a Packers meccsben lehet, hogy az első pontokat Scott Tolzien csereirányító futásával a hazaiak szerezték meg (7–0), hiszen ezt követően a Blair Walsh két mezőnygóljával közeledett (7–6), a 146 yardot futó Adrian Peterson futásával fordított, Rhett Ellison 12 yardos elkapásával és Walsh újabb rúgásával pedig alaposan ellépett a Minnesota (7–23). A csereként beálló, nemrégiben visszaszerződtetett Matt Flynn vezérletével a Green Bay azonban visszakapaszkodott, és 110 yardot rongyoló Eddie Lacy futásával, Jarrett Boykin elkapásával és Mason Crosby rúgásával hosszabbításra mentette a meccset (23–23). Itt a célzóna előtt megállították a Packers-támadást, Crosby közeli mezőnygóljára pedig Walsh felelt, innentől kezdve azonban egyik csapat sem szerzett újabb pontokat, így döntetlennel ért véget a meccs (26–26).

A Houston Texans elképesztő zuhanása a ligautolsó Jacksonville Jaguars ellen sem szakadt meg, az első két meccsét megnyerő együttes sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el (7–13). Ezzel szemben a kilenc sikerrel kezdő Kansas City Chiefs sorozatban másodszor is kikapott, a San Diego Chargers elleni csoportrangadón az utolsó percben kapott TD-vel (38–41). Az első kilenc meccsen az ellenfeleket rendre legfeljebb 17 pontot tartó Chiefs ezúttal nem tudott mit kezdeni a 392 yardot és 3 TD-t passzoló Philip Riversszel, ráadásul védelmének két legjobb irányítósiettetője, Tamba Hali és Justin Houston is megsérült. Jamaal Charleg 115 yardot és két TD-t futott, emellett volt még 42 elkapott yardja is, a vendégeknél azonban Keenan Allen (124 yard), Eddie Royal (87 yard) és Ladarius Green (80 yard, 1 TD) is kimagasló számokat hozott.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Carolina Panthers a Patriots elleni meccs után ismét az utolsó percben harcolta ki a sikert, méghozzá a New England csoportriválisa, a Miami Dolphins otthonában (16–20). Pedig a Panthers Graham Gano két rúgásából csak egyből szerzett pontokat (0–3), ezután pedig Mike Wallace 53 yardos TD-elkapása, majd Caleb Sturgis három mezőnygólja következett (16–3), így magabiztos előnyre tett szert a floridai csapat. Gano azonban még a szünet előtt szépített, majd Cam Newton (174 passzolt, 51 futott yard, egy-egy TD) futásával 16–13-ra zárkózott, 46 másodperccel a vége előtt pedig Greg Olsen elkapásával a győzelmet is megkaparintotta (16–20).

A Bearsben Josh McCown hiába szerzett közel kétszáz yarddal többet, mint a Ramset irányító Kellen Clemens (352 yard, 2/1 TD/int vs. 167 yard, 1/0), a St. Louis végül simán nyerte meg a meccset. Igaz, ehhez kellett, hogy az elkapóként és visszahordóként is életveszélyes Tavon Austin ezúttal futásból szerezzen 65 yardos TD-t, valamint hogy Zac Stacy is betegyen 87 futott yardot és egy TD-t a közösben. Mellettük ráadásul Benny Cunningham is összefutott 109 yardot és egy TD-t, így hiába Brandon Marshall jó játéka (117 yard, 1 TD), a Chicago végül simán kikapott (42–21).

Az Indianapolis Colts az Arizona Cardinals otthonában is folytatta pocsék sorozatát, a Csikók az elmúlt négy hétben az első félidőben mintha a pályán sem lennének, ezúttal Larry Fitzgerald két elkapott TD-je, Jay Feeley mezőnygólja és Karlos Dansby interception utáni pontszerzését követően a Pintyek már 27–3-ra mentek a szünetben. A folytatásban Rashad Mendenhall TD-futás után a sokáig szenvedő Andrew Luck előbb Coby Fleenernek adott TD-passzt, majd a kétpontos is megoldotta Darrius Heyward-Bayjel közösen, ezután azonban már csak Feeley két közeli mezőnygólja esett (40–11). Larry Fitzgerald a mérkőzés során átlépte NFL-karrierje 11 ezredik elkapott yardját is, a liga történetének legfiatalabbjaként.

A Tennessee Titans pedig köszönte szépen, és ki is használta a Colts botlását. Na azért ennyire nem volt sima. Olyannyira, hogy 15 másodperccel a vége előtt az Oakland még 19–16-ra vezetett, de nagyszerűen játszó Ryan Fitzpatrick (320 yard, 2 TD) Kendall Wrightnak adott 10 yardos TD-jével végül fordított (19–23). A 103 yardot jegyző Wright mellett még a 109 egységig és szintén egy TD-ig jutó Justin Hunter nevét is érdemes kiemelni.

A Dallas egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Giants ellen (Fotó: Action Images)
A Dallas egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Giants ellen (Fotó: Action Images)

 

Még később dőlt el az NFC East rangadója. A Dallas Cowboys Jeff Heath 50 yardos fumble utáni visszahordásával, valamint Jason Wittan 20 yardos elkapásával is TD-t szerzett, miközben az első hat meccsét elvesztő New York Giants csak Josh Brown két mezőnygóljával közeledett (14–6). A fordulás után Witten újabb TD-jével már eldőlni látszott a meccs (21–6), ezután azonban Eli Manning (174 yard) is kiosztott két TD-passzt, és még a kétpontos is sikerült, így a hajrában kiegyenlített a Giants (21–21). Az utolsó támadás során azonban a védők nem tudták tartani a Romo, Dez Bryant párost (250 yard 2/1, illetve 102 elkapott yard), és Dan Bailey utolsó másodperces mezőnygóljával a Dallas végül nyert, és élre állt a csoportban (24–21).

NEW ENGLAND PATRIOTS–DENVER BRONCOS

Tom Brady és Peyton Manning 14. alkalommal egymás ellen. Gyakorlatilag másról sem lehetett hallani az elmúlt napokban, csakhogy közeledik a sportág két leendő halhatatlanjának összecsapása. Hogy aztán az első félidőben aztán gyakorlatilag csak róluk ne szóljon a játék. A Patriots rögvest megállította a Denver támadását, és jól is indította sajátját, de Ridley kezéből kiverték a labdát, és Von Miller 60 yardos fumble utáni TD-t szerzett. A fagyos időben pedig teljesen megzavarodtak a hazaiak. A következő két támadásban szintén eladták a labdát, ezt pedig a Broncos előbb Knowshon Moreno futásával, majd Matt Prater közeli mezőnygóljával büntette (0–17).

A Patriots a félidő során egyszer került mezőnygóltávolságba, az ellenfél 30-asáról a nagy szél miatt azonban nem rúgott az együttes, cserébe az egyébiránt rendkívül visszafogottan kezdő (8/14, 61 yard 1 TD) Peyton Manning csak megvillantotta klasszisát, Jacob Tamme kezébe varázsolta a labdát (0–24). A vendégek parádésan futtatták a labdát, már az első félidőben 137 yardnál tartottak, és még az sem zavarta meg őket, hogy Trindon Holliday a játékrész utolsó másodperceiben elügyetlenkedte a punt utáni fogadást, 45 yardról Brady nem tudott TD-passzt adni – sőt, csak Dominique Rodgers-Cromartie elejtett labdája miatt nem lett interception.

Pedig Peyton Manning Jacob Tamme-nek adott TD-passza után 24–0-ra vezettek már a vendégek (Fotó: Action Images)
Pedig Peyton Manning Jacob Tamme-nek adott TD-passza után 24–0-ra vezettek már a vendégek (Fotó: Action Images)



Ami ezután történet, az egészen hihetetlen. Bradyék úgy jöttek ki a második félidőre, mintha vért ittak volna, és Julian Edelman 5 yardos TD-jével szépítettek (7–24), sőt, Montee Ball labdavesztése után Brandon Bolden is befutott egy yardról (14–24).

A hazai védelem megállította Manningéket, és Edelman 43 yardos játéka után Brady Gronkowskinak adott 6 yardos TD-t, pályafutás 350.-jét (21–24).

Egy negyed alatt visszajött a meccsbe a Patriots, és a denveri rémálom nem akart véget érni, Manning passzát Ryan Allen megszerezte Eric Decker elől, a kedvező mezőnypozícióból pedig Brady Edelmannek adott 14 yardos TD-passzt (28–24).

A védelem ráadásul ismét megálljt parancsolt, ezúttal azonban a Broncos hátsó alakulata saját célzónájától 13 yardra feltartóztatta a Bradyéket, így csak mezőnygóllal növelte előnyét a házigazda (31–24).

Tom Brady 3 TD-passzával fordított a Patriots, amely hosszabbításban legyőzte a Broncost (Fotó: Action Images)
Tom Brady 3 TD-passzával fordított a Patriots, amely hosszabbításban legyőzte a Broncost (Fotó: Action Images)

 

Manning ismét eladta a labdát, de Aqib Talib interceptionjét egy szabálytalanság miatt érvénytelenítették, Manning pedig Demaryius Thomasnak adott parádés passzával kiegyenlített a Broncos (31–31), sőt, 1.5 perccel a vége előtt a győzelemért támadhatott.

Itt azonban már megtorpantak a vendégek, jöhetett a hosszabbítás. Amelyben a pénzfeldobást megnyerő Patriots kisebb meglepetésre rúgást választott, de Peyton Manningék megakadtak saját 42-esükön, így egy mezőnygól is elég lett volna a Patriotsnak. Egy igencsak véleményes védekezés után végül azonban puntolt a Patriots, de a Broncos megakadt a hazai 37-esen, és szintén elrúgta a labdát.

Bradyék a következő három kísérletből csupán 6 yardot haladtak, de Ryan Allen puntja után Tony Carterre pattant a labda, Nate Ebner pedig az ellenfél 13 yardosán rávetődött, ziccerbe került a házigazda. Egy középre menekülés, és egy előre lépés után Stephen Gostkowski 31 yardról pedig nem hibázott (34–31), óriási mérkőzést nyert meg a New England, Brady pedig 10–4-re módosította Manning elleni külön párbaját.

Manning 36 passzkísérletéből csak 19 volt pontos, végül csupán 150 yardig, 2 TD-ig és egy interceptionig jutott, viszont Moreno egészen zseniális játékot bemutatva (37 futás, 224 yard és egy TD) vezette övéit, a házigazdánál pedig Brady (34/50, 344 yard, 3 TD/0 Int) mellett Julian Edelman (9 elkapás, 110 yard, 2 TD, 3 visszahordásból 39 yard) és Rob Gronkowski (7 elkapás, 90 yard, TD) emelendő ki mindenképpen.

NFL
12. FORDULÓ
2013. 11. 22.2:25Atlanta Falcons–New Orleans Saints13–17
2013. 11. 24.19:00Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers11–27
2013. 11. 24.19:00Detroit Lions–Tampa Bay Buccaneers21–24
2013. 11. 24.19:00Green Bay Packers–Minnesota Vikings26–26 – h.u.
2013. 11. 24.19:00Kansas City Chiefs–San Diego Chargers38–41
2013. 11. 24.19:00St. Louis Rams–Chicago Bears42–21
2013. 11. 24.19:00Miami Dolphins–Carolina Panthers16–20
2013. 11. 24.19:00Baltimore Ravens–New York Jets19–3
2013. 11. 24.19:00Houston Texans–Jacksonville Jaguars6–13
2013. 11. 24.22:05Arizona Cardinals–Indianapolis Colts40–11
2013. 11. 24.22:05Oakland Raiders–Tennessee Titans19–23
2013. 11. 24.22:25New York Giants–Dallas Cowboys21–24
2013. 11. 25.2:30New England Patriots–Denver Broncos34–31 – h.u.
2013. 11. 26.2:30Washington Redskins–San Francisco 49ers

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik