Már az 5. a Lions veretlenségét elvevő 49ers

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.10.20. 18:03
null
Már csak a Kosokat is legyőző Rodgersék veretlenek (Fotó: packers.com)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. A dobogón továbbra sincs változás, a 7. forduló előtt is a St. Louis Rams ellen könnyedén nyerő és immár egyedül hibátlan Green Bay Packers vezet, megelőzve a Houston Texanst legyűrő Baltimore Ravenst és a Dallas Cowboys ellen az utolsó percben fordító New England Patriotsot. Elveszítette veretlenségét a Detroit Lions, az Oroszlánokat legyőző San Francisco 49ers pedig már az ötödik listánkon.

 

1. (1.) Green Bay Packers (6–0)

A címvédő továbbra is megállíthatatlan, a 6-0-s, hibátlan mérleg pedig épp elég az első helyhez.

2. (2.) Baltimore Ravens (4–1)


Pihenőhét után sikeres visszatérés, vasárnapi sikerével immáron 4–1-gyel áll a Baltimore. Ez ráadásul könnyedén lehet 5–1 is, ugyanis a következő ellenfelük a gyengélkedő Jaguars lesz a Hollóknak. Kötelező győzelem.

3. (3.) New England Patriots (5–1)

A Pats izgalmas meccsen tudta megszerezni idei ötödik győzelmét, ezúttal a Dallas Cowboys volt az áldozat. Tom Brady 2 és fél perccel a rendes játékidő végén kapta meg a labdát 13–16-os állásnál, és pályafutása 32. győztes (80 yardos) támadássorozatát mutatta be. Jöhet a jól megérdemelt bye week.

4. (5.) San Diego Chargers (4–1)

Riversék nem léptek pályára a hatodik fordulóban, visszatérésük után azonban azonnal nagy erőpróba vár rájuk, a Jetset kell legyőzniük.

5. (11.) San Francisco 49ers (5–1)

Parázs összecsapáson tudott nyerni a San Francisco 49ers az eddig veretlen Detroit Lions ellen. Frank Gore végre parádézott, míg a védelem az elmúlt hetekhez hasonlóan ismét megmutatta, mennyire erős. Jöhet a pihenés.

6. (4.) New Orleans Saints (4–2)


Némileg meglepetésre kikapott a Saints. Brees neve garancia a támadóalakulat sikerességére, de ezúttal a hajrában ő is hibázott, a védelem pedig hétről hétre alulmúlja magát, és hibát hibára halmoz. A Coltsot azonban így is illene megverni a hétvégén. Nagy szerencse a defense szempontjából, hogy nem Peyton Manning, hanem Curtis Painter a Colts QB-ja, különben nem lenne menekvés.

7. (8.) Pittsburgh Steelers (4–2)

Rashard Mendenhall remek visszatérésének hála a Steelers megszerezte szezonbeli negyedik győzelmét. A fiatal futó 146 yarddal és egy futott touchdownnal segítette csapatát a sikerhez. Vasárnap a Cardinals ellen is kötelező nyernie Big Benéknek.

8. (6.) Detroit Lions (5–1)

Megtört a jég, a 49ers ugyanis megmutatta, hogy van ellenszere a Stafford vezette detroiti támadószekciónak. Vasárnap Falcons–Lions, nagyon fel kell szívniuk magukat az Oroszlánoknak, ha nyerni akarnak, akármennyire is rossz formában kezdte a szezont az Atlanta.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

9. (10.) New York Giants (4–2)

Ahmad Bradshaw karriercsúcsot jelentő három touchdownt futott, ami elég is volt ahhoz, hogy a Giants legyőzze az eddig szárnyaló Buffalót. Ezen a játékhéten pedig pihenni fognak Eli Manningék.

10. (7.) Buffalo Bills (4–2)


A sok eladott labda nem fért bele a New York-i derbin, jól jön a szünet a Billsnek.

11. (12.) New York Jets (3–3)

A győzelem ellenére azért látszik, hogy nem az igazi a Jets támadóalakulata. Nincs meg az átütőerő sem Sanchezben, sem pedig az elkapókban, ez alól talán csak Santonio Holmes a kivétel. Persze rá lehet fogni, hogy annyit mutattak meg, amennyi a győzelemhez kell, de a következő, Chargers elleni összecsapáson ez kevés lesz.

12. (13.) Tampa Bay Buccaneers (4–2)


Ha Josh Freemannek megy a játék, rögtön képes fontos meccseket megnyerni a Tampa Bay. A nagyszerű free safety, Tanard Jackson pedig egyéves eltiltása után ismét a védelem rendelkezésére áll, a jelenléte pedig meg is látszik az egység teljesítményén. Jöhet a Bears– Londonban!

13. (9.) Houston Texans (3–3)

A védelem egyre jobb és jobb, azonban az első számú elkapó, Andre Johnson kiesésével kezd bebizonyosodni, hogy a Texans támadóalakulata nem tud igazán veszélyes lenni. Talán Derrick Masonnal ez javul, most viszont hatalmas rangadó következik a csoportrivális Titans ellen. Ha rájátszásba akar jutni Schaub és csapata, nyerniük kell.

14. (15.) Oakland Raiders (4–2)

Nyerni tudott az Oakland, így már 4–2-vel áll. Jason Campbell azonban súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében a Raiders meglepőt húzott: szerződtette a Bengals alkalmazásában álló Carson Palmert jövő évi első körös draftjogért, illetve 2013-as, teljesítményfüggő cetliért. Ismerjük Palmer képességeit, de ez az ellenérték kicsit soknak tűnik a 31 éves irányítóért. De hát vagy hatalmasat húz vele az Oakland, vagy hatalmasat bukik, ez nemsokára kiderül.

15. (16.) Atlanta Falcons (3–3)

Ha Turner tud futni, a Falcons is sínen van. A Panthers ellen márpedig ez remekül ment, Turner ugyanis 139 yardig és két futott TD-ig jutott, ráadásul a legjobb pillanatokban. A következő ellenfél az 5–1-gyel álló Lions lesz, hatalmas összecsapásra van kilátás.

16. (14.) Washington Redskins (3–2)

Kezd kijönni a Skinsnél a tavalyi impotencia, ami a támadószekciót illeti. Rex Grossman ráadásul négyszer adta el az Eagles ellen a labdát, ami megengedhetetlen. A Carolina elleni vasárnapi összecsapáson a hírek szerint már John Beck lesz a kezdő quarterback.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább nyeretlen az NFL 2011-es szezonjában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

17. (19.) Chicago Bears (3–3)

Kiütötte a Bears az idén gyenge Vikingset. Mondhatni, ezúttal minden összejött a Medvéknek, ám kérdés, hogy például Devin Hester mennyire tudja tartani a Vikings elleni formáját. Egyelőre ugyanis a jobb védelmek ellen nem nagyon tudnak hozzátenni a Bears elkapói Cutler és a csapat sikerességéhez.

18. (20.) Cincinnati Bengals (4–2)

Idei negyedik győzelmét tudta megszerezni a gyengélkedő Colts ellen a Bengals. Remek sorozat kezdődött el Marwin Lewis együttesénél, azonban mielőtt folytatódhatna a győzelmi széria, egy hetet pihenni fognak Andy Daltonék.

19. (17.) Tennessee Titans (3–2)

A pihenő után rögtön egy rettentő nehéz, Texans elleni rangadón léphet pályára a Titans.

20. (18.) Dallas Cowboys (2–3)

Megint egy már majdnem megnyert meccset adott ki a kezéből a Dallas. A védelem az utolsó percekig meg tudta fogni Bradyt, végül aztán nem volt már menekvés. A 2–3-as mérleg ellenére azonban még így is könnyedén nyerheti a csoportját a Cowboys, sok vereség azonban már fér bele.

21. (23.) Philadelphia Eagles (2–4)

Rettentő fontos győzelem a csoportrivális Redskins ellen! Nagyon jól jön a bye week a Phillynek. Újult erővel, friss fejjel térhetnek vissza a játékosok, a védelem kitűnő teljesítményének hála pedig továbbra is teljesen nyílt az NFC East. A Sasok könnyedén behúzhatják a csoportot, ha a védelmüket rendbe tudják tenni.

22. (22.) Seattle Seahawks (2–3)

Érdekes bye weeken van túl a Seahawks. Pihenés helyett megsérült a csapat jó néhány játékosa. A Browns ellen mondjuk még így is lehet keresnivalója a Hawksnak.

23. (21.) Cleveland Browns (2–3)


Sikertelen visszatérés a pihenőhét után: a Clevelandnek nem sikerült megszereznie harmadik győzelmét. A hétvégén a Seahawks ellen viszont nagy esélyük van Colt McCoyéknak.

24. (24.) Kansas City Chiefs (2–3)

A Kansas is bye weekről jön vissza. Az biztos, hogy jókor jött a pihenő, hiszen mentálisan talán sikerül rendbe tennie Haleynek a csapatát. Hogy mennyire, azt majd meglátjuk a Raiders elleni csoportrangadón. Nem lesz könnyű dolguk, az biztos.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő               partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu
25. (25.) Carolina Panthers (1–5)

Már-már szokásos, de ismét magát verte meg buta hibáinak betudhatóan a Carolina. Nincs mese, meg kell tanulnia megnyerni ezeket a meccseket az újonc Cam Newtonnak. Ezen a játékhéten a Washington lesz az ellenfél, lehet bizonyítani!

26. (26.) Jacksonville Jaguars (1–5)

0–17-ről majdnem sikerült felállni a Jaguároknak, ám egyelőre sem Blaine Gabbertben, sem pedig a csapatban nincs meg az a plusz, hogy megnyerjék a Steelers ellenihez hasonló szoros meccseket. A következő ellenfél ráadásul a pazar formában lévő Ravens lesz.

27. (27.) Minnesota Vikings (1–5)


Úgy tűnik, a Donovan McNabb-érának vége. A hetedik játékhéten az első körös újonc, Christian Ponder lesz a Vikingek kezdő irányítója. Nincs irigylése méltó helyzetben, hiszen rögtön a hibátlan mérleggel rendelkező Packers ellen kell bemutatkoznia.

28. (28.) Denver Broncos (1–4)


Tim Tebow végre kezdeni fog! Ám közben a Broncos az öregeket kiárusítja. Elsőként az első számú elkapó, Brandon Lloyd távozott, amivel vélhetően nem könnyítették meg Tebow dolgát. Az idén kezdőként, elsőként a Dolpins ellen vezetheti győzelemre a Broncost a korábbi egyetemi sztárirányító.

29. (29.) Arizona Cardinals (1–4)

Csak segíthetett a Cardinalsnak az egy hét pihenő. Bár nem lesz egyszerű belerázódni, hiszen rögtön a Steelers lesz az arizonai alakulat ellenfele.

SZAVAZÁS

Ön szerint mire megy az Indianapolis Colts Peyton Manning nélkül?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (30.) St. Louis Rams (0–5)

Nincs szerencséje a Ramsnek. A bye week után rögtön a címvédő Packers ellen bizonyítani nem egyszerű, Bradfordéknak nem is sikerült. A Rams viszont szerződtette a Broncos remek elkapóját, Brandon Lloydot, akivel veszélyes támadófegyverre lelt a St. Louis. A jelenlegieknél amúgy is csak jobb lehet.

31. (31.) Miami Dolphins (0–5)

Kis túlzással egyetlen szó jut eszünkbe a Delfinek meccseit látván: reménytelen. Ám azért Matt Moore nem olyan gyenge, mint amilyennek látszik, már csak Marshallnak kellene elővennie a régi tudását és elkapnia a labdákat.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–6)

Ismét kikapott a Colts. Curtis Painter, az Indy irányítója akkor hibázott, amikor nem szabadott volna, ennek következtében pedig továbbra is nyeretlenek a Csikók. Ezt a sorozatot várhatóan a Drew Brees vezette New Orleans Saints ellen sem sikerül megszakítani.

STATISZTIKÁK
A 6. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Drew Brees (New Orleans Saints)
–Tampa Bay Buccaneers
383
A legtöbb futott yard: Rashard Mendenhall (Pittsburgh Steelers) –Jacksonville Jaguars
146
A legtöbb elkapott yard: Anquan Boldin (Baltimore Ravens)
–Houston Texans 132
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 2163 Tom Brady (New England Patriots)
A legtöbb futott yard 610
Darren McFadden (Oakland Raiders)
A legtöbb elkapott yard 785
Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 73 Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 9.5 Jared Allen (Minnesota Vikings)
A legtöbb interception 4 Kyle Arrington (New England Patriots)
NFL 2011, ALAPSZAKASZ
6. FORDULÓ
2011.10.16. 19:00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers 31–17
2011.10.16. 19:00 Washington Redskins–Philadelphia Eagles 13–20
2011.10.16. 19:00 New York Giants–Buffalo Bills 27–24
2011.10.16. 19:00 Cincinnati Bengals–Indianapolis Colts 27–17
2011.10.16. 19:00 Pittsburgh Steelers–Jacksonville Jaguars 17–13
2011.10.16. 19:00 Detroit Lions–San Francisco 49ers 19–25
2011.10.16. 19:00 Green Bay Packers–St. Louis Rams 24–3
2011.10.16. 22:05 Baltimore Ravens–Houston Texans 29–14
2011.10.16. 22:05 Oakland Raiders–Cleveland Browns 24–17
2011.10.16. 22:15 Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 26–20
2011.10.16. 22:15 New England Patriots–Dallas Cowboys 20–16
2011.10.17. 2:20 Chicago Bears–Minnesota Vikings 39–10
2011.10.18. 2:30 New York Jets–Miami Dolphins 24–6
Szabadnapos: Arizona, Denver, Kansas City, San Diego, Seattle, Tennessee
7. FORDULÓ
2011.10.23. 19:00 Tennessee Titans–Houston Texans
2011.10.23. 19:00 Cleveland Browns–Seattle Seahawks
2011.10.23. 19:00 Detroit Lions–Atlanta Falcons
2011.10.23. 19:00 Miami Dolphins–Denver Broncos
2011.10.23. 19:00 New York Jets–San Diego Chargers
2011.10.23. 19:00 Tampa Bay Buccaneers–Chicago Bears*
2011.10.23. 19:00 Carolina Panthers–Washington Redskins
2011.10.23. 22:05 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs
2011.10.23. 22:05 Arizona Cardinals–Pittsburgh Steelers
2011.10.23. 22:15 Minnesota Vikings–Green Bay Packers
2011.10.23. 22:15 Dallas Cowboys–St. Louis Rams
2011.10.24. 2:20 New Orleans Saints–Indianapolis Colts
2011.10.25. 2:30 Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens
*Londonban rendezik meg az összecsapást.
Szabadnapos: Buffalo, Cincinnati, New England, New York Giants, Philadelphia, San Francisco
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik