Manti Te’o a Heismanon kívül mindent elismerést besöpört

MÉSZÁROS GERGELY (BOWL.HU)MÉSZÁROS GERGELY (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.12. 21:44
null
Manti Te’o (balra) a Heisman-trófgeáról lemaradt, a texasi Johnny Manziel kapta meg (Fotó: Reuters)
Az egyetemi futball 2012-es szezonjának alapszakasza a hagyományos katonai rangadóval (Army-Navy) és az egyéni díjátadókkal zárult. A legkiválóbb egyetemi játékosnak járó Heisman Trófeát (mint arról már beszámoltunk), Johnny Manziel, a Texas A&M Aggies irányítója vehette át, aki emellé a legjobb quarterback kezébe vándorló Davey O'Brien Awardot is átvehette.

A Heisman-díj idei ezüstérmese, a minden idők legmagasabb védőpontszámával záró Manti Te'o az összes számára elérhető kitüntetést begyűjtötte. Az övé lett a legjobb játékosnak járó Maxwell és Walter Camp, a legjobb védőjátékost elismerő Chuck Bednarik és Bronko Nagursky, a legjobb linebackert megillető Dick Butkus és a legjobb LB-t vagy falembert honoráló Rotary Lombardi Award is.

MARTIN TE'O

A legjobb egyetemi futónak (RB) járó elismerést, a Doak Walker Awardot a Wisconsin Badgers kiválósága, Montee Ball vehette át, aki szezoneleji botladozását feledtetve végül 332 kísérletből 1730 yarddal és 21 TD-vel segítette csapata Big Ten konferenciabajnoki címét és bejutását a Rose Bowl kupadöntőbe.

MONTEE BALL

A legjobb egyetemi elkapót (WR) illető Fred Biletnikoff Díjat a Southern California (USC) Trojans vezető pontgyárosa, Marqise Lee érdemelte ki. Lee az alapszakaszban 112 labdából 1680 yardot és 14 touchdownt abszolvált, teljesítményével az első Trójaiént jutott hozzá e rangos elismeréshez.

MARQISE LEE

A legjobb tight end Tyler Eifert (Notre Dame) lett, a John Mackey Awardot 44 elkapásból 624 yardos és 4 TD-s teljesítményével és kiváló blokkoló munkájával érdemelte ki.

TYLER EIFERT

A legjobb centert honoráló Dave Rimington Trófeát Barrett Jones, az Alabama nagydöntőt játszó középső falembere nyerte, ami kiváló tanulmányi és eredményeivel és közösségi szolgálatával is felhívja magára a figyelmet.

BARRETT JONES

A legjobb támadó falember cím tulajdonosa és az Outand Trophy nyertese Luke Joeckel, a Texas A&M baloldali tackle-je, Johnny „Futball" Manziel elsőszámú biztonsági őre.

LUKE JOECKEL

A legkiválóbb defensive back (Jim Thorpe Award) díj boldog nyertese Johnthan Banks, a Mississippi State Bulldogs kiválósága lett. 59 szereléssel és 4 labdaszerzéssel keserítette meg ellenfelei életét.

JOHNTHAN BANKS

A legjobb rúgójátékosok idei kicker-díjazottja a brazil származású Cairo Santos (Tulane). 21 hibátlan mezőnygólkísérlete a Lou Groza Awardot jelentette a számára. a legkiválóbb punternek járó Ray Guy Díjat pedig Ryan Allen, a Louisiana Tech mezőnyrúgója vehette át 48 yardos átlagával.

CAIRO SANTOS

A hagyományos szezonzáró katonai rangadó, a futball legszebb futóhagyományait felvonultató ütközet az Army Black Knights és a Navy Midshipmen között a vártnál szorosabb csatát hozott. A Hadsereg kemény védekezése olyan béklyóba fogta a Haditengerészet fantáziadúsabb option játékait, amiből csak 4 és fél perccel a meccs vége előtt tudtak kiszabadulni és a maguk javára fordítani a mérkőzést. 17–13-as győzelmével a Navy zsinórban tizenegyedik diadalát aratta az örökrangadót és 8-4-es mérlegével a Kraft Fight Hunger Bowlban játszhat az Arizona State ellen. Az Army két győzelemmel és tíz vereséggel zárta a 2012-es szezont.

ARMY BLACK KNIGHTS–NAVY MIDSHIPMEN 13–17
A HÉT KUPAMÉRKŐZÉSEI

NEW MEXICO BOWL: Arizona Wildcats (Pac-12 konferencia, 7-5)–Nevada Wolf Pack (Mountain-West konferencia, 7-5), Digi Sport 1 és ESPN America (szombat, 18.55 óra élő és Digi Sport 1, vasárnap 11.05 óra felvételről)

FAMOUS IDAHO POTATO BOWL: Utah State Aggies (Western Athletic konferencia, 10-2)–Toledo Rockets (Middle-American konferencia, 9-3), ESPN America (szombat, 22.30 óra élő)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik