Kansas Cityben fény gyúlt az alagút végén

Vágólapra másolva!
2010.09.14. 09:07
null
A Kansas City győzelemmel kezdte az új szezont (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) első fordulójának keddre virradóra lejátszott mérkőzésén a Kansas City Chiefs 21–14-re legyőzte a San Diego Chargerst. A New York Jets hazai pályán kapott ki a Baltimore Ravenstől.

Egy nappal a városi rivális Giants után a New York Jets is lejátszotta az első alapszakasz-mérkőzését az új Meadowlands Stadionban, de az Óriásokkal ellentétben Mark Sanchezék nem ünnepelhettek győzelmet. A Baltimore Ravens védelme ugyanis nagyszerűen teljesített, mindössze 176 yardot engedélyezett a hazaiaknak, sőt ami ennél is hihetetlenebb: a Jets tizenegy harmadik downos kísérletéből csupán egy volt sikeres.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Így még az is belefért, hogy a Ravens klasszis running backje, Ray Rice mindössze 43 yardot futott (az egész csapat 46-nál állt meg), ami Joe Flacco 248 passzolt és Anquan Boldin 110 elkapott yardjával együtt elégnek bizonyult a 10–9-es sikerhez.

A játéknap másik mérkőzésén a Kansas City Chiefs némi meglepetésre 24–14-re felülmúlta csoportiválisát, az AFC Nyugati csoportját az utóbbi négy szezonban megnyerő San Diego Chargerst. Pedig a vendégek kezdték jobban a találkozót Antonio Gates touchdownjával, de a Chiefs előbb Jamaal Charles 56 yardos futásával egyenlített, majd a második negyedben szerzett két hatpontossal (az egyik egy klubrekordnak számító 94 yardos punt-visszahordás volt Dexter McClustertől) a vezetést is átvette.

Érdekesség: a Chiefs úgy verte meg ellenfelét, hogy a két irányító közül a számok alapján Philip Rivers (289 yard, 2 TD) lényegesen jobban játszott kansasi kollégájánál, Matt Casselnél (68 yard, 1 TD), ám a hajrában nem tudta a célzónába vezetni csapatát. Noha egy forduló alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de Kansas Cityben reménykedhetnek, hogy idén végre véget ér az utóbbi évek gyenge szereplése.

NFL
1. FORDULÓ
New York Jets–Baltimore Ravens 9–10
Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 21–14
A játéknap korábbi mérkőzéseiről itt olvashat!
Az állást ide kattintva tekintheti meg!
AZ 1. FORDULÓ LEGJEI  
A legtöbb passzolt yard: Peyton Manning (Indianapolis Colts) –Houston Texans 433
A legtöbb futott yard: Arian Foster (Houston Texans) –Indianapolis Colts 231
A legtöbb elkapott yard: Austin Collie (Indianapolis Colts) –Houston Texans 163
Kansas Cityben megadták a módját a hétfő esti rangadónak
Kansas Cityben megadták a módját a hétfő esti rangadónak

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik