HFL: a címvédő Budapest Hurricanes sikerével indult

BUDAY ZOLTÁNBUDAY ZOLTÁN
2014.09.07. 19:25
null
A tavalyi döntősök szezonnyitó találkozóján 97 pont született (Fotó: Bratincsák Péter)<br />
Két mérkőzéssel megkezdődött a magyar amerikaifutball-liga 2014-es szezonja. Hiába Lenner Péter kimagasló teljesítménye, Bencsics Márk és Troy Rice vezérletével győzni tudott a Budapest Hurricanes a Docler Wolves ellen. A tavalyi döntősök szezonnyitó találkozóján rendkívül pontgazdag találkozónak lehettek szemtanúi a kilátogató nézők. A másik találkozón az Újbuda Rebels nyert Győrben.

 

Budapest Hurricanes–Docler Wolves

Nagyon bekezdett Lenner Péter, a Docler Wolves futójátékosa és az első játékrészben szerzett három touchdownjára csak eggyel tudott válaszolni a címvédő Hurricanes: Bencsics Márk találta meg a nyáron érkező amerikai légióst Troy Ricet. (7–21)

A második negyed első felében Bencsics előbb Gecser Mátét megtaláló passzal, majd egy hosszabb futással járult hozzá ahhoz, hogy a Hurricanes kiegyenlítsen. (21–21) A Wolvesnak azonban volt még válasza a szünet előtt és Roczkó Iván 22 yardos futásával újra megszerezték a vezetést a Farkasok. (21–28)

A harmadik negyedben azonban teljesen megváltoztatta a játék képét a Hurricanes. Előbb Bencsics találta meg ismét Ricet hat pontért, majd pedig Sipiczki Ádám vitt vissza egy elejtett labdát 60 yardon át, hogy vezetéshez juttassa a hazaiakat. (34–28) Ekkor azonban még nem volt vége a Hurricanes perceinek: Puha Gábor labdaszerzése után ismét Troy Rice villant és Bencsics passza után 72 yardon át cipelte a labdát a célterületig. (41–28)

A szünet után először azonban ismét életjelet adott magáról a Wolves, amikor Lenner 35 yardos touchdownt futott. (41–35) A harmadik negyedbeli pontzuhatag azonban még nem ért véget, hiszen Tokaji Péter egy 52 yardos elkapással továbbnövelte a Hurricanes előnyét. (48–35)

Az utolsó játékrész után gyorsan eldöntötte a találkozót címvédő: Madarassy Richárd labdaszerzése után Bencsics 11 yardot tett meg a célterületig és 20 pontosra növelte a különbséget a két csapat között. (55–35) Ugyan Lenner szerzett még egy touchdownt de ez csak arra volt elég, hogy ötre növelje a hatpontosainak a számát. (55–42)

„Tudjuk, hogy a támadósorunknak idő kell ahhoz, hogy felpörögjenek – értékelt Kovács Zsolt, a Hurricanes vezetőedzője. – Ahogy vártuk ez be is következett és mivel nagyon jó kondícióban van a csapat, így jól bírták a második félidőt."

„Úgy kezdtük a találkozót, ahogyan elterveztük, de utána nem tudtuk ugyanolyan nyomás alatt tartani a Hurricanest, mint addig. A harmadik negyed kisebb sérülések miatt különösen rosszra sikerült" – mondta Kovács István, a Docler Wolves vezetőedzője.

Győr Sharks–Újbuda Rebels

A hétvége másik találkozóján a tavalyi harmadik Győr Sharks fogadta a tavasszal jelentősen megerősödött és Közép-Európai Interliga döntőt játszó Újbuda Rebelst. A fővárosi csapat nem volt illedelmes vendég hiszen Váry Tamás átadásából Magyar Csanád már az első negyedben megszerezte a vezetést a Rebelsnek. (0–7) Az első negyed végén Kövecses Attila 35 yardos mezőnygóljával szépített a Sharks, de az első félidőben több pont már nem született. (3–7)
A szünetben irányítót cserélő Rebels ugyanúgy kezdte a második félidőt, mint az elsőt. A Váry helyére beálló Lesi Péter 29 yardos átadással találta meg Nagy Ádámot, aki továbbnövelte a vendégek előnyét. (3–14).

A negyedik negyed elején az egész mérkőzésen gyengélkedő győri támadósor hibájának köszönhetően a hazaiak végzónájának közvetlen közeléből jöhetett a Rebels. A korábbi passzolt hatpontos után ezúttal futással szerzett touchdownt Lesi és módosította az állást 21–3-ra. A találkozó legvégén még feljebb jött a Győr mivel Lesi átadását Ridács Gábor szerezte meg és meg sem állt a célterületig. (9–21) Ezután azonban egy labdaszerzéssel lezárta a mérkőzést az Újbuda Rebels, így megbosszulták a tavalyi vereségüket.

„Még kicsit lassúak voltunk, ezen majd javítanunk kell a következő találkozókon – jegyezte meg Karim Trabelsi, a Rebels edzője. – Az mindenképp bizakodásra ad okot, hogy van két jó irányítónk, akik képesek különböző dolgok végrehajtására.”

HFL 2014, ALAPSZAKASZ
Budapest Hurricanes–Docler Wolves 55–42 (7–21, 14–7, 27–7, 7–7)
Győr Sharks–Újbuda Rebels 9–21 (3–7, 0–0, 0–7, 6–7)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek