Eli Manning: Super Bowlt mindenhol jó nyerni

Vágólapra másolva!
2012.02.06. 09:57
null
A győztes csapat vezére, Eli Manning (balra) és a vesztesé, Tom Brady (Fotók. Reuters, montázs)
Címkék
Mint ismeretes, a New York Giants nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság döntőjét, a 46. Super Bowlt a New England Patriots ellen. A 46. Super Bowl legértékesebb játékosának megválasztott Eli Manning felelevenítette, hogy milyen hosszú és rögös volt számukra az út a végső sikerig.

„Ez vad meccs, vad szezon volt – kezdte értékelését a New York Giants irányítója, Eli Manning, aki a New England ellen 21–17 megnyert meccsen 296 yardot passzolt és egy touchdownt érő átadása volt. – Nagy hittel és nagy kitartással játszottak a fiúk.”

Manning nyilatkozatában arra is utalt, hogy csapata nagy nehézségek árán jutott be a rájátszásba, és a döntőig sem volt könnyű útja – a San Francisco ellen csak hosszabbításban nyert –, a fináléban pedig 17–9-ről kellett fordítania.

„Néhány srácnak ez az első Super Bowl-győzelme, de mindenki számára nagyszerű érzés a siker” – fogalmazott Manning, aki 2008 óta másodszor vezette diadalra a Giantset, a döntőben négy éve is a New Englandet verték meg.

Manninget arról is kérdezték, milyen érzés volt testvére, a Colts-irányító Peyton Manning szurkolói előtt diadalmaskodni: „Nem számít, hol vagy, Super Bowlt mindenhol jó nyerni” – válaszolta az indianapolisi döntő után a Giants vezére.

„Gyerünk, kiáltsa mindenki: A Giants a világbajnok” – lelkendezett a New York-i falember, David Diehl a Super Bowlon aratott siker után.

„A New England nagyszerű csapat, tudtuk, hogy az utolsó pillanatig küzdenünk kell, és aztán amikor eljött a mi időnk és lehetőségünk, éltünk vele” – utalt Diehl arra, hogy a meccs hajrájában sikerült fordítaniuk.

A SUPER BOWL GYŐZTESEI
6 – Pittsburgh Steelers
5 – Dallas Cowboys, San Francisco 49ers
4 – Green Bay Packers, New York Giants
3New England Patriots, Washington Redskins, Los Angeles/Oakland Raiders
2 – Denver Broncos, Miami Dolphins, Baltimore/Indianapolis Colts
1 – St. Louis Rams, Kansas City Chiefs, Chicago Bears, New York Jets, Baltimore Ravens, Tampa Bay Buccaneers, New Orleans Saints

A Giants vezetőedzője, Tom Coughlin már valamivel visszafogottabb volt, játékosai érdemeit hangsúlyozta: „Ezek a sárcok beírták magukat a történelembe, és ez nagyszerű dolog.”

Tom Coughlin 2004 óta irányítja a New York-i csapatot, és 2008 után másodszor nyert Super Bowlt a gárdával.

A vesztes New England Patriots kulcsembere, Tom Brady megszakítás nélküli tizenhat jó passzal hiába döntött rekordot, végül kénytelen volt sportszerűen gratulálni a győztes New York Giantsnek. Klasszisához méltón ennek a kihívásnak is emelt fővel tett eleget.

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a Giantsnek, megérdemelte a győzelmet, azt játszotta, amire szükség volt. Kiváló csapat – mondta Brady. – Végig nyomást gyakoroltak ránk, mi pedig épp ezen a meccsen adtunk kicsit kevesebbet. Volt egy pár elszalasztott lehetőségünk, de talán más eredmény született volna, ha mindannyian csak egy kicsivel többet tudunk hozzátenni a játékhoz. Nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen végig harcoltunk, és erre büszkék lehetünk.”

„Mi egész egyszerűen nem játszottunk elég jól. Az első negyedben nem találtuk meg a ritmust, a másodikban azért már jobban ment. A harmadikban viszont kimondottan jól kezdtünk, de a negyedikben megint visszaestünk. Mindannyian csalódottak vagyunk, mindenki érzi, hogy mivel adhatott volna még többet. Nagyszerű szezonunk volt, csak épp ezen a meccsen nem játszottunk elég jól a győzelemhez.”

Brady méltatta a győztes csapat vezérét, Eli Manninget is.

„Nagyszerű quarterback, s emellett nyerő típusú vezető. Mindig is tiszteltem.”

A Patriots vezetőedzője, Bill Belichick is osztotta legjobb játékosának a véleményét.

„Gratulálok a Giantsnek, ők nyerték meg a bajnokságot, mert kiváló csapatuk és remek szakmai stábjuk van – futotta meg először a kötelező tiszteletkört Belichick is, majd rátért övéire. – Csapatom küzdött, harcolt, megvoltak az esélyeink. De ez most nem volt elég. A Giantsnek ugyanis kicsivel több volt. Erről sokkal többet nem is tudok mondani. Egyik játékosomat sem tudom elmarasztalni, úgy játszottak, amilyen keményen csak tudtak. De valami kevés csak hiányzott a győzelemhez ezen a színvonalas mérkőzésen.”

SUPER BOWL
New York Giants–New England Patriots 21–17 (9–0, 0–10, 6–7, 6–0)
EZZEL A TD-VEL NYERT A GIANTS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik