Dráma New Yorkban: Vick ismét parádézott

Vágólapra másolva!
2010.12.19. 23:14
null
Vick ismét szenzációs teljesítményt nyújtott (Fotó: Action Images - archív)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójában a Philadelphia Eagles a félidőben még 24–3-as hátrányban volt a csoportrivális New York Giants otthonában, azonban az utolsó másodpercekben DeSean Jackson puntvisszahordásból szerzett touchdownjának köszönhetően 38–31-re győzött.

Tom Coughlin, a New York Giants vezetőedzője valósággal felrobbant az alapvonal mellett, amikor leperegtek az utolsó másodpercek is a Giants Philadelphia Eagles elleni találkozójából. A mester joggal volt ideges, ugyanis csapata a félidőben még 24–3-ra vezetett csoportiválisa ellen, azonban az utolsó negyed Michael Vickről (242 passzolt, 130 futott yard, 3 passzolt, 1 futott TD, 1 interception) és a vendégekről szólt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A liga egyik legjobb irányítója előbb Brent Celeknek, majd Jeremy Maclinnek osztott ki TD-passzt, a két hatpontos között pedig saját maga futott be a tojáslabdával az Óriások célterületére, így 31–31-re alakult az állás. Az ismét a pályára érkező Eli Manning (289 yard, 4 TD, 1 interception) nem tudta megnyerni a meccset a hazaiaknak, sőt, az utolsó másodpercekben az Eagles DeSean Jackson puntvisszahordásból szerzett touchdownjának köszönhetően 38–31-re győzött – pedig a remek elkapó először még el is ejtette a labdát. Coughlin joggal dühöngött: az utolsó hét percben az Eagles egészen elképesztő módon négy touchdownt szerzett!

A Nemzeti főcsoport Keleti csoportjának másik mérkőzésén a több sebből vérző Washington Redskins 33–30-ra kikapott a Dallas Cowboystól. A fővárosiaknál először kezdett Rex Grossman (Mike Shanahan vezetőedző a hét közben nevezte ki kezdőirányítónak „Sexy Rexyt", míg Donovan McNabbet harmadik számú QB-vé fokozta le), és a korábbi chicagói játékos meglepően jó teljesítményt nyújtott.

Grossman 27–7-es hátrányból hozta vissza csapatát a mérkőzésbe, 322 yardot és karriercsúcsnak számító 4 touchdownt passzolt, igaz, két passzát az ellenfél védői húzták le a levegőből. A győzelmet azonban nem tudta megszerezni a Washington: David Buehler 39 yardos mezőnygólja megpecsételte a Rézbőrűek sorsát.

A Detroit Lions a hosszabbításban győzte le 23–20-ra a Tampa Bay Buccaneerst, és ezzel megszakította NFL-csúcsnak számító idegenbeli nyeretlenségi sorozatát: az Oroszlánok ugyanis 26 egymást követő mérkőzés óta nem tudtak győzni saját stadionjukon kívül.

Az Indianapolis Colts kulcsfontosságú mérkőzést nyert meg csoportriválisa, a Jacksonville Jaguars ellen, és 34–24-es sikerének köszönhetően utolérte riválisát a kvartett élén. Peyton Manning 294 yardot és két TD-t passzolt, Donald Brown 129 yardot és egy TD-t futott, a Colts védelme pedig 46 yardon tartotta a Jaguars „futószörnyét", Maurice Jones-Drewt.

A címvédő New Orleans Saints 30–24-re kikapott a Baltimore Ravenstől, ezzel véget ért hat meccs óta tartó győzelmi sorozata. A Baltimore legjobbja Ray Rice volt, aki 153 yardot futott és két touchdownt szerzett a mérkőzésen.

A késő esti mérkőzésekről később számolunk be részletesen.

 NFL
15. FORDULÓ
Seattle Seahawks–Atlanta Falcons  18–34
Pittsburgh Steelers–New York Jets 17–22 
Oakland Raiders–Denver Broncos 39–23 
New England Patriots–Green Bay Packers 31–27 
St. Louis Rams–Kansas City Chiefs  13–27
Carolina Panthers–Arizona Cardinals  19–12
New York Giants–Philadelphia Eagles  31–38
Tampa Bay Buccaneers–Detroit Lions  20–23 (h. u.)
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns  19–17
Miami Dolphins–Buffalo Bills  14–17
Dallas Cowboys–Washington Redskins  33–30
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars  34–24
Baltimore Ravens–New Orleans Saints  30–24
Tennessee Titans–Houston Texans  31–17
CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉS  
San Diego Chargers–San Francisco 49ers  34–7
HÉTFŐ ESTI RENGADÓ  
Minnesota Vikings–Chicago Bears  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik