Bradyéket a Green Bay sem tudta megállítani

Vágólapra másolva!
2010.12.20. 09:13
null
Kyle Arrington (jobbra) egy interceptiont követően volt eredményes (Fotó: Reuters)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának vasárnapi mérkőzései közül még négy eredményt nem közöltünk. A New York Jets rangadót nyert Pittsburghben, a New England a Green Bay ellen szerezte meg szezonbeli 12. sikerét, győzött az Oakland és az Atlanta is.

 

Hiába kezdte jobban a mérkőzést a Green Bay Packers, a New England Patriots győzelmi szériáját a Sajtfejűek sem tudták megszakítani: a Tom Brady (163 yard, 2 TD) vezette bostoniak 31–27-re győztek, és sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Igaz, a Pats ezúttal annak ellenére sem mutatott be olyan mészárlást, mint legutóbbi két mérkőzésén, hogy Aaron Rodgers, a Packers sztárirányítója agyrázkódás miatt kihagyta a meccset. Rodgerst Matt Flynn helyettesítette, nem is rosszul: 251 yardot és három touchdownt passzolt, egy interception mellett.

A Pats második hatpontosát egyébként nem mindennapi jelenet készítette elő: Dan Connolly 71 yardos rúgás-visszahordással hozta remek mezőnypozícióba csapatát –a liga történetében egy támadó falember sem produkált még hosszabb visszahordást. A támadás végén Aaron Hernandez elkapásával 17–14-re jött fel a Meskó Zoltánt is foglalkoztató Pats, amely a második félidőben meg is fordította a meccset.

Az utóbbi két találkozóját elveszítő New York Jets visszatért a győzelem útjára, ráadásul nem gyengébb rivális, mint a Pittsburgh Steelers ellen. A Jets gyengélkedésének oka elsősorban az volt, hogy a támadók sorozatban 12 negyeden át képtelenek voltak TD-t szerezni, azonban ez a gyenge széria a harmadik harmadban Mark Sanchez hétyardos futásának köszönhetően megszakadt.

Érdemes megjegyezni, hogy a Jets remekül kezdte a mérkőzést, ugyanis már az első játékból touchdownt ért el: Brad Smith 97 yardos touchdownra vitte vissza a kezdőrúgást. A 22–17-es New York-ig győzelem eredményeképpen mindkét együttes 10–4-es mérleggel áll.

Az Atlanta Falcons 34–18-as győzelmének köszönhetően tette biztossá helyét a rájátszásban, a Nemzeti főcsoport csapatai közül elsőként. Az Atlanta irányítója, Matt Ryan 174 yardot és három touchdownt passzolt a Seattle Seahawks ellen, a Falcons pedig sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg – ehhez hasonló győzelmi sorozatra az 1998-as szezon óta nem volt példa (akkor egészen a Super Bowlig jutott a klub).

Az Oakland Raiders 39–23-ra legyőzte a csoportrivális Denver Broncost, és életben tartotta esélyét a rájátszásba jutásra. A vesztes csapatban először lépett pályára kezdőként az újonc irányító, Tim Tebow, és a korábbi egyetemi sztár nem vallott szégyent: 138 yardot és egy touchdownt passzolt, emellett pedig 78 yardot és egy touchdownt futott.

Tebow lett a liga történetének mindössze harmadik olyan játékosa, aki ugyanazon a meccsen egy legalább 30 yardos passzolt és egy minimum 40 yardos futott TD-t is szerzett. A Raiders győzelmének kulcsa ezúttal is a remek futójáték volt: Darren McFadden 119 yardot, Michael Bush 2 touchdownt, Jacoby Ford 71 yardot és egy touchdownt jegyzett.

 DRÁMA NEW YORKBAN
A Michael Vick vezette Philadelphia Eagles 28 pontot szerzett az utolsó hét percben, és az utolsó másodpercekben megnyerte a New York Giants elleni csoportrangadót. A vasárnapi mérkőzésekről ide kattintva olvashat!
 NFL
15. FORDULÓ
Seattle Seahawks–Atlanta Falcons  18–34
Pittsburgh Steelers–New York Jets 17–22 
Oakland Raiders–Denver Broncos 39–23 
New England Patriots–Green Bay Packers 31–27 
KORÁBBAN
St. Louis Rams–Kansas City Chiefs  13–27
Carolina Panthers–Arizona Cardinals  19–12
New York Giants–Philadelphia Eagles  31–38
Tampa Bay Buccaneers–Detroit Lions  20–23 (h. u.)
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns  19–17
Miami Dolphins–Buffalo Bills  14–17
Dallas Cowboys–Washington Redskins  33–30
Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars  34–24
Baltimore Ravens–New Orleans Saints  30–24
Tennessee Titans–Houston Texans  31–17
CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉS
San Diego Chargers–San Francisco 49ers  34–7
HÉTFŐ ESTI RANGADÓ
Minnesota Vikings–Chicago Bears  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik