A tündérmese folytatódik, élre állt a tavalyi utolsó

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 15:43
null
Az idei 1/1-es Chiefs az egyedüli hibátlan együttes a mezőnyben! (Fotó: Action Images)
Folytatódik a Kansas City Chiefs tündérmeséje, az előző szezon legrosszabb mérlegével záró csapata egyedüliként hibátlan a szezonban, így át is vette az első helyet szubjektív NFL-erősorrendünkben, megelőzve a Colts ellen vereséget szenvedő Denver Broncost. Peyton Manning vereséggel tért vissza korábbi sikerei színhelyére, az indianapolisi csapat pedig a nagy sikerével feljött a negyedik helyre. A dobogóra még a Seattle Seahawks fért fel; ellenben jócskán visszaesett a Patriots.

 

1. (az előző heti helyezés: 2.) Kansas City Chiefs (győzelem–vereség-mutató 7–0)
A Broncos veresége után már csak a Kansas City veretlen a ligába, ez pedig hatalmas meglepetés hét meccs után! Továbbra is az van, mint az előző hetekben: Alex Smith egyre gyengébb, a védelem viszont rendre meccsben tartja a Főnököket, nem egyszer pedig meg is nyeri az összecsapást Smithéknek. Ezek tudatában pedig hiába megy rájátszásba a Chiefs, onnan elég hamar ki fognak zúgni, ha Smith nem szívja fel magát.

2. (1.) Denver Broncos (6–1)
A forduló talán legjobb meccsét hozta Peyton Manning visszatérése a Lucas Oil Stadionba! Meglepetésre ki is kapott a Broncos, ám azért annyira nem rossz a helyzet. Sokat hibázott a támadófal, az elkapókat is leradírozta a Colts védelme, a védelemnek pedig van hová fejlődnie, főleg, hogy Champ Bailey ismét megsérült. A visszatérő Von Milleren egyelőre még meglátszik a hosszú kihagyás, de rövidesen formába lendül ő is, ennyit pedig még egyszer szinte biztosan nem hibázik majd a Broncos, mint amennyit a vasárnap esti rangadón.

3. (4.) Seattle Seahawks (6–1)
A Colts elleni vereségből sikerült kilábalnia a Seahawksnak. Nagy szükség is volt a győzelemre, hiszen a 49ers ott van a Hawks mögött szorosan. Wilson jól játszik, az elkapósor is, a védelem pedig szokásához híven elit formában van, az egyetlen probléma a támadófal, amelyet teljesen szétcincál szinte minden héten az aktuális ellenfél, ezzel megnehezítve Wilson dolgát.

4. (8.) Indianapolis Colts (5–2)
A Colts fantasztikus győzelmet aratott a Manning vezette Broncos felett. A védelem csodálatosan játszott, esélyt sem hagyott az elkapóknak a csillogásra, míg a futójátékot is sikerült a nullára redukálnia Mathiséknek. Luck is remekelt, a 39 pont pedig magáért beszél. Az év legnagyobb sikerét azonban mégsem tudja kiélvezni az Indy, Reggie Wayne, Luck kedvenc célpontja ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett, azóta pedig már sérültlistára is helyezte őt az Indianapolis. Paganóéknak a lehető legjobbkor jön a pihenőhét, a következő napokban pedig minden bizonnyal sűrű lesz a programja Ryan Grigson vezérigazgatónak, mivel jó eséllyel csere útján hozni fog egy elkapót Wayne helyére.

Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma 
– fókuszban az amerikai sportok
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma – fókuszban az amerikai sportok

5. (5.) New Orleans Saints (5–1)
Nem játszott az előző héten a Saints, így semmi érdemleges nem történt a csapat háza táján. Sean Paytonéknak egy rendkívül fájó vereség után kell jó formában visszatérniük, a Bills pedig vélhetően nem is tud majd komoly ellenállást kifejteni.

6. (6.) San Francisco 49ers (5–2)
Egyre jobb formában játszik a tavalyi döntős San Francisco, így kijelenthetjük, hogy az idény eleji botlásokat sikerült elfelejteni. Szépen lassan összeáll a sérültekkel teli támadósor is, a védelmet pedig már jól ismerjük az előző évekből, ez a csapategység pedig a liga egyik legjobbja még mindig. Közben Aldon Smith visszatérése is napirendre került, így az irányítósiettetés csak javulhat. Jacksonville-ben pedig meglesz a hatodik siker is.

7. (7.) Cincinnati Bengals (5–2)
Szépen, sorra nyeri a szoros meccseit a Bengals, amivel egyre közelebb kerülnek az AFC North megnyeréséhez. A balszerencse viszont a Cincinnatit sem kerülte el, mivel Leon Hallnak elszakadt az Achilles-ínszalagja, így már nem játszhat ebben az esztendőben. Ennél nagyobb veszteség maximum A.J. Green, vagy Geno Atkins sérülése lett volna, Hall ugyanis a liga egyik legjobb cornerbackje, ehhez mérten pedig rettentően nehéz lesz őt pótolni.

8. (3.) New England Patriots (5–2)
Idei második vereségét szenvedte el a New England, bár valljuk be, hogy a Jets elleni első összecsapás után ez benne volt a levegőben. Fájó zakó ez, hiszen hosszabbításban, egy azóta is sokak által vitatott bírói döntés hozta el, ám ennek ellenére is csak magának köszönheti a blamát a Pats, hiszen minden esélyük megvolt a sikerre, de Bradyék minden alkalommal elszórakozták a sanszaikat.

9. (9.) Green Bay Packers (4–2)
Nagyon simán nyertek a Sajtfejűek, Rodgerst még Randall Cobb hiánya sem akadályozta abban, hogy remekül teljesítsen. Szükség is lesz erre a formájára, mert Cobb után ezúttal Jermichael Finley sérült meg, akit ráadásul hordággyal kellett levinni a pályáról. Egyelőre szinte biztos, hogy a szezon számára befejeződött, de még az is lehet, hogy a karrierjét is be kell fejeznie a nyaksérülése következtében. Mi mindenesetre kívánjuk neki a legjobbakat!

10. (12.) Dallas Cowboys (4–3)
Végre valami változni látszik Dallasban! A legfontosabb csoportmeccseket képes megnyerni a Romo vezette Cowboys, és vélhetően az idei NFC East megnyeréséhez pont ezek a győzelmek fognak kelleni. A nyolcadik héten Detroitba látogatnak Romóék, nem lesz könnyű meccs, de ebben a Dallasban sok van még, így bárkit meg tudnak verni, ha jó napot fognak ki.

11. (13.) San Diego Chargers (4–3)
Hozta a kötelezőt a Chargers, hiszen könnyedén verte a listánk jelenlegi leggyengébbjét, a Jacksonville-t. Túl sok mindent nem tudunk elmondani a mérkőzés után, hiszen a Jaguars semmilyen szempontból sem jó erőfelmérő, maximum edzőellenfélnek elég.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12. (10.) Detroit Lions (4–3)
Ismét egy szoros mérkőzést veszített el a Lions. Igen fájdalmas zakó ez, a Packers ugyanis szépen lassan elhúz a csoportban, ráadásuk egyáltalán nem volt sansztalan ez a meccs, leginkább a pár buta hiba okozta a galibát, amelyek a legrosszabb pillanatokban jöttek. Ezeken viszont hamar túl kell lépni, a Dallast muszáj lenne verni, ha playoffot akarnak az Oroszlánok.

13. (11.) Chicago Bears (4–3)
Tovább folytatja a botladozását a Bears, ezúttal a fővárosi Redskins fogott ki Trestmanéken. Roppant kellemetlen hír ráadásul, hogy Jay Cutler lovaglóizma elszakadt, ami miatt várhatóan több hetet is kihagyni kényszerül majd. A nagy kérdés az lesz ezek után, hogy mire visszatér, addigra is megmarad a Bears esélye a rájátszásra, vagy ezeken a meccseken dől el majd a szezonjuk.

14. (21.) New York Jets (4–3)
Parádés, hosszabbításos sikert aratott a Jets a csoportrivális Patriots ellen, ezzel pedig sikerült egyetlen meccses hátrányba feljönnie Rex Ryanéknek. Geno Smith kezdi megmutatni, hogy igazi vezére tud lenni a csapatának, a sérültekkel tarkított Bengals ellen pedig meglehet az ötödik sikere is, mindenesetre nem lesz könnyű feladat.

15. (14.) Baltimore Ravens (3–4)
Kikapott a címvédő Ravens, ami viszont igazán kellemetlen, hogy az örök rivális Steelers intézte el Flaccóékat. Mivel a Bengals ismét nyert, a csoportgyőzelem, de még a wild card is egyre távolabb kerül a Hollóktól. Továbbra is gyenge játékhívás hátráltatja a támadóegységet, lassan pedig Jim Caldwell is elgondolkozhat a jövőjén, mert ha így folytatja, nem sokáig lesz már a csapatnál.

16. (22.) Carolina Panthers (3–3)
Valami talán kezd beindulni Carolinában! Igaz, hogy nem túl erős csapatok ellen sikerül kozmetikázni a mérleget, de végre összejönnek a dolgok, mind támadó-, mind védőoldalon. A hétvégén pedig Tampa Baybe látogatnak a Párducok, így könnyen meglehet a negyedik győzelem is, a papírforma legalábbis ezt ígéri.

17. (16.) Tennessee Titans (3–4)
Nem sült el jól a 49ers elleni találkozója a Titánoknak, simán ki is kapott Mike Munchak együttese. Az egyetlen jó hír talán a fiatal irányító, Jake Locker visszatérése volt, aki nem játszott jól, de még meglátszott a teljesítményén, hogy nem egészséges. A rossz hír viszont, hogy Bud Adams, a csapat tulajdonosa 90 éves korában elhunyt, nyugodj békében, Bud!

18. (15.) Miami Dolphins (3–3)
Nem sikerült túl jól a pihenőhétről való visszatérése a Delfineknek, Tannehillék ugyanis csalódást jelentve kikaptak a rivális Billstől. A Miami támadófala továbbra is gyenge, amely kihat Tannehill játékára is, ám ez némileg megváltozhat most, hogy A Miami megszerezte a veterán falember Bryant McKinnie-t a címvédő Ravenstől. McKinnie nem fogja megváltani a világot, de biztosan hoz némi javulást a támadófalba.

19. (17.) Philadelphia Eagles (3–4)
A csoportrangadókat muszáj lenne behúznia Chip Kelly gárdájának, ha meg akarják nyerni az NFC Eastet, viszont ez egyelőre elég távolinak tűnik a Philly szempontjából annak ellenére, hogy csupán egy mérkőzéssel vannak lemaradva a Dallastól. A legnagyobb kérdés a csapatnál a kezdő irányító személye, hiszen Nick Folest is kiütötték, így már a harmadik számú Matt Barkley próbálhatott szerencsét a Cowboys ellen, ezúttal azonban ő sem járt sikerrel. A hírek szerint Michael Vick lassan visszatér, viszont nagy szükség lenne a jó játékra is tőle, mert könnyen lehet, hogy ezekben a hetekben úszik el az Eagles rájátszása.

SZAVAZÁS

Ön szerint mikor szakad meg a Kansas City Chiefs menetelése?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

20. (24.) Buffalo Bills (3–4)
Pokolian nagy mérkőzést vívott egymással a Bills és a Miami, nagy meglepetésre pedig a Bölények tudták nyerni a meccset! Azt mondjuk nem árt megemlíteni, hogy főleg a védelem az, amely állandóan pariban tartja a csapatot, míg a Thad Lewis vezette támadóegység inkább egy minimum szinten tud csak hozzátenni a hétvégékhez. Az edzői stábnak is van miben fejlődnie, egyelőre túl sok a hiba...

21. (19.) Arizona Cardinals (3–4)
Esélye sem volt az Arizonának a Seahawks ellen. A védelem ismét parádésan jól játszott, de még ennek ellenére sem volt kilátás a sikerre, hála Carson Palmernek, illetve a támadófalnak. Palmer sokat is hibázott, de ideje sem nagyon volt célpontot találni. Bradley Sowell nem szállt be túl jól a távozó Levi Brown helyére, minden bizonnyal kelleni fog egy minőségi bal oldali tackle a holt szezonban, bár igazából még az irányító kérdés sem tisztázott.

22. (18.) St. Louis Rams (3–4)
Nem elég, hogy hatalmas problémák vannak Bradforddal, a támadófallal és a támadó játékhívásokkal is, a fiatal irányító most még komoly sérülést is szenvedett egy szerencsétlen esés következtében. Szerencsétlen Bradfordnak a térdszalagja szakadt el, ami miatt idén már biztosan nem játszhat. Bár Jeff Fisher vezetőedző azt mondta, hogy nem kérdés, ki lesz a kezdő quarterback 2014-ben, könnyen lehet, hogy a Rams ezzel a sérüléssel visszaesik a top5-be a drafton, akkor pedig egyáltalán nem lepődnénk meg, ha egy új irányítót választanának ki.

23. (26.) Pittsburgh Steelers (2–4)
Lassan sikerült észbe kapnia a Steelersnek, és ismét megmutatták, hogy nagyon korai lenne leírni őket, ám könnyen lehet, hogy a feltámadás már későn jött, a Bengalst ugyanis nagyon nehéz lesz behozni. Big Benék mindenesetre sosem adják fel, sokszor megmutatták, mire képesek, így még korai lenne kihúzni a Steelerst a wild cardra vadászó csapatok közül.

24. (23.) Cleveland Browns (3–4)
Ismét egy blama a Clevelandtől, esélyük sem volt a Lambeu Fielden... Brandon Weeden elképesztően gyenge, nem lepődnénk meg, ha a Browns megpróbálna gyorsan túladni a tavalyi elsőkörös irányítón. A következő napok izgalmait pedig vélhetően szintén a Browns fogja szolgáltatni, hiszen továbbra sem tisztázott a kiváló fiatal elkapó, Josh Gordon sorsa, érte pedig szinte biztosan nagy roham lesz, ha a Cleveland megválna tőle.

25. (28.) Washington Redskins (2–4)
Hatalmas összecsapáson tudott győzedelmeskedni a Washington a Chicago ellen, ezzel pedig azért életben tartja a rájátszásról szőtt reményeit az együttes, még ha nagyon halovány is az esély erre. Robert Griffin III legalább bizonyítja, hogy ténylegesen visszanyerte a sérülése előtti formáját, de azért van még mit csiszolni a játékán, ahogy a védelemnek is ideje lesz feljavulnia, már amennyiben valóban a playoff a cél...

26. (27.) Atlanta Falcons (2–4)
Bátran kijelenthetjük, hogy jól jött a bye week az Atlantának, a visszatérés után ugyanis magabiztosan sikerült megverni a Buccaneerst. Más kérdés, hogy a vasárnapi játék nem biztos, hogy egy erősebb ellenfélnél elég lesz, a futójáték is egyenlő a nullával, viszont ha Matt Ryan át tudja menteni a jó formáját a következő hetekre is, akár még meglepetést is okozhat a Falcons.

27. (20.) Houston Texans (2–5)
Ismét kikapott a Texans! Case Keenum remekül kezdett a Chiefs ellen, a mérkőzés hajrájára azonban visszaesett, ahogy egyre kevésbé volt ideje nézelődni. Egyáltalán nem reménytelen viszont, összességében ugyanis nagyon jó játékkal rukkolt elő élete első profi mérkőzésén. Mindez viszont eltörpül a súlyos csapás mellett, hogy Brian Cushing egy blokkolás után olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy eltört a lába, de még a térdszalagja is elszakadt.

28. (25.) Oakland Raiders (2–4)
Pihenőhéten volt a Raiders is. Jókor jött ez a bye week és a plusz napok, hogy a halom sérült közül legalább néhány felépüljön. Az Oakland az épp formába lendülő Steelerst látja vendégül a nyolcadik játékhéten, úgyhogy fel kell kötniük a gatyát!

29. (31.) New York Giants (1–6)
Ha valaki az idény előtt azt mondja, hogy a hetedik hétig várni kell a Giants első sikerére, minden bizonnyal kiröhögjük. Ez a győzelem viszont talán megindít egy jó sorozatot Tom Coughlin csapatánál, bár elgondolkodtató, hogy egy jó drafthely érne-e többet a jövő szempontjából, vagy további 4-5-6 győzelem, amivel a középmezőnybe kerülnének Manningék...

30. (29.) Minnesota Vikings (1–5)
Lassan kijelenthetjük, hogy teljesen reménytelen ez az idei Vikings. Nincs egy épkézláb irányítójuk, aki el tudná vezetni ezt az egyébként egyáltalán nem rossz támadócsapatot. Hiába jött Josh Freeman, tőle sem lehet elvárni, hogy elhozza a megváltást, hiszen kis túlzással még a playbookot sem tudta megtanulni. Érdekes draftja lesz a Vikingeknek, az erős QB osztályból ugyanis megérkezhet az a fiatal, aki egy pillanat alatt kiemelheti a gárdát a hullámvölgyből.

31. (30.) Tampa Bay Buccaneers (0–6)
Ritka helyzet, amikor egy csapat a hetedik játékhét után már inkább a drafttal kezdhet el foglalkozni, ám Tampa Bayben jelenleg ez van. Atlantában is simán kikaptak, Greg Schiano nem tudja összerázni a játékosait, ráadásul az első komoly érvágás is megérkezett Doug Martin, szezon végét jelentő vállsérülésével.

32. (32.) Jacksonville Jaguars (0–7)
A „Tank for Teddy (Bridgewater)" kampány tovább menetel, ahogy a Jaguars is afelé, hogy ismét legyen egy 0–16-os csapat a ligában. A nyolcadik vereséget vélhetően most vasárnap, a 49erstől szenvedi majd el Gus Bradley csapata.

A 8. forduló péntek hajnalban a Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers mérkőzéssel veszi kezdetét.

STATISZTIKÁK
A 7. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Peyton Manning (Denver)
–Indianapolis
386
A legtöbb futott yard: Ryan Mathews (San Diego)
–Jacksonville
110
A legtöbb elkapott yard: A. J. Green (Cincinnati)
Calvin Johnson (Detroit)
–Detroit
–Cincinnati
155
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 2565 Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard: 685 LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 629 Torrey Smith (Baltimore)
A legtöbb szerelés: 74
Vontaze Burfict (Cincinnati)
A legtöbb sack: 11.5 Robert Mathis (Indianapolis)
A legtöbb interception: 4 Aqib Talib (New England), Kiko Alonso (Buffalo), Alterraun Verner (Tennessee), DeAndre Levy (Detroit), Earl Thomas
NFL 2013, ALAPSZAKASZ
7. FORDULÓ
2013.10.18 2:25 Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 22–34
2013.10.20 19:00 Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 31–23
2013.10.20 19:00 Detroit Lions–Cincinnati Bengals 24–27
2013.10.20 19:00 Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers 6–24
2013.10.20 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills 21–23
2013.10.20 19:00 New York Jets–New England Patriots 30–27 – h.u.
2013.10.20 19:00 Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 3–17
2013.10.20 19:00 Washington Redskins–Chicago Bears 45–41
2013.10.20 19:00 Carolina Panthers–St. Louis Rams 30–15
2013.10.20 22:05 Tennessee Titans–San Francisco 49ers 17–31
2013.10.20 22:25 Kansas City Chiefs–Houston Texans 17–16
2013.10.20 22:25 Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 19–16
2013.10.20 22:25 Green Bay Packers–Cleveland Browns 31–13
2013.10.21 2:30 Indianapolis Colts–Denver Broncos 39–33
2013.10.22 2:30 New York Giants–Minnesota Vikings 23–7
Szabadnapos: Oakland Raiders, New Orleans Saints
8. FORDULÓ
2013.10.25 2:25 Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers
2013.10.27 18:00 Detroit Lions–Dallas Cowboys
2013.10.27 18:00 Kansas City Chiefs–Cleveland Browns
2013.10.27 18:00 New England Patriots–Miami Dolphins
2013.10.27 18:00 New Orleans Saints–Buffalo Bills
2013.10.27 18:00 Philadelphia Eagles–New York Giants
2013.10.27 18:00 Jacksonville Jaguars–San Francisco 49ers*
2013.10.27 21:05 Oakland Raiders–Pittsburgh Steelers
2013.10.27 21:05 Cincinnati Bengals–New York Jets
2013.10.27 21:25 Denver Broncos–Washington Redskins
2013.10.27 21:25 Arizona Cardinals–Atlanta Falcons
2013.10.28 1:30 Minnesota Vikings–Green Bay Packers
2013.10.29 1:30 St. Louis Rams–Seattle Seahawks
Szabadnapos: Chicago Bears, Tennessee Titans, Indianapolis Colts, San Diego Chargers, Baltimore Ravens, Houston Texans
*Londonban

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik